ABSTRAKT
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou výrobních nákladů při výrobě nečokoládových výrobků ve firmě Nestlé, s.r.o. Práce je rozdělena do dvou hlavních kapitol, kterými bude teoretická část a praktická část bakalářské práce. V teoretické části budou řešeny náklady z manažerského účetnictví. Dále zde budou popsána nákladová střediska. Kapitola nákladová střediska se bude zabývat tvorbou nákladového střediska a nákladovým controllingem. Praktická část bakalářské práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zabývá charakteristikou podniku. V této kapitole budou také popsány výrobní dílny ve firmě Nestlé, s.r.o. v závodu Sfinx. V druhé kapitole je popsána současná situace firmy. Ve třetí kapitole je provedena analýza výrobních nákladů. Dále je zde posuzováno hospodaření s materiálem a hospodaření s využitím lidské práce a pracovní doby. Závěrečná část práce se věnuje návrhům řešení daného problému.
Anotace v angličtině
ABSTRACT
This thesis focuses on the analysis of production costs in the production of confectionery products in Nestlé, Ltd. The work is divided into two main chapters, which will be theoretical and practical part of the thesis. The theoretical part will be handled cost of management accounting. In addition, there will be described cost centers. Chapter cost centers will address the creation of cost center and cost controlling. The practical part is divided into four chapters. The first chapter deals with the characteristics of the company. This chapter also describes the manufacturing workshop at Nestlé, Ltd. Sphinx in the race. The second chapter describes the current situation of the company. The third chapter is an analysis of production costs. There is also considered material management and management of the use of human labor and working hours. The final part is devoted to proposals to solve the problem.
Keywords: production costs, variable costs, confectionary products, cost center, cost controlling.
Rozsah průvodní práce
69 s. (80 945 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
ABSTRAKT
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou výrobních nákladů při výrobě nečokoládových výrobků ve firmě Nestlé, s.r.o. Práce je rozdělena do dvou hlavních kapitol, kterými bude teoretická část a praktická část bakalářské práce. V teoretické části budou řešeny náklady z manažerského účetnictví. Dále zde budou popsána nákladová střediska. Kapitola nákladová střediska se bude zabývat tvorbou nákladového střediska a nákladovým controllingem. Praktická část bakalářské práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zabývá charakteristikou podniku. V této kapitole budou také popsány výrobní dílny ve firmě Nestlé, s.r.o. v závodu Sfinx. V druhé kapitole je popsána současná situace firmy. Ve třetí kapitole je provedena analýza výrobních nákladů. Dále je zde posuzováno hospodaření s materiálem a hospodaření s využitím lidské práce a pracovní doby. Závěrečná část práce se věnuje návrhům řešení daného problému.
Anotace v angličtině
ABSTRACT
This thesis focuses on the analysis of production costs in the production of confectionery products in Nestlé, Ltd. The work is divided into two main chapters, which will be theoretical and practical part of the thesis. The theoretical part will be handled cost of management accounting. In addition, there will be described cost centers. Chapter cost centers will address the creation of cost center and cost controlling. The practical part is divided into four chapters. The first chapter deals with the characteristics of the company. This chapter also describes the manufacturing workshop at Nestlé, Ltd. Sphinx in the race. The second chapter describes the current situation of the company. The third chapter is an analysis of production costs. There is also considered material management and management of the use of human labor and working hours. The final part is devoted to proposals to solve the problem.
Keywords: production costs, variable costs, confectionary products, cost center, cost controlling.
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Prostudujte odbornou literaturu týkající se analýzy výrobních nákladů.
Prostudujte internetové zdroje týkající se analýzy výrobních nákladů.
II. Praktická část
Popište a zhodnoťte současnou situaci firmy Nestlé, s.r.o.
Proveďte analýzu výrobních nákladů ve firmě Nestlé, s.r.o.
Podle firemních podkladů posuďte, jak firma hospodaří s materiálem.
Podle firemních materiálů posuďte, jak firma hospodaří s pracovní dobou.
Navrhněte možnost řešení daného problému.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Prostudujte odbornou literaturu týkající se analýzy výrobních nákladů.
Prostudujte internetové zdroje týkající se analýzy výrobních nákladů.
II. Praktická část
Popište a zhodnoťte současnou situaci firmy Nestlé, s.r.o.
Proveďte analýzu výrobních nákladů ve firmě Nestlé, s.r.o.
Podle firemních podkladů posuďte, jak firma hospodaří s materiálem.
Podle firemních materiálů posuďte, jak firma hospodaří s pracovní dobou.
Navrhněte možnost řešení daného problému.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BRAGG, Steven M. Controller's guide to costing. Hoboken, N.J.: John Wiley & Sons, 2005. ISBN 0471713945.
DOYLE, David P. Strategické řízení nákladů. Vyd. 1. české. Praha: ASPI, 2006. ISBN 80-7357-189-7.
FIBÍROVÁ, Jana. Nákladové účetnictví (Manažerské účetnictví I). Vyd. 2. Praha: Vysoká škola ekonomická, Fakulta financí a účetnictví, 2001. ISBN 80-245-0212-7.
HURTA, Josef, Lukáš BÍLEK a Boris POPESKO. Manažerské účetnictví. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2002. ISBN 80-7318-094-4.
RYNEŠ, Petr. Podvojné účetnictví a účetní závěrka: průvodce podvojným účetnictvím k 1.1.2008. 8. aktualiz. vyd. Olomouc: Anag, 2008. ISBN 978-80-7263-437-8.
VYSKOČIL, Vlastimil K. a Ondřej ŠTRUP. Podpůrné procesy a snižování režijních nákladů. Vyd. 1. Praha: Professional Publishing, 2003. ISBN 80-86419-45-2.
Seznam doporučené literatury
BRAGG, Steven M. Controller's guide to costing. Hoboken, N.J.: John Wiley & Sons, 2005. ISBN 0471713945.
DOYLE, David P. Strategické řízení nákladů. Vyd. 1. české. Praha: ASPI, 2006. ISBN 80-7357-189-7.
FIBÍROVÁ, Jana. Nákladové účetnictví (Manažerské účetnictví I). Vyd. 2. Praha: Vysoká škola ekonomická, Fakulta financí a účetnictví, 2001. ISBN 80-245-0212-7.
HURTA, Josef, Lukáš BÍLEK a Boris POPESKO. Manažerské účetnictví. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2002. ISBN 80-7318-094-4.
RYNEŠ, Petr. Podvojné účetnictví a účetní závěrka: průvodce podvojným účetnictvím k 1.1.2008. 8. aktualiz. vyd. Olomouc: Anag, 2008. ISBN 978-80-7263-437-8.
VYSKOČIL, Vlastimil K. a Ondřej ŠTRUP. Podpůrné procesy a snižování režijních nákladů. Vyd. 1. Praha: Professional Publishing, 2003. ISBN 80-86419-45-2.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí BP: 41 bodů
Oponent BP: 18 bodů (práce nesplňuje kritéria pro obhajobu)
Ing. Eva Heczková, Ph.D.:
1. Jaké subsystémy tvoří manažerské účetnictví podle str. 11 - 12, kolik jich je? (odpověděla částečně)
2. Jaký je rozdíl mezi pojmy vnitropodnikové a nákladové účetnictví? (odpověděla částečně)
3. Vysvětlete cíle, principy a fáze alokace. (odpověděla částečně)
4. Vysvětlete větu na str. 42. (odpověděla zcela)
5. Doplňte pro případnou obhajobu návrhy. (odpověděla zcela)