Bakalářská práce je zaměřena na kartografickou vizualizaci biopotravin rostlinného původu v Jihomoravském kraji. V teoretické části bakalářské práce jsou vysvětleny pojmy potravi-nová bezpečnost, bioprodukty a biopotraviny a kartografická vizualizace. V praktické části je popsána metodika, obchodní řetězce BILLA a Albert a porovnání jejich sortimentům, se zaměřením na biopotraviny rostlinného původu. Dále kartografická vizualizace dostupnosti obou společností v České republice a podrobněji v Jihomoravském kraji. Pro zhotovení map jsou zvoleny programy QGIS a ArcMap.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis is focused on cartographic visualization organic food of vegetable origin in South Moravian region. The theoretical part explains terms of food security, bioproducts and organic food and cartographic visualization The practical part describes the methodo-logy, retail chains Billa and Albert and compare their assortments, with a focus on organic foods of vegetable origin. Furthermore, the availability of cartographic visualization of both companies in the Czech Republic and more in South Moravian region. For making maps are selected programs QGIS and ArcMap.
Klíčová slova
Potravinová bezpečnost, biopotraviny, kartografická vizualizace, Albert, BILLA, biopotra-viny rostlinného původu.
Bakalářská práce je zaměřena na kartografickou vizualizaci biopotravin rostlinného původu v Jihomoravském kraji. V teoretické části bakalářské práce jsou vysvětleny pojmy potravi-nová bezpečnost, bioprodukty a biopotraviny a kartografická vizualizace. V praktické části je popsána metodika, obchodní řetězce BILLA a Albert a porovnání jejich sortimentům, se zaměřením na biopotraviny rostlinného původu. Dále kartografická vizualizace dostupnosti obou společností v České republice a podrobněji v Jihomoravském kraji. Pro zhotovení map jsou zvoleny programy QGIS a ArcMap.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis is focused on cartographic visualization organic food of vegetable origin in South Moravian region. The theoretical part explains terms of food security, bioproducts and organic food and cartographic visualization The practical part describes the methodo-logy, retail chains Billa and Albert and compare their assortments, with a focus on organic foods of vegetable origin. Furthermore, the availability of cartographic visualization of both companies in the Czech Republic and more in South Moravian region. For making maps are selected programs QGIS and ArcMap.
Klíčová slova
Potravinová bezpečnost, biopotraviny, kartografická vizualizace, Albert, BILLA, biopotra-viny rostlinného původu.
Teoreticky vymezte pojmy související s potravinovou bezpečností, biopotravinami a kartografickou vizualizací.
Analyzujte fyzickou dostupnost biopotravin rostlinného původu ve vybraných maloobchodních řetězcích.
Na základě výsledků analýzy zpracujte kartografickou vizualizaci dostupnosti biopotravin rostlinného původu v
Jihomoravském kraji.
Zásady pro vypracování
Teoreticky vymezte pojmy související s potravinovou bezpečností, biopotravinami a kartografickou vizualizací.
Analyzujte fyzickou dostupnost biopotravin rostlinného původu ve vybraných maloobchodních řetězcích.
Na základě výsledků analýzy zpracujte kartografickou vizualizaci dostupnosti biopotravin rostlinného původu v
Jihomoravském kraji.
Seznam doporučené literatury
[1] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BÍLÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. 1. vydání. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7. \vsp{1,5mm}
[2] VÁCLAVÍK, Tomáš. Biopotraviny a jejich prodej v maloobchodě. Praha: Ministerstvo zemědělství České republiky, 2006. ISBN 80-7084-483-3. \vsp{1,5mm}
[3] ŠEFČÍK, Vladimír. Analýza rizik. 1. vyd. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009. ISBN: 978-80-7318-696-8. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BÍLÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. 1. vydání. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7. \vsp{1,5mm}
[2] VÁCLAVÍK, Tomáš. Biopotraviny a jejich prodej v maloobchodě. Praha: Ministerstvo zemědělství České republiky, 2006. ISBN 80-7084-483-3. \vsp{1,5mm}
[3] ŠEFČÍK, Vladimír. Analýza rizik. 1. vyd. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009. ISBN: 978-80-7318-696-8. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Oponent bc. práce doc. Valášek uvedl 3 otázky, student odpověděl.
doc. Valášek: Co rozumíme pojmem "ukazatel kvality"?
dr. Trojan upozornil na spoustu překlepů a pravopisných chyb.