Tato bakalářská práce se zabývá revizí integrovaného systému kvality ve společnosti TRUMF International s. r. o. Záměrem revize je provést implementaci nových požadavků norem ČSN EN ISO 9001:2016 a ČSN EN ISO 14001:2016 na systém managementu kvality a environmentu. Cílem práce je navrhnout řešení na efektivní zavedení nových požadavků pro integrovaný systém kvality tak, aby byla certifikace pro společnost úspěšná. Z důvodu zajištění účinné implementace byla provedena literární rešerše, jejímž hlavním záměrem je zpracovat informace z oblasti řízení kvality a potravinářství do ucelené formy. Tyto teoretické poznatky jsou následně využity pro tvorbu praktické části. Praktická část je zaměřena na provedení přechodového auditu a zjištění neshod, které musí společnost odstranit, aby mohla být certifikována dle aktualizovaného vydání norem. Na základě zjištěných nedostatků byla navrhnuta řešení, s cílem splnit požadavky norem, obhájit certifikaci a zefektivnit integrovaný systém kvality.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with the revision of the integrated quality system at TRUMF International s. r. o. The aim of the revision is to implement the new requirements of the ČSN EN ISO 9001: 2016 and ČSN EN ISO 14001: 2016 standards for the quality management system and the environment. The aim of the thesis is to propose solutions for the effective introduction of new requirements for the integrated quality system so that the certification for the company is successful. To ensure effective implementation, literary research has been carried out, the main purpose of which is to process information from the area of quality management and food industry into a comprehensive form. These theoretical knowledge is used to create a practical part. The practical part is focused on the implementation of the transition audit and the discovery of the non-conformities that the company must remove in order to be certified according to the updated edition of the standards. Based on the identified shortcomings, solutions have been proposed to meet the requirements of standards, to defend certification and to streamline the integrated quality system.
Klíčová slova
kvalita, norma, požadavek, certifikace, ČSN EN ISO 9001:2016, ČSN EN ISO 14001:2016
Klíčová slova v angličtině
quality, standard, requirement, certification, ČSN EN ISO 9001: 2016, ČSN EN ISO 14001: 2016
Rozsah průvodní práce
75 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá revizí integrovaného systému kvality ve společnosti TRUMF International s. r. o. Záměrem revize je provést implementaci nových požadavků norem ČSN EN ISO 9001:2016 a ČSN EN ISO 14001:2016 na systém managementu kvality a environmentu. Cílem práce je navrhnout řešení na efektivní zavedení nových požadavků pro integrovaný systém kvality tak, aby byla certifikace pro společnost úspěšná. Z důvodu zajištění účinné implementace byla provedena literární rešerše, jejímž hlavním záměrem je zpracovat informace z oblasti řízení kvality a potravinářství do ucelené formy. Tyto teoretické poznatky jsou následně využity pro tvorbu praktické části. Praktická část je zaměřena na provedení přechodového auditu a zjištění neshod, které musí společnost odstranit, aby mohla být certifikována dle aktualizovaného vydání norem. Na základě zjištěných nedostatků byla navrhnuta řešení, s cílem splnit požadavky norem, obhájit certifikaci a zefektivnit integrovaný systém kvality.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis deals with the revision of the integrated quality system at TRUMF International s. r. o. The aim of the revision is to implement the new requirements of the ČSN EN ISO 9001: 2016 and ČSN EN ISO 14001: 2016 standards for the quality management system and the environment. The aim of the thesis is to propose solutions for the effective introduction of new requirements for the integrated quality system so that the certification for the company is successful. To ensure effective implementation, literary research has been carried out, the main purpose of which is to process information from the area of quality management and food industry into a comprehensive form. These theoretical knowledge is used to create a practical part. The practical part is focused on the implementation of the transition audit and the discovery of the non-conformities that the company must remove in order to be certified according to the updated edition of the standards. Based on the identified shortcomings, solutions have been proposed to meet the requirements of standards, to defend certification and to streamline the integrated quality system.
Klíčová slova
kvalita, norma, požadavek, certifikace, ČSN EN ISO 9001:2016, ČSN EN ISO 14001:2016
Klíčová slova v angličtině
quality, standard, requirement, certification, ČSN EN ISO 9001: 2016, ČSN EN ISO 14001: 2016
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Vypracujte literární rešerši vztahující se k řízení potravinářské organizace a k integrovanému systému řízení kvality.
Praktická část
Proveďte přechodový audit pro integrovaný systém v potravinářské společnosti.
Na základě provedeného auditu zpracujte analýzu nedostatků současného integrovaného systému řízení kvality.
Navrhněte efektivní implementaci nových požadavků normy ČSN EN ISO 9001:2016 a plánované normy IFS 7.0.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Vypracujte literární rešerši vztahující se k řízení potravinářské organizace a k integrovanému systému řízení kvality.
Praktická část
Proveďte přechodový audit pro integrovaný systém v potravinářské společnosti.
Na základě provedeného auditu zpracujte analýzu nedostatků současného integrovaného systému řízení kvality.
Navrhněte efektivní implementaci nových požadavků normy ČSN EN ISO 9001:2016 a plánované normy IFS 7.0.
Závěr
Seznam doporučené literatury
HNÁTEK, Jan. Komentované vydání normy ČSN EN ISO 9001:2016: systémy managementu kvality - Požadavky. Praha: Česká společnost pro jakost, 2016, 138 s. ISBN 978-80-02-02642-6.
KADLEC, Pavel, Karel MELZOCH a Michal VOLDŘICH. Co byste měli vědět o výrobě potravin?: technologie potravin. Ostrava: Key Publishing, 2009, 536 s. ISBN 978-80-7418-051-4.
PYZDEK, Thomas a Paul KELLER. The handbook for quality management: a complete guide to operational excellence. 2nd ed. New York: McGraw-Hill, 2013, 484 s. ISBN 9780071799249.
ŠUŠKA, Miroslav. Norma IFS Food: příručka pro úspěšný audit. Šumperk: Qualifood, 2012, 204 s. ISBN 978-80-905301-0-2.
VEBER, Jaromír. Řízení jakosti a ochrana spotřebitele. 2. aktualiz. vyd. Praha: Grada, 2007, 201 s. ISBN 978-80-247-1782-1.
Seznam doporučené literatury
HNÁTEK, Jan. Komentované vydání normy ČSN EN ISO 9001:2016: systémy managementu kvality - Požadavky. Praha: Česká společnost pro jakost, 2016, 138 s. ISBN 978-80-02-02642-6.
KADLEC, Pavel, Karel MELZOCH a Michal VOLDŘICH. Co byste měli vědět o výrobě potravin?: technologie potravin. Ostrava: Key Publishing, 2009, 536 s. ISBN 978-80-7418-051-4.
PYZDEK, Thomas a Paul KELLER. The handbook for quality management: a complete guide to operational excellence. 2nd ed. New York: McGraw-Hill, 2013, 484 s. ISBN 9780071799249.
ŠUŠKA, Miroslav. Norma IFS Food: příručka pro úspěšný audit. Šumperk: Qualifood, 2012, 204 s. ISBN 978-80-905301-0-2.
VEBER, Jaromír. Řízení jakosti a ochrana spotřebitele. 2. aktualiz. vyd. Praha: Grada, 2007, 201 s. ISBN 978-80-247-1782-1.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Paní Ing. Monika Kolková, vedoucí práce, počet bodů: 27
Otázky vedoucího práce:
1. Jaké výhody má podle Vás zrušení cerfitikace ISO? Zodpovězeno.
2.Pan Ing. Michal Pivnička, Ph.D., oponent práce, počet bodů: 25
Otázky oponenta práce:
Jaké výhody má podle Vás zrušení certifikace ISO 22000 pro TRUMF International s.r.o.? Uvádíte, že IFS se bude zaměřova
Zodpovězeno zcela
2.Jakým způsobem zajistíte, aby se v cerfitikovaných oblastech kontinuálně pracovalo na zlepšeních (tj. aby firma nezačala po realizaci opět stagnovat)? Zodpovězeno zcela.