Bakalářská práce se zabývá skupinou trvanlivých fermentovaných masných výrobků. V první části práce je popsáno chemické složení masa a dále technologické požadavky na všechny suroviny potřebné pro výrobu trvanlivých fermentovaných masných výrobků. V druhé části je již popsán celkový proces výroby fermentovaných salámů. Závěrem práce je nastínění českého a zahraničního trhu právě s těmito výrobky.
Anotace v angličtině
The Bachelor thesis deals with a group of durable fermented meat products. The first part describes the chemical composition of the meat and technological requirements for all the raw materials necessary for the production of durable fermented meat products. The se-cond part includes the process of producing fermented sausages. In the conclusion I descri-bed outline of Czech and foreign market with these products.
Bakalářská práce se zabývá skupinou trvanlivých fermentovaných masných výrobků. V první části práce je popsáno chemické složení masa a dále technologické požadavky na všechny suroviny potřebné pro výrobu trvanlivých fermentovaných masných výrobků. V druhé části je již popsán celkový proces výroby fermentovaných salámů. Závěrem práce je nastínění českého a zahraničního trhu právě s těmito výrobky.
Anotace v angličtině
The Bachelor thesis deals with a group of durable fermented meat products. The first part describes the chemical composition of the meat and technological requirements for all the raw materials necessary for the production of durable fermented meat products. The se-cond part includes the process of producing fermented sausages. In the conclusion I descri-bed outline of Czech and foreign market with these products.
Technologie výroby trvanlivých fermentovaných masných výrobků
Sortiment a rozdělení trvanlivých fermentovaných masných výrobků
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Chemické složení masa
Technologické vlastnosti masa
Technologie výroby trvanlivých fermentovaných masných výrobků
Sortiment a rozdělení trvanlivých fermentovaných masných výrobků
Seznam doporučené literatury
[1] STEINHAUSER, L. a kol., Hygiena a technologie masa, LAST Brno, 1995, 1. vydání. ISBN 80-9002260-4-4; s. 664.
[2] PIPEK, P. Technologie masa I, II. vydání, Praha 1991, ediční středisko VŠCHT, ISBN 80-7080-106-9, s. 172.
[3] KAMENÍK, J.: Trvanlivé masné výrobky FVHE VFU Brno, 2011, ISBN: 978-80-7305-106-8, s. 248.
[4] Canadian Food Inspection Agency [online]; 2014-08-07. http://www.inspection.gc.ca/food/meat-and-poultry-products/manual-of-procedures/chapter-4/eng/1367622697439/1367622787568?chap=0 (accessed Aug 01, 2015).
Seznam doporučené literatury
[1] STEINHAUSER, L. a kol., Hygiena a technologie masa, LAST Brno, 1995, 1. vydání. ISBN 80-9002260-4-4; s. 664.
[2] PIPEK, P. Technologie masa I, II. vydání, Praha 1991, ediční středisko VŠCHT, ISBN 80-7080-106-9, s. 172.
[3] KAMENÍK, J.: Trvanlivé masné výrobky FVHE VFU Brno, 2011, ISBN: 978-80-7305-106-8, s. 248.
[4] Canadian Food Inspection Agency [online]; 2014-08-07. http://www.inspection.gc.ca/food/meat-and-poultry-products/manual-of-procedures/chapter-4/eng/1367622697439/1367622787568?chap=0 (accessed Aug 01, 2015).
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Tremlová: Patří médský salám a čajovky mezi trvanlivé fermentované masné výrobky?
Studentka potvrdila hodnocení vedoucího bakalářské práce, prokázala, že danou problematiku ovládá v potřebném rozsahu a souvislostech. Na otázky vedoucího, oponenta a komise odpovídala věcně, správně, ale méně pohotově.