Bakalářská práce na téma "Nouzové zásobování potravinami v krizových situacích ve vybrané obci" je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V první teoretické části jsou vymezeny základní pojmy související s danou problematikou. Druhá praktická část se zaměřuje na zásobování potravinami v obci a na analýzu rizik. Závěrem práce je uveden návrh na nouzové zásobování potravinami pro obec Skaštice.
Anotace v angličtině
This Bachelor thesis "Emergency supply by foods in critical state of affairs in a selected village" is devided in two parts - practical and theoretical. In the theoretical part there are defined basic terms related to this issue. The second part is focused on food supply in the village and risk analysis. The conclusion of this work is a proposal for emergency food supply (supplying) for municipality Skaštice.
Klíčová slova
obec, potraviny, zásobování, analýza rizik, krizová situace
Klíčová slova v angličtině
village, food, supply, risk analysis, crisis situation
Rozsah průvodní práce
63
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce na téma "Nouzové zásobování potravinami v krizových situacích ve vybrané obci" je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V první teoretické části jsou vymezeny základní pojmy související s danou problematikou. Druhá praktická část se zaměřuje na zásobování potravinami v obci a na analýzu rizik. Závěrem práce je uveden návrh na nouzové zásobování potravinami pro obec Skaštice.
Anotace v angličtině
This Bachelor thesis "Emergency supply by foods in critical state of affairs in a selected village" is devided in two parts - practical and theoretical. In the theoretical part there are defined basic terms related to this issue. The second part is focused on food supply in the village and risk analysis. The conclusion of this work is a proposal for emergency food supply (supplying) for municipality Skaštice.
Klíčová slova
obec, potraviny, zásobování, analýza rizik, krizová situace
Klíčová slova v angličtině
village, food, supply, risk analysis, crisis situation
Zásady pro vypracování
Teoreticky vymezte pojmy související s problematikou nouzového zásobování potravinami v krizových situacích.
Proveďte posouzení současného stavu zajištění zásobování potravinami v obci.
Analyzujte rizika, která by mohla narušit nouzové zásobování vybrané obce.
Na základě výsledků analýzy redukujte rizika nouzového zásobování potravinami v obci a navrhněte možnosti nouzového zásobování potravinami.
Zásady pro vypracování
Teoreticky vymezte pojmy související s problematikou nouzového zásobování potravinami v krizových situacích.
Proveďte posouzení současného stavu zajištění zásobování potravinami v obci.
Analyzujte rizika, která by mohla narušit nouzové zásobování vybrané obce.
Na základě výsledků analýzy redukujte rizika nouzového zásobování potravinami v obci a navrhněte možnosti nouzového zásobování potravinami.
Seznam doporučené literatury
[1] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. 1. vyd. Zlín: UTB ve Zlíně, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7. 170 s. \vsp{1,5mm}
[2] LUKÁŠKOVÁ Eva a Kateřina PITROVÁ. Economic and Social Aspects of Food Security. Zlín: UTB ve Zlíně, 2018. ISBN 978-80-7454-770-6. \vsp{1,5mm}
[3] FOLDYNA, Libor. Nouzové přežití. 2. vyd. Ostrava: Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství, 2009. ISBN 978-80-7385-077-7. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. 1. vyd. Zlín: UTB ve Zlíně, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7. 170 s. \vsp{1,5mm}
[2] LUKÁŠKOVÁ Eva a Kateřina PITROVÁ. Economic and Social Aspects of Food Security. Zlín: UTB ve Zlíně, 2018. ISBN 978-80-7454-770-6. \vsp{1,5mm}
[3] FOLDYNA, Libor. Nouzové přežití. 2. vyd. Ostrava: Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství, 2009. ISBN 978-80-7385-077-7. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
0
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prezentovala výsledky své diplomové práce na téma: Nouzové zásobování potravinami v krizových situacích ve vybrané obci. Byly přečteny posudky vedoucího a posudky oponenta. Následně studentka odpověděla na doplňující otázky oponenta práce:
Proč jste volila dvě výdejní místa pro nouzové zásobování potravinami a pro nouzové zásobování pintou vodou technickými prostředky v tak malé obci?
Kdo bude podle Vás zabezpečovat fungování výdejních míst ze strany obce, když nejsou dobrovolní hasiči?
Je vhodné, aby pro uskladnění potravin a balené pitné vody byly využity prostory společnosti KERA GREEN s.r.o., když tato společnost se zaměřuje na výrobu rašeliny a rostlinných hnojiv?
Zažila jste v obci povodeň a jak bylo řešeno nouzové přežití se zaměřením na nouzové zásobování pitnou vodou a potravinami?
Seznámila jste vedení obce se závěry a návrhy a jaký je jejich postoj?
Studentka zodpověděla otázky oponenta a následně odpovídala na otázky komise. Obhajoba i zodpovězení otázek, bylo na velmi dobré úrovni.