Tato bakalářská práce psaná formou literární rešerše se zabývá definicí kolostra, jeho slože-ním a vlastnostmi. Poukazuje na jeho účinky a srovnává firmy na českém trhu distribuující kolostrum jako výživový doplněk a kosmetický přípravek.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis written in a form of literary research deals with a definition of colostrum, its composition and qualities. It points to its eddects and compares some com-panies on the Czech market that distribute colostrum as a nutritional supplement and a cosmetic product.
Klíčová slova
mléko, kolostrum, imunitní systém, pasterizace
Klíčová slova v angličtině
milk, colostrum, immune system, pasteurization
Rozsah průvodní práce
41 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce psaná formou literární rešerše se zabývá definicí kolostra, jeho slože-ním a vlastnostmi. Poukazuje na jeho účinky a srovnává firmy na českém trhu distribuující kolostrum jako výživový doplněk a kosmetický přípravek.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis written in a form of literary research deals with a definition of colostrum, its composition and qualities. It points to its eddects and compares some com-panies on the Czech market that distribute colostrum as a nutritional supplement and a cosmetic product.
Klíčová slova
mléko, kolostrum, imunitní systém, pasterizace
Klíčová slova v angličtině
milk, colostrum, immune system, pasteurization
Zásady pro vypracování
Vypracujte literární rešerši na zadané téma.
Charakterizujte kolostrum, jeho vlastnosti, způsoby získávání a
využití.
Pokuste se zmapovat využití kolostra v kosmetických přípravcích
Zásady pro vypracování
Vypracujte literární rešerši na zadané téma.
Charakterizujte kolostrum, jeho vlastnosti, způsoby získávání a
využití.
Pokuste se zmapovat využití kolostra v kosmetických přípravcích
Seznam doporučené literatury
ŠUSTOVÁ, Květoslava a Vladimír SÝKORA. Mlékárenské technologie. Vyd.1. V Brně: Mendelova univerzita, 2013, 223 s. ISBN 978-80-7375-704-5
GAJDŮŠEK, Stanislav. Laktologie. Vyd. 1. V Brně: Mendelova
zemědělská a lesnická univerzita, 2003, 78 s. ISBN 80-7157-657-3
SAARELA, Maria. Functional Foods: Concept to Product. . 2011, vol.
205
Seznam doporučené literatury
ŠUSTOVÁ, Květoslava a Vladimír SÝKORA. Mlékárenské technologie. Vyd.1. V Brně: Mendelova univerzita, 2013, 223 s. ISBN 978-80-7375-704-5
GAJDŮŠEK, Stanislav. Laktologie. Vyd. 1. V Brně: Mendelova
zemědělská a lesnická univerzita, 2003, 78 s. ISBN 80-7157-657-3
SAARELA, Maria. Functional Foods: Concept to Product. . 2011, vol.
205
Přílohy volně vložené
1 CD ROM
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Doc. Ing. Janiš, CSc.: Jakou aplikaci (účinky) nachází kolostrum v kosmetice? Co je aktivní imunitní reakce?
Ing. Egner, Ph.D.: Jak dlouho je kráva schopna produkovat kolostrum? Které mlezivo (kravské, kozí, ovčí) je nejvíce podobné lidskému?
Doc. Ing. Kašpárková, CSc.: Jak se zpracovává kolostrum pro další využití např. v kosmetickém průmyslu?