ABSTRAKT
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou výrobních nákladů při výrobě nečokoládových výrobků ve firmě Nestlé, s.r.o. Práce je rozdělena do dvou hlavních kapitol, kterými bude teoretická část a praktická část bakalářské práce. V teoretické části budou řešeny náklady z manažerského účetnictví. Další část kapitoly bude informovat o analýze příslušných dat pomocí statistické metody. Praktická část bakalářské práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola se zabývá charakteristikou podniku. V této kapitole budou také uvedeny výrobní dílny ve firmě Nestlé, s.r.o. v závodu Sfinx. Druhá kapitola zahrnuje analýzu výrobních nákladů. Třetí kapitola se zabývá hospodařením s materiálem. Dále praktická část zahrnuje hospodaření s využitím lidské práce. Závěrečná část práce se věnuje návrhům řešení daného problému.
Anotace v angličtině
ABSTRACT
This thesis focuses on the analysis of production costs in the production of confectionery products in Nestlé, Ltd. The work is divided into two main chapters, which will be theoretical and practical part of the thesis. The theoretical part will be handled cost of management accounting. The next section will inform analysis of relevant data using statistical methods. The practical part is divided into five chapters. The first chapter deals with the characteristics of the company. This section will also include a workshop production at Nestlé, Ltd. Sphinx in the race. The second chapter includes an analysis of production costs. The third chapter deals with the management of material. Furthermore, the practical part includes the management of the use of human labor. The final part is devoted to proposals to solve the problem.
Keywords: managerial accounting, variable costs, fixed costs, time series, trend functions, linear extrapolation
Rozsah průvodní práce
59 s. (46 826 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
ABSTRAKT
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou výrobních nákladů při výrobě nečokoládových výrobků ve firmě Nestlé, s.r.o. Práce je rozdělena do dvou hlavních kapitol, kterými bude teoretická část a praktická část bakalářské práce. V teoretické části budou řešeny náklady z manažerského účetnictví. Další část kapitoly bude informovat o analýze příslušných dat pomocí statistické metody. Praktická část bakalářské práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola se zabývá charakteristikou podniku. V této kapitole budou také uvedeny výrobní dílny ve firmě Nestlé, s.r.o. v závodu Sfinx. Druhá kapitola zahrnuje analýzu výrobních nákladů. Třetí kapitola se zabývá hospodařením s materiálem. Dále praktická část zahrnuje hospodaření s využitím lidské práce. Závěrečná část práce se věnuje návrhům řešení daného problému.
Anotace v angličtině
ABSTRACT
This thesis focuses on the analysis of production costs in the production of confectionery products in Nestlé, Ltd. The work is divided into two main chapters, which will be theoretical and practical part of the thesis. The theoretical part will be handled cost of management accounting. The next section will inform analysis of relevant data using statistical methods. The practical part is divided into five chapters. The first chapter deals with the characteristics of the company. This section will also include a workshop production at Nestlé, Ltd. Sphinx in the race. The second chapter includes an analysis of production costs. The third chapter deals with the management of material. Furthermore, the practical part includes the management of the use of human labor. The final part is devoted to proposals to solve the problem.
Keywords: managerial accounting, variable costs, fixed costs, time series, trend functions, linear extrapolation
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Prostudujte odbornou literaturu týkající se analýzy výrobních nákladů.
Prostudujte internetové zdroje týkající se analýzy výrobních nákladů.
II. Praktická část
Popište a zhodnoťte současnou situaci firmy Nestlé, s.r.o.
Proveďte analýzu výrobních nákladů ve firmě Nestlé, s.r.o.
Podle firemních podkladů posuďte, jak firma hospodaří s materiálem.
Podle firemních materiálů posuďte, jak firma hospodaří s pracovní dobou.
Navrhněte možnost řešení daného problému.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Prostudujte odbornou literaturu týkající se analýzy výrobních nákladů.
Prostudujte internetové zdroje týkající se analýzy výrobních nákladů.
II. Praktická část
Popište a zhodnoťte současnou situaci firmy Nestlé, s.r.o.
Proveďte analýzu výrobních nákladů ve firmě Nestlé, s.r.o.
Podle firemních podkladů posuďte, jak firma hospodaří s materiálem.
Podle firemních materiálů posuďte, jak firma hospodaří s pracovní dobou.
Navrhněte možnost řešení daného problému.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BRAGG, Steven M. Controller's guide to costing. Hoboken, N.J.: John Wiley & Sons, 2005. ISBN 0471713945.
DOYLE, David P. Strategické řízení nákladů. Vyd. 1. české. Praha: ASPI, 2006. ISBN 80-7357-189-7.
FIBÍROVÁ, Jana. Nákladové účetnictví (Manažerské účetnictví I). Vyd. 2. Praha: Vysoká škola ekonomická, Fakulta financí a účetnictví, 2001. ISBN 80-245-0212-7.
HURTA, Josef, Lukáš BÍLEK a Boris POPESKO. Manažerské účetnictví. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2002. ISBN 80-7318-094-4.
RYNEŠ, Petr. Podvojné účetnictví a účetní závěrka: průvodce podvojným účetnictvím k 1.1.2008. 8. aktualiz. vyd. Olomouc: Anag, 2008. ISBN 978-80-7263-437-8.
VYSKOČIL, Vlastimil K. a Ondřej ŠTRUP. Podpůrné procesy a snižování režijních nákladů. Vyd. 1. Praha: Professional Publishing, 2003. ISBN 80-86419-45-2.
Seznam doporučené literatury
BRAGG, Steven M. Controller's guide to costing. Hoboken, N.J.: John Wiley & Sons, 2005. ISBN 0471713945.
DOYLE, David P. Strategické řízení nákladů. Vyd. 1. české. Praha: ASPI, 2006. ISBN 80-7357-189-7.
FIBÍROVÁ, Jana. Nákladové účetnictví (Manažerské účetnictví I). Vyd. 2. Praha: Vysoká škola ekonomická, Fakulta financí a účetnictví, 2001. ISBN 80-245-0212-7.
HURTA, Josef, Lukáš BÍLEK a Boris POPESKO. Manažerské účetnictví. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2002. ISBN 80-7318-094-4.
RYNEŠ, Petr. Podvojné účetnictví a účetní závěrka: průvodce podvojným účetnictvím k 1.1.2008. 8. aktualiz. vyd. Olomouc: Anag, 2008. ISBN 978-80-7263-437-8.
VYSKOČIL, Vlastimil K. a Ondřej ŠTRUP. Podpůrné procesy a snižování režijních nákladů. Vyd. 1. Praha: Professional Publishing, 2003. ISBN 80-86419-45-2.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí BP: 42 bodů
Oponent BP: 19 bodů
Ing. Jana Šilhánová:
1. Ve své BP na str. 51 doporučujete pravidelnou údržbu strojů. Tato údržba prozatím ve firmě není prováděna? (odpověděla zcela)
2. Vysvětlete blíže Vaše doporučení "vyhnout se příliš velkým zásobám náhradních dílů" na str. 51. (odpověděla zcela)
3. V rámci obhajoby prosím více konkretizujte Vámi vyslovený závěr ze str. 53, že "lze konstatovat, že firma Nestlé, s.r.o. hospodaří se svými výrobními náklady dobře". (odpověděla částečně)