Diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem varny pro vaření 5hl pivní mladiny. První část práce je zaměřena na historii vaření piva a technologický proces výroby piva, který je pro pochopení dané problematiky stěžejní. V druhé časti jsou popsány jednotlivé komponenty varného zařízení a typové příklady restauračních varen v ČR.
V praktické části diplomové práce byl vytvořen 3D model i výkres sestavy konstrukce varny. Nakonec bylo vyhotoveno ekonomické zhodnocení návrhu.
Anotace v angličtině
The thesis deals with a design of a brewing receptacle for brewing 5 hectolitres of hopped wort. The introductory section of the thesis focuses on the history of beer brewing and the technological process of beer production that is vital for understanding the topic. The pro-blem analysis section provides a description of individual components of the brewing equipment and examples of the types of brewing receptacles used in restaurants in the Czech Republic.
The research part of the thesis includes a 3D model and a drawing of the brewing re-ceptacle assembly design. The conclusion offers an economic analysis of the design.
Brewing receptacle, hopped wort, beer, mash copper, filtering tub
Rozsah průvodní práce
89 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem varny pro vaření 5hl pivní mladiny. První část práce je zaměřena na historii vaření piva a technologický proces výroby piva, který je pro pochopení dané problematiky stěžejní. V druhé časti jsou popsány jednotlivé komponenty varného zařízení a typové příklady restauračních varen v ČR.
V praktické části diplomové práce byl vytvořen 3D model i výkres sestavy konstrukce varny. Nakonec bylo vyhotoveno ekonomické zhodnocení návrhu.
Anotace v angličtině
The thesis deals with a design of a brewing receptacle for brewing 5 hectolitres of hopped wort. The introductory section of the thesis focuses on the history of beer brewing and the technological process of beer production that is vital for understanding the topic. The pro-blem analysis section provides a description of individual components of the brewing equipment and examples of the types of brewing receptacles used in restaurants in the Czech Republic.
The research part of the thesis includes a 3D model and a drawing of the brewing re-ceptacle assembly design. The conclusion offers an economic analysis of the design.
Brewing receptacle, hopped wort, beer, mash copper, filtering tub
Zásady pro vypracování
\begin {arab}
Vypracujte literární studii na dané téma.
Navrhněte konstrukci dvounádobové varny pro vaření 500l mladiny.
Proveďte konstrukci 3D modelu dvounádobové varny pro vaření 500l mladiny.
Vytvořte výkresovou dokumentaci sestavy varny včetně kusovníku.
Proveďte ekonomické zhodnocení návrhu.
\end {arab}
Zásady pro vypracování
\begin {arab}
Vypracujte literární studii na dané téma.
Navrhněte konstrukci dvounádobové varny pro vaření 500l mladiny.
Proveďte konstrukci 3D modelu dvounádobové varny pro vaření 500l mladiny.
Vytvořte výkresovou dokumentaci sestavy varny včetně kusovníku.
Proveďte ekonomické zhodnocení návrhu.
\end {arab}
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího DP.
Seznam doporučené literatury
Dle doporučení vedoucího DP.
Přílohy volně vložené
1 výkres, 1 CD ROM
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Šuba: To pivo, co se tam uvaří má kolik stupňů? Co vnitřní přetlak? Jak se spočítá průměr pánve na obrázku? Počítáte tam s nějakým mimořádným stavem zařízení v případě, že by došlo k podtlaku? Z jakého důvodu obecně je nebezpečný přetlak?