Předmětem bakalářské práce Analýza motivačního systému a stimulace zaměstnanců je analýza motivačních a stimulačních nástrojů ve firmě Pret A Manger vedoucích ke zvýšení výkonu a spokojenosti pracovníků.
V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy motivace a stimulace a druhy motivačních a hygienických faktorů. Tato část se zaměřuje také na odměňování
a zaměstnanecké výhody a komunikaci na pracovišti.
Praktická část představuje firmu Pret A Manger a dále se zabývá analýzou systému motivace zaměstnanců. Jsou představeny všechny nabízené benefity a na závěr je zjištěna úroveň motivace a spokojenost zaměstanců pomocí dotazníkového šetření. Na základě výsledků průzkumu je vypracován návrh na zlepšení motivačního programu.
Anotace v angličtině
Subject of the bachelor thesis Analysis of Incentive System and Stimulation of Employees is analysis of motivational and incentive instruments in the company Pret A Manger, which leads to increased performance and employee satisfaction.
The theoretical part defines basic terms as motivation and stimulation and types of motivational and hygienic factors. This part is also focused on remuneration, employee benefits and communication on the workplace.
The practical part introduces company Pret A Manger and analyzes the system of employee motivation. All the benefits are presented and finally the level of empolyee motivation and satisfaction is found by using questionnaires. Based on the survey results, the actions are proposed in order to improve the incentive system.
Předmětem bakalářské práce Analýza motivačního systému a stimulace zaměstnanců je analýza motivačních a stimulačních nástrojů ve firmě Pret A Manger vedoucích ke zvýšení výkonu a spokojenosti pracovníků.
V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy motivace a stimulace a druhy motivačních a hygienických faktorů. Tato část se zaměřuje také na odměňování
a zaměstnanecké výhody a komunikaci na pracovišti.
Praktická část představuje firmu Pret A Manger a dále se zabývá analýzou systému motivace zaměstnanců. Jsou představeny všechny nabízené benefity a na závěr je zjištěna úroveň motivace a spokojenost zaměstanců pomocí dotazníkového šetření. Na základě výsledků průzkumu je vypracován návrh na zlepšení motivačního programu.
Anotace v angličtině
Subject of the bachelor thesis Analysis of Incentive System and Stimulation of Employees is analysis of motivational and incentive instruments in the company Pret A Manger, which leads to increased performance and employee satisfaction.
The theoretical part defines basic terms as motivation and stimulation and types of motivational and hygienic factors. This part is also focused on remuneration, employee benefits and communication on the workplace.
The practical part introduces company Pret A Manger and analyzes the system of employee motivation. All the benefits are presented and finally the level of empolyee motivation and satisfaction is found by using questionnaires. Based on the survey results, the actions are proposed in order to improve the incentive system.
Představte organizaci Pret A Manger, základní charakteristiku a organizační strukturu.
Představte jednotlivé pozice v konkrétní pobočce firmy Pret A Manger.
Proveďte analýzu motivačního systému ve firmě Pret A Manger.
Pomocí dotazníkového šetření prověďte průzkum spokojenosti zaměstnanců.
Vyhodnoťte získané výsledky a navrhněte opatření vedoucí ke zlepšení motivačního systému firmy.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Vysvětlete pojmy motivace a stimulace.
Zaměřte se na druhy a metody motivace.
II. Praktická část
Představte organizaci Pret A Manger, základní charakteristiku a organizační strukturu.
Představte jednotlivé pozice v konkrétní pobočce firmy Pret A Manger.
Proveďte analýzu motivačního systému ve firmě Pret A Manger.
Pomocí dotazníkového šetření prověďte průzkum spokojenosti zaměstnanců.
Vyhodnoťte získané výsledky a navrhněte opatření vedoucí ke zlepšení motivačního systému firmy.
Závěr
Seznam doporučené literatury
DEIBL, Maria. Motivace jako nástroj řízení. Praha: Linde, 2005. ISBN 80-902105-8-9.
DVOŘÁKOVÁ, Zuzana. Management lidských zdrojů. 1. vyd. Praha: C.H. Beck, 2007. ISBN 978-80-7179-893-4.
FORSYTH, Patrick. Jak motivovat svůj tým. 1. vyd. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2128-6.
NIERMEYER, Rainer a Manuel SEYFFERT. Jak motivovat sebe a své spolupracovníky. 1. vyd. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-1223-7.
PHILIP DELVES BROUGHTON. Management matters: from the humdrum to the big decisions. Harlow: Financial Times, 2012. ISBN 9780273781356.
PILAŘOVÁ, Irena. Jak efektivně hodnotit zaměstnance a zvyšovat jejich výkonnost. 1. vyd. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2042-5.
RYCHTAŘÍKOVÁ, Yveta. Kritikou a pochvalou k vyšší motivaci zaměstnanců. 1. vyd. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2100-2.
Seznam doporučené literatury
DEIBL, Maria. Motivace jako nástroj řízení. Praha: Linde, 2005. ISBN 80-902105-8-9.
DVOŘÁKOVÁ, Zuzana. Management lidských zdrojů. 1. vyd. Praha: C.H. Beck, 2007. ISBN 978-80-7179-893-4.
FORSYTH, Patrick. Jak motivovat svůj tým. 1. vyd. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2128-6.
NIERMEYER, Rainer a Manuel SEYFFERT. Jak motivovat sebe a své spolupracovníky. 1. vyd. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-1223-7.
PHILIP DELVES BROUGHTON. Management matters: from the humdrum to the big decisions. Harlow: Financial Times, 2012. ISBN 9780273781356.
PILAŘOVÁ, Irena. Jak efektivně hodnotit zaměstnance a zvyšovat jejich výkonnost. 1. vyd. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2042-5.
RYCHTAŘÍKOVÁ, Yveta. Kritikou a pochvalou k vyšší motivaci zaměstnanců. 1. vyd. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2100-2.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí BP: 51 bodů
Oponent BP: 50 bodů
Ing. Jana Šilhánová:
1. Při analýze motivačního systému ve společnosti uvádíte celou řadu benefitů, které jsou zaměstnancům poskytovány. Které z těchto benefitů by Vás osobně nejvíce oslovil a který naopak by nebyl důležitý? (Odpověděla zcela).
Ing. Petra Hanáková:
1. Jak autorka vnímá benefity poskytované firmou ve srovnání se zákonnými nároky zaměstnanců a konkurenčními firmami ze stejného odvětví.(Odpověděla zcela).
2. Autorka navrhuje jako benefit kurzy cizích jazyků. Je to vzhledem k lokalitě a nutné znalosti angličtiny pro výkon práce vhodné? (Odpověděla zcela).
3. Dokáže autorka finančně kvantifikovat dopady navrhované možné spoluúčasti zaměstnanců na zisku, nebo zaměstnaneckých slev? (Odpověděla zcela).