Bakalářská práce se zabývá analýzou podnikatelských rizik v oblasti pohostinství, kdy se zaměří na problematiku podniku xy. Snaží se analyzovat a charakterizovat základní podnikatelská rizika a následně je implementovat do vybraného podnikatelského subjektu a navrhnout metody na jejich snížení. Teoretická část je zaměřena na terminologii podniku, podnikání, rizik a metod zpracování. Praktická část obsahuje popis podniku xy, fungování a právní normy podniku xy. Objevují se zde analýza BCG matice, PESTLE, SWOT, HACCP a Porterova analýza.
Anotace v angličtině
Thesis deals with the analysis of business risks in the hospitality industry, which will focus on the issue of xy. It tries to analyze and characterize the underlying business risks and then implement it in selected business entity and propose methods to reduce them. The theoretical part focuses on the terminology of enterprise, entrepreneurship, risk and processing methods. The practical part contains a description of the business xy, ope-rational and legal standards xy. They appear here BCG matrix, PESTLE analysis, SWOT, HACCP and Porter analysis.
Bakalářská práce se zabývá analýzou podnikatelských rizik v oblasti pohostinství, kdy se zaměří na problematiku podniku xy. Snaží se analyzovat a charakterizovat základní podnikatelská rizika a následně je implementovat do vybraného podnikatelského subjektu a navrhnout metody na jejich snížení. Teoretická část je zaměřena na terminologii podniku, podnikání, rizik a metod zpracování. Praktická část obsahuje popis podniku xy, fungování a právní normy podniku xy. Objevují se zde analýza BCG matice, PESTLE, SWOT, HACCP a Porterova analýza.
Anotace v angličtině
Thesis deals with the analysis of business risks in the hospitality industry, which will focus on the issue of xy. It tries to analyze and characterize the underlying business risks and then implement it in selected business entity and propose methods to reduce them. The theoretical part focuses on the terminology of enterprise, entrepreneurship, risk and processing methods. The practical part contains a description of the business xy, ope-rational and legal standards xy. They appear here BCG matrix, PESTLE analysis, SWOT, HACCP and Porter analysis.
Zpracujete rešerši vztahující se k problematice rizik v organizaci a jejich řízení.
Analyzujte řízení rizik ve vybrané organizaci.
Vymezte problematické oblasti.
Na základě výsledků analýzy formulujte návrhy na doporučení pro vybranou organizaci.
Zásady pro vypracování
Zpracujete rešerši vztahující se k problematice rizik v organizaci a jejich řízení.
Analyzujte řízení rizik ve vybrané organizaci.
Vymezte problematické oblasti.
Na základě výsledků analýzy formulujte návrhy na doporučení pro vybranou organizaci.
Seznam doporučené literatury
[1] HNILICA, Jiří a FOTR, Jiří. Aplikovaná analýza rizika ve finančním managementu a investičním rozhodování. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Praha:Grada 2014. ISBN 978-80-247-5104-7. \vsp{1,5mm}
[2] SMEJKAL, Vladimír a RAIS, Karel. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 4., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2013, 483 s. Expert (Grada). ISBN 978-80-247-4644-9. \vsp{1,5mm}
[3] MERNA, T., AL-THANI, F.F. Risk management. Řízení rizik ve firmě. 1. vyd. Brno: Computer Press, a.s., 2007. 194 s. ISBN 978-80-251-1547-3. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] HNILICA, Jiří a FOTR, Jiří. Aplikovaná analýza rizika ve finančním managementu a investičním rozhodování. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Praha:Grada 2014. ISBN 978-80-247-5104-7. \vsp{1,5mm}
[2] SMEJKAL, Vladimír a RAIS, Karel. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 4., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2013, 483 s. Expert (Grada). ISBN 978-80-247-4644-9. \vsp{1,5mm}
[3] MERNA, T., AL-THANI, F.F. Risk management. Řízení rizik ve firmě. 1. vyd. Brno: Computer Press, a.s., 2007. 194 s. ISBN 978-80-251-1547-3. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
CD ROM
Přílohy vázané v práci
grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Dr. Hart: Jaké jsou podnikatelská rizika uvedená v BP? Jestli HACCP byla aplikovaná v BP a zda bude bude zavedena ve firmě.
Doc. Rašner: Jaké jsou provozní a ekonomická rizika v BP? Je Uvedená analýza v BP? Je finančně propočítaná, kolik by stála externí outsourcingová firma pro malou pěti člennou restauraci? Studentka na uvedený dotaz odpověděla" ne".
Doc. Rašner: Jaké jsou největší rizika z matice posouzení rizik
? Studentka odpověděla - hasicí přístroj, urychlovač přípravy jídel a elektřina. Studentka nevěděla zda je zakoupen urychlovač k přípravě jídel.
Ing. Pekaj: Proč není zajištěna servisní služba při poruše.