Bakalářská práce se zabývá aplikací principů bezpečnosti potravin v pohostinské provozovně. V teoretické části práce jsou vymezeny základní pojmy z oblasti kontroly a bezpečnosti potravin, jsou zde kategorizovány jednotlivé druhy provozoven a následně vymezen legislativní rámec hygienických požadavků na provozovnu. Cílem práce je, na základě analýzy a zhodnocení rizik v dané provozovně, implementovat systém HACCP.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with application of food safety principles in a specific catering establishment. Theoretical part of the thesis defines the basic concepts of control and food safety. In bachelor thesis are classified an individual types of establishments and subsequently is defined legislative framework of hygiene requirements on the catering establishment. The main aim of the work is based on risks assessment in specific catering establishment and subsequent implementation of HACCP system.
Bakalářská práce se zabývá aplikací principů bezpečnosti potravin v pohostinské provozovně. V teoretické části práce jsou vymezeny základní pojmy z oblasti kontroly a bezpečnosti potravin, jsou zde kategorizovány jednotlivé druhy provozoven a následně vymezen legislativní rámec hygienických požadavků na provozovnu. Cílem práce je, na základě analýzy a zhodnocení rizik v dané provozovně, implementovat systém HACCP.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with application of food safety principles in a specific catering establishment. Theoretical part of the thesis defines the basic concepts of control and food safety. In bachelor thesis are classified an individual types of establishments and subsequently is defined legislative framework of hygiene requirements on the catering establishment. The main aim of the work is based on risks assessment in specific catering establishment and subsequent implementation of HACCP system.
Členění veřejného stravování dle účelu, hlavní legislativní předpisy pro oblast veřejného stravování.
Charakterizace systému HACCP.
Popis zavádění a ověření funkčnosti systému HACCP ve vybrané pohostinské provozovně.
Zásady pro vypracování
Charakterizace pojmu bezpečnosti potravin.
Členění veřejného stravování dle účelu, hlavní legislativní předpisy pro oblast veřejného stravování.
Charakterizace systému HACCP.
Popis zavádění a ověření funkčnosti systému HACCP ve vybrané pohostinské provozovně.
Seznam doporučené literatury
[1] VOLDŘICH, Michal a Marie JECHOVÁ. Bezpečnost pokrmů v gastronomii - malé a střední provozovny: postupy na zásadách HACCP : nové předpisy EU : praktická příručka pro pracovníky resturací a účelového stravování zejména malých a středních provozoven stravovacích služeb. Vyd. 1. Praha: České a slovenské odborné nakladatelství, 2006, 101 s., [17] l. příl. Food Service. ISBN 80-903401-7-2. \vsp{1,5mm}
[2] VOLDŘICH, Michal, Marie JECHOVÁ a Marcela KAUDELOVÁ. Systém kritických bodů (HACCP) v obchodě: příručka pro pracovníky potravinářských prodejen. Vyd. 1. Praha: České a slovenské odborné nakladatelství, 2004, 73 s. Moderní obchod. ISBN 80-903401-2-1. \vsp{1,5mm}
[3] Nové předpisy pro hygienu veřejného stravování: praktická pomůcka pro majitele provozoven veřejného stravování a jejich zaměstnance. 3. vyd. Beroun: Newsletter, 2007, 110 s. ISBN 978-80-7350-050-4. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] VOLDŘICH, Michal a Marie JECHOVÁ. Bezpečnost pokrmů v gastronomii - malé a střední provozovny: postupy na zásadách HACCP : nové předpisy EU : praktická příručka pro pracovníky resturací a účelového stravování zejména malých a středních provozoven stravovacích služeb. Vyd. 1. Praha: České a slovenské odborné nakladatelství, 2006, 101 s., [17] l. příl. Food Service. ISBN 80-903401-7-2. \vsp{1,5mm}
[2] VOLDŘICH, Michal, Marie JECHOVÁ a Marcela KAUDELOVÁ. Systém kritických bodů (HACCP) v obchodě: příručka pro pracovníky potravinářských prodejen. Vyd. 1. Praha: České a slovenské odborné nakladatelství, 2004, 73 s. Moderní obchod. ISBN 80-903401-2-1. \vsp{1,5mm}
[3] Nové předpisy pro hygienu veřejného stravování: praktická pomůcka pro majitele provozoven veřejného stravování a jejich zaměstnance. 3. vyd. Beroun: Newsletter, 2007, 110 s. ISBN 978-80-7350-050-4. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
CD
Přílohy vázané v práci
ilustrace, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Oponent bc. práce uvedl v posudku otázku, studentka odpověděla.