Diplomová práce je zaměřena na vytvoření návrhu projektu gastronomického eventu ve městě Zlín. Práce se skládá z části teoretické, analytické a projektové. V teoretické části je definován cestovní ruch, gastronomický cestovní ruch, event turismus a analytické metody použité v práci. V analytické části je provedena analýza nabídky všech druhů společenských akcí konaných ve Zlíně, SWOT analýza města Zlín jako místo pro konání eventu a komparativní analýza konkrétních gastronomických eventů dle vybraných kritérií. Poté jsou zhodnoceny přínosy a nedostatky gastronomických eventů. Výstupy a poznatky z provedených analýz slouží k vypracování projektu. Konkrétně se jedná o gastronomický event Zlínský piknik, který se uskuteční v roce 2017 v centru zeleného Zlína. Hlavním cílem je zpracovat podrobný projekt daného eventu a podrobit ho ekonomické a rizikové analýze.
Anotace v angličtině
This thesis is focused on create a proposal of the project gastronomic event in Zlín. The thesis consists of theoretical, analytical and project part. The theoretical part is defined by tourism, gastronomic tourism, event tourism and analytical methods used in the thesis. The analytical part cover analysis of the range of all type of social events held in Zlín, the SWOT analysis of Zlín as a place for realization of the event and comparative analysis of specific gastronomic events according to selected criteria Then are evaluated the benefits and drawbacks of gastronomic events. The outputs and findings from the analysis used to create the project. Specifically, the gastronomic event Zlín picnic, which will take place in 2017 in the center of the green center in Zlín. The main aims is to prepare a detailed project of the event and evaluated by economic and risk analysis.
Diplomová práce je zaměřena na vytvoření návrhu projektu gastronomického eventu ve městě Zlín. Práce se skládá z části teoretické, analytické a projektové. V teoretické části je definován cestovní ruch, gastronomický cestovní ruch, event turismus a analytické metody použité v práci. V analytické části je provedena analýza nabídky všech druhů společenských akcí konaných ve Zlíně, SWOT analýza města Zlín jako místo pro konání eventu a komparativní analýza konkrétních gastronomických eventů dle vybraných kritérií. Poté jsou zhodnoceny přínosy a nedostatky gastronomických eventů. Výstupy a poznatky z provedených analýz slouží k vypracování projektu. Konkrétně se jedná o gastronomický event Zlínský piknik, který se uskuteční v roce 2017 v centru zeleného Zlína. Hlavním cílem je zpracovat podrobný projekt daného eventu a podrobit ho ekonomické a rizikové analýze.
Anotace v angličtině
This thesis is focused on create a proposal of the project gastronomic event in Zlín. The thesis consists of theoretical, analytical and project part. The theoretical part is defined by tourism, gastronomic tourism, event tourism and analytical methods used in the thesis. The analytical part cover analysis of the range of all type of social events held in Zlín, the SWOT analysis of Zlín as a place for realization of the event and comparative analysis of specific gastronomic events according to selected criteria Then are evaluated the benefits and drawbacks of gastronomic events. The outputs and findings from the analysis used to create the project. Specifically, the gastronomic event Zlín picnic, which will take place in 2017 in the center of the green center in Zlín. The main aims is to prepare a detailed project of the event and evaluated by economic and risk analysis.
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Zpracujte literární rešerši v oblasti gastronomického cestovního ruchu.
Praktická část
Analyzujte současnou nabídku společenských akcí ve Zlíně.
Porovnejte dle jednotlivých kritérií vybrané gastronomické eventy na Moravě a zhodnoťte jejich přínosy a nedostatky.
Na základě výsledků analýz vytvořte projekt gastronomického eventu ve Zlíně.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Zpracujte literární rešerši v oblasti gastronomického cestovního ruchu.
Praktická část
Analyzujte současnou nabídku společenských akcí ve Zlíně.
Porovnejte dle jednotlivých kritérií vybrané gastronomické eventy na Moravě a zhodnoťte jejich přínosy a nedostatky.
Na základě výsledků analýz vytvořte projekt gastronomického eventu ve Zlíně.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BUREŠOVÁ, Pavla et al. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie. 1. vyd. Praha: Wolters Kluwer, 2014, 153 s. ISBN 978-80-7478-498-9.
FLETCHER, John et al. Tourism: Principles and practice. 5th ed. Harlow: Pearson, 2013, 643 s. ISBN 978-0-273-75827-3.
KOTÍKOVÁ, Halina. Nové trendy v nabídce cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2013, 208 s. ISBN 978-80-247-4603-6.
KOZEL, Roman, Lenka MYNÁŘOVÁ a Hana SVOBODOVÁ. Moderní metody a techniky marketingového výzkumu. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2011, 304 s. ISBN 978-80-247-3527-6.
WEAVER, David a Laura LAWTON. Tourism management. 4th ed. Milton: Wiley, 2010, 420 s. ISBN 978-0-470-82022-3.
Seznam doporučené literatury
BUREŠOVÁ, Pavla et al. Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie. 1. vyd. Praha: Wolters Kluwer, 2014, 153 s. ISBN 978-80-7478-498-9.
FLETCHER, John et al. Tourism: Principles and practice. 5th ed. Harlow: Pearson, 2013, 643 s. ISBN 978-0-273-75827-3.
KOTÍKOVÁ, Halina. Nové trendy v nabídce cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2013, 208 s. ISBN 978-80-247-4603-6.
KOZEL, Roman, Lenka MYNÁŘOVÁ a Hana SVOBODOVÁ. Moderní metody a techniky marketingového výzkumu. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2011, 304 s. ISBN 978-80-247-3527-6.
WEAVER, David a Laura LAWTON. Tourism management. 4th ed. Milton: Wiley, 2010, 420 s. ISBN 978-0-470-82022-3.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
mapy, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
VP (26 b.): doc. Tučková:
Dokázala byste říci, proč (důvody) je v posledních letech trendem v ČR gastronomický cestovní ruch? Zodpovězeno částečně.
OP (26 b.): Ing. Vala:
Jaká je dlouhodobá vize zvoleného gastronomického eventu, jakým směrem lze tuto akci dále rozvíjet a kvalitativně i kvantitativně posouvat? Zodpovězeno zcela.
Jakou zvolíte metodiku vyhodnocení akce v případě realizace akce? Zodpovězeno zcela.
Doplňující otázky: prof. Ondrčka: Zdůvodněte zvolenou kombinaci tradiční a moderní gastronomie v jednom gastronomickém eventu. Zodpovězeno zcela.
Ing. Dědek, MBA:
Co se týče rizikové analýzy, je zvolený termín vhodný pro realizaci gastronomického eventu ve Zlíně? Zodpovězeno zcela