Cílem bakalářské práce je analýza výdajů Ústavu technologie potravin Fakulty technologické UTB ve Zlíně za rok 2014. Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou uvedeny informace o veřejném sektoru,
o veřejných financích a o rozpočtu veřejné vysoké školy. V části praktické je zpracován přehled o toku finančních prostředků ústavu dle tzv. hlavní činnosti ústavu, jednotlivých projektů, dle studentů doktorského studijního programu a také přehled o toku ostatních finančních prostředků ústavu. Byla zjištěna výše přímých výdajů vynaložených na výuku jednotlivých studijních předmětů a na základě zjištěných informací byly určeny finanční limity pro jednotlivé studijní předměty.
Anotace v angličtině
The aim of the bachelor thesis is an analysis of the expenditure of the Department of Food Technology FT UTB in Zlin in 2014. The bachelor thesis is divided in theoretical and practical sections. Information about the public sector, public finance and information about the budget of public high shool are included in theoretical part. The practical part analyzes the cash flow statement a of the department is worked out according to main activities of the department, individual projects, according to the students of Ph.D. and the cash flow statement of other financial resources of the department. A high of the direct expenditure invested in a teaching of an individual subject of study was found out, and the financial limits for the individual subject of study were defined, on the basis of discovered information.
Klíčová slova
Finanční analýza, výdaje, veřejný sektor, veřejná vysoká škola, studijní předmět, Fakulta technologická
Klíčová slova v angličtině
financial analysis, expenditure, public sector, public high school, subject of study, Faculty of a technology
Rozsah průvodní práce
67 s
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem bakalářské práce je analýza výdajů Ústavu technologie potravin Fakulty technologické UTB ve Zlíně za rok 2014. Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou uvedeny informace o veřejném sektoru,
o veřejných financích a o rozpočtu veřejné vysoké školy. V části praktické je zpracován přehled o toku finančních prostředků ústavu dle tzv. hlavní činnosti ústavu, jednotlivých projektů, dle studentů doktorského studijního programu a také přehled o toku ostatních finančních prostředků ústavu. Byla zjištěna výše přímých výdajů vynaložených na výuku jednotlivých studijních předmětů a na základě zjištěných informací byly určeny finanční limity pro jednotlivé studijní předměty.
Anotace v angličtině
The aim of the bachelor thesis is an analysis of the expenditure of the Department of Food Technology FT UTB in Zlin in 2014. The bachelor thesis is divided in theoretical and practical sections. Information about the public sector, public finance and information about the budget of public high shool are included in theoretical part. The practical part analyzes the cash flow statement a of the department is worked out according to main activities of the department, individual projects, according to the students of Ph.D. and the cash flow statement of other financial resources of the department. A high of the direct expenditure invested in a teaching of an individual subject of study was found out, and the financial limits for the individual subject of study were defined, on the basis of discovered information.
Klíčová slova
Finanční analýza, výdaje, veřejný sektor, veřejná vysoká škola, studijní předmět, Fakulta technologická
Klíčová slova v angličtině
financial analysis, expenditure, public sector, public high school, subject of study, Faculty of a technology
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Prostudujte dostupné informační zdroje a zpracujte teoretické poznatky vzhledem ke zvolenému tématu.
II. Praktická část
Vytvořte přehled o toku finančních prostředků Ústavu technologie potravin za rok 2014.
Vypočtěte výši výdajů na výuku jednotlivých studijních předmětů.
Stanovte finanční limity pro jednotlivé studijní předměty.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Prostudujte dostupné informační zdroje a zpracujte teoretické poznatky vzhledem ke zvolenému tématu.
II. Praktická část
Vytvořte přehled o toku finančních prostředků Ústavu technologie potravin za rok 2014.
Vypočtěte výši výdajů na výuku jednotlivých studijních předmětů.
Stanovte finanční limity pro jednotlivé studijní předměty.
Závěr
Seznam doporučené literatury
HAMERNÍKOVÁ, Bojka a Alena MAAYTOVÁ. Veřejné finance. 2. atualiz. vyd. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, 2010, 340 s. ISBN 978-80-7357-497-0.
HERBST, Marcel. Financing public universities: the case of performance funding. Dordrecht: Springer, 2009, 235 p. ISBN 9781402055607.
PEKOVÁ, Jitka, Jaroslav PILNÝ a Marek JETMAR. Veřejná správa a finance veřejného sektoru. 3. přepracované vydání. Praha: ASPI, 2008, 712 s. ISBN 978-80-7357-351-5.
VALENTA, J. Financování a rozpočet školy. Karviná: Paris, 2004. 131 s. ISBN 80-239-2218-1.
Zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách). In: Sbírka zákonů. 22. 4. 1998. ISSN 1211-1244.
Seznam doporučené literatury
HAMERNÍKOVÁ, Bojka a Alena MAAYTOVÁ. Veřejné finance. 2. atualiz. vyd. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, 2010, 340 s. ISBN 978-80-7357-497-0.
HERBST, Marcel. Financing public universities: the case of performance funding. Dordrecht: Springer, 2009, 235 p. ISBN 9781402055607.
PEKOVÁ, Jitka, Jaroslav PILNÝ a Marek JETMAR. Veřejná správa a finance veřejného sektoru. 3. přepracované vydání. Praha: ASPI, 2008, 712 s. ISBN 978-80-7357-351-5.
VALENTA, J. Financování a rozpočet školy. Karviná: Paris, 2004. 131 s. ISBN 80-239-2218-1.
Zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách). In: Sbírka zákonů. 22. 4. 1998. ISSN 1211-1244.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí BP: 52 bodů
Oponent BP: 55 bodů
Ing. Hana Šedová, Ph.D.:
Uvažuje Ústav potravin o čerpání finančních prostředků v rámci nového operačního období z ESF? odpověděla zcela