Bakalářská práce řeší problematiku dostupnosti biopotravin živočišného původu v Jihomoravském kraji se zaměřením na konkrétní obchodní sítě.
Teoretická část bakalářské práce je zaměřena zejména na kartografickou vizualizaci dostupnosti biopotravin živočišného původu v Jihomoravském kraji a biopotravinami samotnými. V úvodní kapitole je popsána potravinová bezpečnost, její faktory a determinanty, ale také ohrožení potravinové dostupnosti. V další kapitole jsou detailně popsány biopotraviny, jejich značení, výhody a nevýhody. Jako poslední téma teoretické části je uvedena kartografická vizualizace, její definice a využití v praxi. Praktická část je věnována karto-grafické vizualizaci dostupnosti biopotravin živočišného původu v maloobchodních sítích v Jihomoravském kraji.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis solves problems of availability of animal origin organic food in the South Moravian Region focusing on specific retails.
The theoretical part is focused mainly on the cartographic visualization of availability of animal origin organic food in the South Moravian Region and organic food itself. In the first chapter the food safety is described, its factors and determinants, but also a threat of food availability. In the next chapter organic food, its parking and labelling, advantages and disadvantages are described. The least topic of the theoretical part is about catographic visualization of availability of animal origin organic food in the retail in the South Moravian Region.
Bakalářská práce řeší problematiku dostupnosti biopotravin živočišného původu v Jihomoravském kraji se zaměřením na konkrétní obchodní sítě.
Teoretická část bakalářské práce je zaměřena zejména na kartografickou vizualizaci dostupnosti biopotravin živočišného původu v Jihomoravském kraji a biopotravinami samotnými. V úvodní kapitole je popsána potravinová bezpečnost, její faktory a determinanty, ale také ohrožení potravinové dostupnosti. V další kapitole jsou detailně popsány biopotraviny, jejich značení, výhody a nevýhody. Jako poslední téma teoretické části je uvedena kartografická vizualizace, její definice a využití v praxi. Praktická část je věnována karto-grafické vizualizaci dostupnosti biopotravin živočišného původu v maloobchodních sítích v Jihomoravském kraji.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis solves problems of availability of animal origin organic food in the South Moravian Region focusing on specific retails.
The theoretical part is focused mainly on the cartographic visualization of availability of animal origin organic food in the South Moravian Region and organic food itself. In the first chapter the food safety is described, its factors and determinants, but also a threat of food availability. In the next chapter organic food, its parking and labelling, advantages and disadvantages are described. The least topic of the theoretical part is about catographic visualization of availability of animal origin organic food in the retail in the South Moravian Region.
Teoreticky vymezte pojmy související s potravinovou bezpečností, biopotravinami a kartografickou vizualizací.
Analyzujte fyzickou dostupnost biopotravin živočišného původu ve vybraných maloobchodních řetězcích.
Na základě výsledků analýzy zpracujte kartografickou vizualizaci dostupnosti biopotravin živočišného původu v Jihomoravském kraji.
Zásady pro vypracování
Teoreticky vymezte pojmy související s potravinovou bezpečností, biopotravinami a kartografickou vizualizací.
Analyzujte fyzickou dostupnost biopotravin živočišného původu ve vybraných maloobchodních řetězcích.
Na základě výsledků analýzy zpracujte kartografickou vizualizaci dostupnosti biopotravin živočišného původu v Jihomoravském kraji.
Seznam doporučené literatury
[1] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. 1. vydání. Praha: Academia, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7. \vsp{1,5mm}
[2] TROJAN, Jakub a Arnošt WAHLA. Základy geoinformatiky: Studijní opora pro kombinovanou formu studia[online]. 1.vydání. Brno: Vysoká škola Karla Engliše, a.s., 2012 [cit. 2015-12-24]. ISBN 978-80-86710-53-2. \vsp{1,5mm}
[3] FORŠT, Jaroslav. Kapesní biolexikon: průvodce biotrhem a trhem zdravé výživy. 1. vyd. Praha: IFP Publishing, 2007, 191 s. ISBN 978-80-903997-0-9. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. 1. vydání. Praha: Academia, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7. \vsp{1,5mm}
[2] TROJAN, Jakub a Arnošt WAHLA. Základy geoinformatiky: Studijní opora pro kombinovanou formu studia[online]. 1.vydání. Brno: Vysoká škola Karla Engliše, a.s., 2012 [cit. 2015-12-24]. ISBN 978-80-86710-53-2. \vsp{1,5mm}
[3] FORŠT, Jaroslav. Kapesní biolexikon: průvodce biotrhem a trhem zdravé výživy. 1. vyd. Praha: IFP Publishing, 2007, 191 s. ISBN 978-80-903997-0-9. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, mapy, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Oponentka dr. Hoke položila otázky v posudku, studentka odpověděla