Tématem bakalářské práce je "Kartografická vizualizace dostupnosti biopotravin živočišného původu ve Zlínském kraji". V teoretické části bakalářské práce jsou definovány pojmy potravinová bezpečnost, ekologické zemědělství a biopotravina. Také je zde zahrnuta legislativa vztahující se k ekologickému zemědělství. Konec teoretické části se zabývá kartografií. V praktické části je popsán maloobchod, maloobchodní sítě a typy obchodních formátů. Následně je kartograficky znázorněno jejich rozmístění v České republice a ve Zlínském kraji. Druhá polovina praktické části klade důraz na analýzu dostupnosti biopotravin v maloobchodních sítích Tesco a Albert ve Zlínském kraji. Nabídka biopotravin je rozdělena do komodit, jako jsou například mléko a mléčné výrobky, masné výrobky a vejce. Na základě analýzy je vytvořena výsledná kartografická vizualizace dostupnosti biopotravin živočišného původu ve Zlínském kraji v maloobchodních sítích Tesco a Albert.
Anotace v angličtině
The theme of this Bachelor's thesis is the "Cartographic Visualization of Availability of Animal Origin Organic Food in the Zlín Region". In theoretical part, there are defined terms like: food safety, organic agriculture and organic food. Also there is included legisla-tion referring to organic agriculture. The end of the theoretical parts deals with cartography. In the practical part describes the retails, retail networks and types of business formats. Subsequently is cartographic shown their stationing in the Czech republic and Zlín region. The second half of the practical part the emphasis on analysis of the availability of organic food retail networks in Tesco and Albert in Zlín region. The offer of organic food is divided into commodities, such as milk and dairy products, meat products and eggs. Based on the analysis is created resulting cartographic vizualization of availability of animal origin organic food in the Zlín region in the retail network of Tesco and Albert.
Food safety, organic agriculture, organic food, cartography, chain store, superstore, supermarket, the availability of organic food.
Rozsah průvodní práce
68 s. (97 354 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Tématem bakalářské práce je "Kartografická vizualizace dostupnosti biopotravin živočišného původu ve Zlínském kraji". V teoretické části bakalářské práce jsou definovány pojmy potravinová bezpečnost, ekologické zemědělství a biopotravina. Také je zde zahrnuta legislativa vztahující se k ekologickému zemědělství. Konec teoretické části se zabývá kartografií. V praktické části je popsán maloobchod, maloobchodní sítě a typy obchodních formátů. Následně je kartograficky znázorněno jejich rozmístění v České republice a ve Zlínském kraji. Druhá polovina praktické části klade důraz na analýzu dostupnosti biopotravin v maloobchodních sítích Tesco a Albert ve Zlínském kraji. Nabídka biopotravin je rozdělena do komodit, jako jsou například mléko a mléčné výrobky, masné výrobky a vejce. Na základě analýzy je vytvořena výsledná kartografická vizualizace dostupnosti biopotravin živočišného původu ve Zlínském kraji v maloobchodních sítích Tesco a Albert.
Anotace v angličtině
The theme of this Bachelor's thesis is the "Cartographic Visualization of Availability of Animal Origin Organic Food in the Zlín Region". In theoretical part, there are defined terms like: food safety, organic agriculture and organic food. Also there is included legisla-tion referring to organic agriculture. The end of the theoretical parts deals with cartography. In the practical part describes the retails, retail networks and types of business formats. Subsequently is cartographic shown their stationing in the Czech republic and Zlín region. The second half of the practical part the emphasis on analysis of the availability of organic food retail networks in Tesco and Albert in Zlín region. The offer of organic food is divided into commodities, such as milk and dairy products, meat products and eggs. Based on the analysis is created resulting cartographic vizualization of availability of animal origin organic food in the Zlín region in the retail network of Tesco and Albert.
Food safety, organic agriculture, organic food, cartography, chain store, superstore, supermarket, the availability of organic food.
Zásady pro vypracování
Teoreticky vymezte pojmy související s potravinovou bezpečností, biopotravinami a kartografickou vizualizací.
Analyzujte fyzickou dostupnost biopotravin živočišného původu ve vybraných maloobchodních řetězcích.
Na základě výsledků analýzy zpracujte kartografickou vizualizaci dostupnosti biopotravin živočišného původu ve Zlínském kraji.
Zásady pro vypracování
Teoreticky vymezte pojmy související s potravinovou bezpečností, biopotravinami a kartografickou vizualizací.
Analyzujte fyzickou dostupnost biopotravin živočišného původu ve vybraných maloobchodních řetězcích.
Na základě výsledků analýzy zpracujte kartografickou vizualizaci dostupnosti biopotravin živočišného původu ve Zlínském kraji.
Seznam doporučené literatury
[1] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. Vydání první. Praha: Academia, 2014, 167 stran. ISBN 978-80-7454-463-7. \vsp{1,5mm}
[2] FORŠT, Jaroslav. Bio: bio i nebio zdravá výživa. 1. vyd. Praha: IFP Publishing, 2008, 159 s. ISBN 978-80-903997-1-6. \vsp{1,5mm}
[3] KRTIČKA, Mgr. Luděk. Úvod do kartografie [online]. 1. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2007 [cit. 2016-02-03]. ISBN 978-80-7368-344-3. Dostupné z: http://www1.osu.cz/ krticka/Krticka_DiV_Kartografie.pdf. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. Vydání první. Praha: Academia, 2014, 167 stran. ISBN 978-80-7454-463-7. \vsp{1,5mm}
[2] FORŠT, Jaroslav. Bio: bio i nebio zdravá výživa. 1. vyd. Praha: IFP Publishing, 2008, 159 s. ISBN 978-80-903997-1-6. \vsp{1,5mm}
[3] KRTIČKA, Mgr. Luděk. Úvod do kartografie [online]. 1. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2007 [cit. 2016-02-03]. ISBN 978-80-7368-344-3. Dostupné z: http://www1.osu.cz/ krticka/Krticka_DiV_Kartografie.pdf. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, mapy, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Oponentka bc. práce dr. Hoke uvedla v posudku 2 otázky, studentka je uvedla v prezentaci.
Doc. Adamec polemizoval o Bio kvalitě.
prof. Chrastina zmínil nevhodnost barev v obrázcích.