Tématem této bakalářské práce je živočišná produkce, základní poznatky o složení jednotlivých druhů živočišných surovin a jejich negativních dopadech na jednotlivé složky životního prostředí. První část je věnována surovinám živočišné výroby, jejich základním popisem, jejich složení a získávání a druhá část ukazuje, jaké vlivy živočišná produkce má na životní prostředí, konkrétně jednotlivé složky životního prostředí.
Praktická část se věnuje zejména spotřebě živočišných surovin na území České republiky, ukazuje soběstačnost v oblasti živočišných surovin a konkrétní příklady podniků v okolí obce Vlčnov, které se zabývají živočišnou výrobou.
Anotace v angličtině
The topic of this bachelor thesis is animal production, basic knowledge about the composition of individual species of animal raw materials and their negative impacts on individual components of the environment. The first part is devoted to the raw materials of livestock production, their basic description, their composition and acquisition, and the second part shows the impact of livestock production on the environment, namely the individual components of the environment.
The practical part deals mainly with the consumption of animal raw materials in the Czech Republic, shows the self-sufficiency in the area of animal raw materials and concrete examples of businesses in the area of Vlčnov village, which deal with livestock production.
Klíčová slova
maso, výroba, složení masa, druhy masa, spotřeba masa, atmosféra, půda, voda, negativní dopady, znečišťování, udržitelnost
Tématem této bakalářské práce je živočišná produkce, základní poznatky o složení jednotlivých druhů živočišných surovin a jejich negativních dopadech na jednotlivé složky životního prostředí. První část je věnována surovinám živočišné výroby, jejich základním popisem, jejich složení a získávání a druhá část ukazuje, jaké vlivy živočišná produkce má na životní prostředí, konkrétně jednotlivé složky životního prostředí.
Praktická část se věnuje zejména spotřebě živočišných surovin na území České republiky, ukazuje soběstačnost v oblasti živočišných surovin a konkrétní příklady podniků v okolí obce Vlčnov, které se zabývají živočišnou výrobou.
Anotace v angličtině
The topic of this bachelor thesis is animal production, basic knowledge about the composition of individual species of animal raw materials and their negative impacts on individual components of the environment. The first part is devoted to the raw materials of livestock production, their basic description, their composition and acquisition, and the second part shows the impact of livestock production on the environment, namely the individual components of the environment.
The practical part deals mainly with the consumption of animal raw materials in the Czech Republic, shows the self-sufficiency in the area of animal raw materials and concrete examples of businesses in the area of Vlčnov village, which deal with livestock production.
Klíčová slova
maso, výroba, složení masa, druhy masa, spotřeba masa, atmosféra, půda, voda, negativní dopady, znečišťování, udržitelnost
Charakterizujte suroviny živočišného původu a způsoby jejich získávání.
Přehledně zpracujte současné poznatky o složení surovin živočišného původu.
Pojednejte o aspektech získávání surovin živočišného původu.
Přehledně popište ekologické dopady zpracování surovin živočišného původu.
Získané poznatky vyhodnoťte, diskutujte a formulujte závěry a doporučení.
Zásady pro vypracování
Charakterizujte suroviny živočišného původu a způsoby jejich získávání.
Přehledně zpracujte současné poznatky o složení surovin živočišného původu.
Pojednejte o aspektech získávání surovin živočišného původu.
Přehledně popište ekologické dopady zpracování surovin živočišného původu.
Získané poznatky vyhodnoťte, diskutujte a formulujte závěry a doporučení.
Seznam doporučené literatury
[1] TOWNSEND, COLIN, R., Základy ekologie. 1. české vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2010. ISBN 978-80-244-2478-1. \vsp{1,5mm}
[2] FRANCIS, FREDERICK, J.Encyclopedia of Food Science and Technology (2nd Edition) Volumes 1-4. John Wiley & Sons, 2003. ISBN 978-1-59124-460-8. \vsp{1,5mm}
[3] KYZLINK, V. Principles of food preservation. KYZLINK, V. P. ELSEVIER, Amsterdam-Oxford-New York-Tokyo, 1990. ISBN 0-444-98844-0. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] TOWNSEND, COLIN, R., Základy ekologie. 1. české vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2010. ISBN 978-80-244-2478-1. \vsp{1,5mm}
[2] FRANCIS, FREDERICK, J.Encyclopedia of Food Science and Technology (2nd Edition) Volumes 1-4. John Wiley & Sons, 2003. ISBN 978-1-59124-460-8. \vsp{1,5mm}
[3] KYZLINK, V. Principles of food preservation. KYZLINK, V. P. ELSEVIER, Amsterdam-Oxford-New York-Tokyo, 1990. ISBN 0-444-98844-0. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Otázky oponenta k obhajobě bakalářské práce:
V práci není zmíněn dopad rybolovu na populaci velryb. Můžete toto objasnit?
Jakými způsoby omezit neustále se zvyšující spotřebu masa ve světě.Studentka zcela odpověděla na všechny otázky.