Cílem této práce je zmapovat rizika při zakládání kočičí kavárny v Uherském Hradišti. V teoretické části je obecné pojetí rizik a analýzy rizik. Dále se práce zabývá podnikáním, jeho formami a podnikem samotným. V praktické části je vytvořen návrh podnikatelského záměru, provedeny SWOT a PEST analýzy a dotazníkové šetření. Výsledky analýz rizik a výsledky dotazníku jsou vyhodnoceny a navržena možná opatření k minimalizaci rizik.
Annotation in English
The aim of this work is to map the risks of establishing a cat cafeteria in Uherské Hradiště. In the theoretical part there is a general concept of a risk and risk analysis. Furthermore, the thesis deals with entrepreneurship, its forms and the business itself. In the practical part is created a proposal of the business plan, SWOT and PEST analysis and questionnaire survey has been carried out as well. The results of the risk analyzes and the results of the questionnaire are evaluated and suggested possible measures to minimize the risks.
Keywords
Analýza rizik, kočičí kavárna, dotazník, podnik, SWOT analýza, PEST analýza
Keywords in English
Risk analysis, cat café, questionnaire, enterprise, SWOT analysis, PEST analysis
Length of the covering note
63 s.
Language
CZ
Annotation
Cílem této práce je zmapovat rizika při zakládání kočičí kavárny v Uherském Hradišti. V teoretické části je obecné pojetí rizik a analýzy rizik. Dále se práce zabývá podnikáním, jeho formami a podnikem samotným. V praktické části je vytvořen návrh podnikatelského záměru, provedeny SWOT a PEST analýzy a dotazníkové šetření. Výsledky analýz rizik a výsledky dotazníku jsou vyhodnoceny a navržena možná opatření k minimalizaci rizik.
Annotation in English
The aim of this work is to map the risks of establishing a cat cafeteria in Uherské Hradiště. In the theoretical part there is a general concept of a risk and risk analysis. Furthermore, the thesis deals with entrepreneurship, its forms and the business itself. In the practical part is created a proposal of the business plan, SWOT and PEST analysis and questionnaire survey has been carried out as well. The results of the risk analyzes and the results of the questionnaire are evaluated and suggested possible measures to minimize the risks.
Keywords
Analýza rizik, kočičí kavárna, dotazník, podnik, SWOT analýza, PEST analýza
Keywords in English
Risk analysis, cat café, questionnaire, enterprise, SWOT analysis, PEST analysis
Research Plan
Zpracujte teoretické pojednání k problematice zvoleného tématu bakalářské práce.
Analyzujte rizika spojená se zakládáním podniku v daném odvětví.
Vymezte problematické oblasti a navrhněte opatření vedoucí k minimalizaci rizik.
Zhodnoťte navržená opatření a naplnění cíle bakalářské práce.
Research Plan
Zpracujte teoretické pojednání k problematice zvoleného tématu bakalářské práce.
Analyzujte rizika spojená se zakládáním podniku v daném odvětví.
Vymezte problematické oblasti a navrhněte opatření vedoucí k minimalizaci rizik.
Zhodnoťte navržená opatření a naplnění cíle bakalářské práce.
Recommended resources
[1] FOTR, Jiří a SOUČEK, Ivan. Investiční rozhodování a řízení projektů: jak připravovat, financovat a hodnotit projekty, řídit jejich riziko a vytvářet portfolio projektů. 1. vyd. Praha: Grada, 2011. 408 s. ISBN 978-80-247-3293-0. \vsp{1,5mm}
[2] SMEJKAL, Vladimír a RAIS, Karel. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 4., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2013. 483 s. ISBN 978-80-247-4644-9. \vsp{1,5mm}
[3] SRPOVÁ, Jitka et al. Podnikatelský plán a strategie. 1. vyd. Praha: Grada, 2011. 194 s. Expert. ISBN 978-80-247-4103-1.
\vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Recommended resources
[1] FOTR, Jiří a SOUČEK, Ivan. Investiční rozhodování a řízení projektů: jak připravovat, financovat a hodnotit projekty, řídit jejich riziko a vytvářet portfolio projektů. 1. vyd. Praha: Grada, 2011. 408 s. ISBN 978-80-247-3293-0. \vsp{1,5mm}
[2] SMEJKAL, Vladimír a RAIS, Karel. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 4., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2013. 483 s. ISBN 978-80-247-4644-9. \vsp{1,5mm}
[3] SRPOVÁ, Jitka et al. Podnikatelský plán a strategie. 1. vyd. Praha: Grada, 2011. 194 s. Expert. ISBN 978-80-247-4103-1.
\vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Enclosed appendices
-
Appendices bound in thesis
-
Taken from the library
No
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
Vedoucí práce: Ing. et Ing. Jiří Konečný, Ph.D. Oponent práce: Ing. Jiří Dokulil - Na str. 35 uvádíte, že základní kapitál hodláte získat formou úvěru. Cesta malých a středních podniků k získání úvěru nebývá mnohdy jednoduchá, jaký postup tedy hodláte uplatnit? Zodpovězeno zcela. Na str. 38 uvádíte, že mzdy by činily 11 000 Kč na jednoho zaměstnance. Jak by hypoteticky do hospodaření kavárny zasáhlo diskutované navýšení minimální mzdy na hodnotu 12 500 Kč tak, jak to navrhuje Českomoravská konfederace odborových svazů? Zodpovězeno zcela. Proč není v práci zmíněna Vaše mzda? Vyjádřete předpokládané náklady a výnosy kavárny na roční provoz. Uvažovala jste o výši bodu zvratu? Zodpovězeno zcela. Ing. Barbora Schüllerová, Ph.D. - Uvažovala jste o náročnosti splnění hygienických norem při provozu tohoto typu kavárny? Zodpovězeno zcela. Prof. Ing. Josef Navrátil, DrSc. - Jaká jsou dle Vašeho názoru největší rizika při zakládání podniku? Zodpovězeno zcela.