Bakalářská práce s názvem "Rizika obchodování s OZ" řeší problematiku hlavně provozních rizik vyskytujících se v potravinářském podniku. Teoretická část je zaměřená na možná rizika v celém logistickém řetězci od nákupu přes příjem, skladování a násled-nou expedici. Dále jsou zde zmíněné specifické funkce maloobchodu a velkoobchodu. V praktické části je popsána organizace, systém řízení podle normy ČSN EN ISO 9001:2009 a systém kritických bodů HACCP, včetně zpracované analýzy nebezpečí.Pozornost je věnována PNH analýze a SWOT analýze, ze kterých jsou následně identifi-kována a analyzována možná provozní rizika a následně navržena doporučení a návrhy řešení k prevenci, eliminaci či úplnému odstranění těchto rizik. Na závěr budou zhodnoceny přínosy pro samotnou firmu.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis named "Fruits and Vegetables Trading Risks" deals with questions mainly regarding operational risks occuring in food enterprise.
The theoretical part is aimed at possible risks in whole string of logistics from buying to receipt, to storage, to final dispatch. Furthermore, specific functions of wholesale and retail are mentioned there.
In the practical part you can find a description of organization, management system according to ČSN EN ISO 9001:2009 standard and HACCP system of critical points including evaluation of risk analyses. Special attention is paid to PNH analysis and SWOT analysis which are basis to further identification and analysing of possible operational risks; from those are suggested recommendations and possible solutions to preventing, elimitating or removal of those risks. At the end they will be assessed benefits for the company itself.
Bakalářská práce s názvem "Rizika obchodování s OZ" řeší problematiku hlavně provozních rizik vyskytujících se v potravinářském podniku. Teoretická část je zaměřená na možná rizika v celém logistickém řetězci od nákupu přes příjem, skladování a násled-nou expedici. Dále jsou zde zmíněné specifické funkce maloobchodu a velkoobchodu. V praktické části je popsána organizace, systém řízení podle normy ČSN EN ISO 9001:2009 a systém kritických bodů HACCP, včetně zpracované analýzy nebezpečí.Pozornost je věnována PNH analýze a SWOT analýze, ze kterých jsou následně identifi-kována a analyzována možná provozní rizika a následně navržena doporučení a návrhy řešení k prevenci, eliminaci či úplnému odstranění těchto rizik. Na závěr budou zhodnoceny přínosy pro samotnou firmu.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis named "Fruits and Vegetables Trading Risks" deals with questions mainly regarding operational risks occuring in food enterprise.
The theoretical part is aimed at possible risks in whole string of logistics from buying to receipt, to storage, to final dispatch. Furthermore, specific functions of wholesale and retail are mentioned there.
In the practical part you can find a description of organization, management system according to ČSN EN ISO 9001:2009 standard and HACCP system of critical points including evaluation of risk analyses. Special attention is paid to PNH analysis and SWOT analysis which are basis to further identification and analysing of possible operational risks; from those are suggested recommendations and possible solutions to preventing, elimitating or removal of those risks. At the end they will be assessed benefits for the company itself.
Soustřeďte informační zdroje, proveďte jejich řešerši a zpracujte teoretickou část zabývající se problematikou tématu bakalářské práce.
Popište současný stav řešené problematiky v obchodování s ovocem a zeleninou, identifikujte rizika a u vybraných rizik vypracujte jejich analýzu s využitím odpovídajících metod.
Formulujte návrhy opatření ke snížení rizik zkoumané problematiky, zhodnoťte přínos navržených opatření.
Zásady pro vypracování
Soustřeďte informační zdroje, proveďte jejich řešerši a zpracujte teoretickou část zabývající se problematikou tématu bakalářské práce.
Popište současný stav řešené problematiky v obchodování s ovocem a zeleninou, identifikujte rizika a u vybraných rizik vypracujte jejich analýzu s využitím odpovídajících metod.
Formulujte návrhy opatření ke snížení rizik zkoumané problematiky, zhodnoťte přínos navržených opatření.
Seznam doporučené literatury
[1] SMEJKAL, Vladimír a Karel RAIS. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 4., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2013, 483 s. Expert (Grada). ISBN 978-80-247-4644-9. \vsp{1,5mm}
[2] NEUGEBAUER, Tomáš. Vyhledání a vyhodnocení rizik v praxi. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Wolters Kluwer, 2014, 111 s. ISBN 978-80-7478-458-3. \vsp{1,5mm}
[3] TICHÝ, Milík. Ovládání rizika: analýza a management. Vyd. 1. V Praze: C.H. Beck, 2006, xxvi, 396 s. Beckova edice ekonomie. ISBN 80-717-9415-5. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] SMEJKAL, Vladimír a Karel RAIS. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 4., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2013, 483 s. Expert (Grada). ISBN 978-80-247-4644-9. \vsp{1,5mm}
[2] NEUGEBAUER, Tomáš. Vyhledání a vyhodnocení rizik v praxi. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Wolters Kluwer, 2014, 111 s. ISBN 978-80-7478-458-3. \vsp{1,5mm}
[3] TICHÝ, Milík. Ovládání rizika: analýza a management. Vyd. 1. V Praze: C.H. Beck, 2006, xxvi, 396 s. Beckova edice ekonomie. ISBN 80-717-9415-5. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí bc. práce dr. Musil uvedl v posudku 1 otázku, oponentka dr. Heinzová uvedla 2 otázky, studentka odpověděla.
Doc. Tomek upozornil na nevhodné členění kapitol a na nepřesný seznam symbolů a zkratek.