Oráce se zabývá problematikou udržitelné produkce bezlepkových potravin. Je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je řešena problematika udržitelného rozvoje, potravinové bezpečnosti a bezlepkových potravin. V další části se zabývá regionální firmou Ostrožsko a.s. a produkcí bezlepkových potravin ve zmíněné společnosti. V návrhové části jsou zařazeny návrhy na zlepšené rpodukce. Poslední část bakalářské práce se soustřeďuje na dostupnost bezlepkových potravin ve vybraných obchodních řetezcích.
Anotace v angličtině
This work deals with the sustainable production of gluten-free foods. It is divided into two parts, theoretical and design. The theoretical part deals with the issue of sustainable development, food security and gluten-free foods. The next section deals with regional firm Ostrozsko Inc. and the production of gluten-free foods in the said company. In the design section are also included suggestions for improving production. The last section of work deals with the availability of gluten-free foods in selected retail chains.
sustainable production , gluten-free foods, food security, environmental development, availability of gluten-free foods
Rozsah průvodní práce
85 s. (120 461 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Oráce se zabývá problematikou udržitelné produkce bezlepkových potravin. Je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je řešena problematika udržitelného rozvoje, potravinové bezpečnosti a bezlepkových potravin. V další části se zabývá regionální firmou Ostrožsko a.s. a produkcí bezlepkových potravin ve zmíněné společnosti. V návrhové části jsou zařazeny návrhy na zlepšené rpodukce. Poslední část bakalářské práce se soustřeďuje na dostupnost bezlepkových potravin ve vybraných obchodních řetezcích.
Anotace v angličtině
This work deals with the sustainable production of gluten-free foods. It is divided into two parts, theoretical and design. The theoretical part deals with the issue of sustainable development, food security and gluten-free foods. The next section deals with regional firm Ostrozsko Inc. and the production of gluten-free foods in the said company. In the design section are also included suggestions for improving production. The last section of work deals with the availability of gluten-free foods in selected retail chains.
sustainable production , gluten-free foods, food security, environmental development, availability of gluten-free foods
Zásady pro vypracování
Vymezte pojmy souvisejících s udržitelnou produkcí bezlepkových potravin.
Analyzujte udržitelnost produkce bezlepkových potravin v regionální firmě firmě Ostrožsko a.s.
Navrhněte opatření v oblasti udržitelné produkce.
Zásady pro vypracování
Vymezte pojmy souvisejících s udržitelnou produkcí bezlepkových potravin.
Analyzujte udržitelnost produkce bezlepkových potravin v regionální firmě firmě Ostrožsko a.s.
Navrhněte opatření v oblasti udržitelné produkce.
Seznam doporučené literatury
[1] EDITED BY ELKE K. ARENDT AND FABIO DAL BELLO. Gluten-free cereal products and beverages. Amsterdam: Academic, 2008. ISBN 9780123737397. \vsp{1,5mm}
[2] MOLDAN, Bedřich. Podmaněná planeta. Praha: Karolinum, 2009. ISBN 978-80-246-1580-6. \vsp{1,5mm}
[3] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. Praha, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] EDITED BY ELKE K. ARENDT AND FABIO DAL BELLO. Gluten-free cereal products and beverages. Amsterdam: Academic, 2008. ISBN 9780123737397. \vsp{1,5mm}
[2] MOLDAN, Bedřich. Podmaněná planeta. Praha: Karolinum, 2009. ISBN 978-80-246-1580-6. \vsp{1,5mm}
[3] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. Praha, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
ilustrace, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Oponent doc. Valášek uvedl v posudku 2 otázky. Studentka odpověděla.