Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat spokojenost zákazníků ve vybrané firmě.
Zvolený problém byl řešen pomocí zpracování teoretických poznatků, které byly získány z odborné literatury, týkající se zákazníka, marketingového mixu, konkurence, SWOT analýzy, marketingového výzkumu. Dále byly zpracovány informace z odborné literatury zaměřené na typy kupních situací a stádia nákupního procesu. Teoretické závěry byly následně převedeny do praktické části, která byla zaměřena na spokojenost zákazníků v konkrétní společnosti. Data pro vyhodnocení spokojenosti zákazníků byla získána dotazníkovým šetřením. Dále byli charakterizováni hlavní konkurenti. V závěru práce byla firmě navrhnuta doporučení, která by měla vést ke zvýšení spokojenosti současných zákazníků a získání nových zákazníků.
V práci byl vytvořen systém, pomocí kterého bylo majitelům umožněno zhodnotit spokojenost současných zákazníků.
Výsledky této práce umožňují majitelům více se soustředit na oblasti, ve kterých zaostávají a získat tak nové zákazníky.
Anotace v angličtině
The main target of this bachelor thesis is to analyse customer's satisfaction in the selected company.
Chosen problem was solved by processing of the theoretical knowledges which were gai-ned from reference books regarding customer, marketing mix, competition, SWOT analysis and marketing research. Next, the findings focused on the types of purchase situations and stages of purchasing process, revealed from reference books, were processed. Theoretical findings were then transformed into the practical part which was aimed at the customer's satisfaction in the particular enterprise. Data for evaluation of customer's satisfaction were acquired using the questionnaire survey. Next, the main competitors were characterised. In the end of this thesis, some recommendations, which should lead to the increase in current customer's satisfaction and to obtaining new ones as well, were proposed to the company.
In the thesis, there was created a system using which owners were allowed to evaluate current customer's satisfaction.
Results of this thesis enable to the owners to focus more on the fields in which they lag behind in order to obtain new customers.
Customer, Marketing research, Communication mix, SWOT analysis, Competition
Rozsah průvodní práce
78 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat spokojenost zákazníků ve vybrané firmě.
Zvolený problém byl řešen pomocí zpracování teoretických poznatků, které byly získány z odborné literatury, týkající se zákazníka, marketingového mixu, konkurence, SWOT analýzy, marketingového výzkumu. Dále byly zpracovány informace z odborné literatury zaměřené na typy kupních situací a stádia nákupního procesu. Teoretické závěry byly následně převedeny do praktické části, která byla zaměřena na spokojenost zákazníků v konkrétní společnosti. Data pro vyhodnocení spokojenosti zákazníků byla získána dotazníkovým šetřením. Dále byli charakterizováni hlavní konkurenti. V závěru práce byla firmě navrhnuta doporučení, která by měla vést ke zvýšení spokojenosti současných zákazníků a získání nových zákazníků.
V práci byl vytvořen systém, pomocí kterého bylo majitelům umožněno zhodnotit spokojenost současných zákazníků.
Výsledky této práce umožňují majitelům více se soustředit na oblasti, ve kterých zaostávají a získat tak nové zákazníky.
Anotace v angličtině
The main target of this bachelor thesis is to analyse customer's satisfaction in the selected company.
Chosen problem was solved by processing of the theoretical knowledges which were gai-ned from reference books regarding customer, marketing mix, competition, SWOT analysis and marketing research. Next, the findings focused on the types of purchase situations and stages of purchasing process, revealed from reference books, were processed. Theoretical findings were then transformed into the practical part which was aimed at the customer's satisfaction in the particular enterprise. Data for evaluation of customer's satisfaction were acquired using the questionnaire survey. Next, the main competitors were characterised. In the end of this thesis, some recommendations, which should lead to the increase in current customer's satisfaction and to obtaining new ones as well, were proposed to the company.
In the thesis, there was created a system using which owners were allowed to evaluate current customer's satisfaction.
Results of this thesis enable to the owners to focus more on the fields in which they lag behind in order to obtain new customers.
Customer, Marketing research, Communication mix, SWOT analysis, Competition
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Zpracujte teoretické poznatky vztahující se k oblasti spokojenosti zákazníků.
Praktická část
Analyzujte současnou spokojenost zákazníků s produkty a službami restauračního zařízení pomocí dotazníkového šetření.
Zhodnoťte výsledky a doporučte návrhy na zvýšení spokojenosti zákazníků.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Zpracujte teoretické poznatky vztahující se k oblasti spokojenosti zákazníků.
Praktická část
Analyzujte současnou spokojenost zákazníků s produkty a službami restauračního zařízení pomocí dotazníkového šetření.
Zhodnoťte výsledky a doporučte návrhy na zvýšení spokojenosti zákazníků.
Závěr
Seznam doporučené literatury
ELLIS, Nick. Business to business marketing: relationships, networks and strategies. 1st ed. Oxford: Oxford University Press, 2011, 351 s. ISBN 978-0-19-955168-2.
KINCL, Jan. Marketing podle trhů. 1. vyd. Praha: Alfa Publishing, 2004, 172 s. ISBN 8086851028.
KOTLER, Philip a Kevin Lane KELLER. Marketing management. 1. vyd. Praha: Grada, 2007, 788 s. ISBN 978-80-247-1359-5.
TOMEK, Gustav a Věra VÁVROVÁ. Jak zvýšit konkurenční schopnost firmy. 1. vyd. Praha: C.H. Beck, 2009, 240 s. ISBN 978-80-7400-098-0.
Seznam doporučené literatury
ELLIS, Nick. Business to business marketing: relationships, networks and strategies. 1st ed. Oxford: Oxford University Press, 2011, 351 s. ISBN 978-0-19-955168-2.
KINCL, Jan. Marketing podle trhů. 1. vyd. Praha: Alfa Publishing, 2004, 172 s. ISBN 8086851028.
KOTLER, Philip a Kevin Lane KELLER. Marketing management. 1. vyd. Praha: Grada, 2007, 788 s. ISBN 978-80-247-1359-5.
TOMEK, Gustav a Věra VÁVROVÁ. Jak zvýšit konkurenční schopnost firmy. 1. vyd. Praha: C.H. Beck, 2009, 240 s. ISBN 978-80-7400-098-0.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Kamil Dobeš, Ph.D. 23 bodů. Využívala firma v minulých letech i jiné nástroje komunikačního mixu než ty, které jste uvedla ve své práci? Zodpovězeno zcela. Oponent práce: doc. Mgr. Ing. Olga Jurášková, Ph.D. 27 bodů. Jaký komunikační mix je podle Vás vhodný pro analyzovanou pizzerii? Zodpovězeno částečně. Doporučujete větší využití sociálních sítí - jaký by měl být obsah komunikovaný tímto médiem? - uveďte konkrétní návrhy. Zodpovězeno zcela.