Bakalářská práce se zabývá produkcí a spotřebou biopotravin z hlediska přidané hodnoty pro spotřebitele. V teoretické části bakalářské práce jsou definovány pojmy ekologické zemědělství a biopotraviny. Praktická část je rozdělena na dvě části. První část se zabývá srovnáním biopotravin s konvenčními potravinami z hlediska jejich výživových hodnot a složení. Druhá část obsahuje dotazníkové šetření mezi spotřebiteli.
Anotace v angličtině
This bachelor´s thesis deals with production and consumption of organic food in terms of added value for consumers. Theoretical part of the bachelor´s thesis defines terms organic farming and organic food. Practical part is divided into two parts. The first part deals with comparison of organic food and conventional food in terms of it´s nutrition facts and com-position. The second part involves questionnaire survey among consumers.
Bakalářská práce se zabývá produkcí a spotřebou biopotravin z hlediska přidané hodnoty pro spotřebitele. V teoretické části bakalářské práce jsou definovány pojmy ekologické zemědělství a biopotraviny. Praktická část je rozdělena na dvě části. První část se zabývá srovnáním biopotravin s konvenčními potravinami z hlediska jejich výživových hodnot a složení. Druhá část obsahuje dotazníkové šetření mezi spotřebiteli.
Anotace v angličtině
This bachelor´s thesis deals with production and consumption of organic food in terms of added value for consumers. Theoretical part of the bachelor´s thesis defines terms organic farming and organic food. Practical part is divided into two parts. The first part deals with comparison of organic food and conventional food in terms of it´s nutrition facts and com-position. The second part involves questionnaire survey among consumers.
Charakterizujte produkci biopotravin z hlediska zásad ekologického zemědělství a z pohledu současné české legislativy.
Srovnejte biopotraviny s běžnými potravinami z hlediska jejich složení, vlastností a užitné hodnoty.
Charakterizujte přidanou hodnotu biopotravin z hlediska jejich spotřeby.
Získané poznatky přehledně zpracujte, formujte závěry a doporučení.
Zásady pro vypracování
Charakterizujte produkci biopotravin z hlediska zásad ekologického zemědělství a z pohledu současné české legislativy.
Srovnejte biopotraviny s běžnými potravinami z hlediska jejich složení, vlastností a užitné hodnoty.
Charakterizujte přidanou hodnotu biopotravin z hlediska jejich spotřeby.
Získané poznatky přehledně zpracujte, formujte závěry a doporučení.
Seznam doporučené literatury
[1] VALEŠKA, Jan, ed. Kvalita a bezpečnost biopotravin: srovnání způsobů produkce potravin. Olomouc: Bioinstitut ve spolupráci s PRO-BIO Ligou a PRO-BIO Svazem ekologických zemědělců, 2008. ISBN 978-80-904174-3-4. \vsp{1,5mm}
[2] ZEUTHEN, P. a Leif. BOGH-SORENSEN. Food preservation techniques. Cambridge: Woodhead, 2003. ISBN 0849317576. \vsp{1,5mm}
[3] KUNOVÁ, Václava. Zdravá výživa. 2., přeprac. vyd. Praha: Grada, 2011. Zdraví & životní styl. ISBN 978-80-247-3433-0. \vsp{1,5mm}
[4] ED. FREDERICK J. FRANCIS [EDITOR-IN-CHIEF]. Encyclopedia of food science and technology. 2nd ed. New York: Wiley, 2000. ISBN 9781591244608. \vsp{1,5mm}
[5] Zákon č. 242/2000 Sb., o ekologickém zemědělství a o změně zákona č. 368/1992 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších zákonů. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] VALEŠKA, Jan, ed. Kvalita a bezpečnost biopotravin: srovnání způsobů produkce potravin. Olomouc: Bioinstitut ve spolupráci s PRO-BIO Ligou a PRO-BIO Svazem ekologických zemědělců, 2008. ISBN 978-80-904174-3-4. \vsp{1,5mm}
[2] ZEUTHEN, P. a Leif. BOGH-SORENSEN. Food preservation techniques. Cambridge: Woodhead, 2003. ISBN 0849317576. \vsp{1,5mm}
[3] KUNOVÁ, Václava. Zdravá výživa. 2., přeprac. vyd. Praha: Grada, 2011. Zdraví & životní styl. ISBN 978-80-247-3433-0. \vsp{1,5mm}
[4] ED. FREDERICK J. FRANCIS [EDITOR-IN-CHIEF]. Encyclopedia of food science and technology. 2nd ed. New York: Wiley, 2000. ISBN 9781591244608. \vsp{1,5mm}
[5] Zákon č. 242/2000 Sb., o ekologickém zemědělství a o změně zákona č. 368/1992 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších zákonů. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
1 CD ROM
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Oponentka bc. práce dr. Lukášková uvedla 3 otázky, studentka odpověděla.