Bakalářská práce se zabývá environmentálními aspekty ovlivňujícími nezávadnost potravin při činnostech souvisejících s jatečním provozem. V práci jsou vymezeny teoretické pojmy environmentální aspekty, zdravotní nezávadnost a potravinová nezávadnost, dále je vy-světlena úloha orgánů zabývajících se problematikou. V práci jsou vymezeny environmen-tální aspekty ovlivňující potravinovou nezávadnost biologické, chemické a fyzikální.
Cílem práce je, na základě analýzy a hodnocení vlivu environmentálních aspektů na mode-lovém příkladu jatečného provozu, implementovat systém HACCP.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis focused on the environmental aspects affecting food safety in activities related to the operation of slaughter. There are defined theoretical concepts - environmental aspects, health safety and food safety, further explained the role of the authorities dealing with the issue. There are defined environmental aspects affecting food safety aspects - bio-logical, chemical and physical. The aim of the work is based on the analysis and evaluation of the impact of environmental issues on a model example for slaughter operations, imple-ment the HACCP system.
Bakalářská práce se zabývá environmentálními aspekty ovlivňujícími nezávadnost potravin při činnostech souvisejících s jatečním provozem. V práci jsou vymezeny teoretické pojmy environmentální aspekty, zdravotní nezávadnost a potravinová nezávadnost, dále je vy-světlena úloha orgánů zabývajících se problematikou. V práci jsou vymezeny environmen-tální aspekty ovlivňující potravinovou nezávadnost biologické, chemické a fyzikální.
Cílem práce je, na základě analýzy a hodnocení vlivu environmentálních aspektů na mode-lovém příkladu jatečného provozu, implementovat systém HACCP.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis focused on the environmental aspects affecting food safety in activities related to the operation of slaughter. There are defined theoretical concepts - environmental aspects, health safety and food safety, further explained the role of the authorities dealing with the issue. There are defined environmental aspects affecting food safety aspects - bio-logical, chemical and physical. The aim of the work is based on the analysis and evaluation of the impact of environmental issues on a model example for slaughter operations, imple-ment the HACCP system.
Teoretické vymezení potravinové nezávadnosti, jatečného provozu a úloh orgánů v oblasti bezpečnosti potravin.
Analýza environmentálních aspektů ovlivňující potravinovou nezávadnost v jatečném provozu s využitím analýzy rizik.
Návrhy a doporučení vyplývající z analýzy rizik.
Zásady pro vypracování
Teoretické vymezení potravinové nezávadnosti, jatečného provozu a úloh orgánů v oblasti bezpečnosti potravin.
Analýza environmentálních aspektů ovlivňující potravinovou nezávadnost v jatečném provozu s využitím analýzy rizik.
Návrhy a doporučení vyplývající z analýzy rizik.
Seznam doporučené literatury
[1] LUKÁŠKOVÁ, Eva et al. Potravinová (ne)bezpečnost. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7. \vsp{1,5mm}
[2] ŠEFČÍK, Vladimír. Analýza rizik. 1. vyd. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009, 98 s. ISBN 978-80-7318-696-8. \vsp{1,5mm}
[3] VÍTOVÁ, Eva. Hygiena potravin. 1.vyd. Brno: Vysoké učení technické, 2004, 128 s. ISBN 80-214-2680-2. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] LUKÁŠKOVÁ, Eva et al. Potravinová (ne)bezpečnost. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7. \vsp{1,5mm}
[2] ŠEFČÍK, Vladimír. Analýza rizik. 1. vyd. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009, 98 s. ISBN 978-80-7318-696-8. \vsp{1,5mm}
[3] VÍTOVÁ, Eva. Hygiena potravin. 1.vyd. Brno: Vysoké učení technické, 2004, 128 s. ISBN 80-214-2680-2. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Prof. Chlachula položil doplňující otázky. Ing. Lukášková - vedoucí BP přečetla hodnocení, RNDr. Trojan - oponent BP přečetl hodnocení a položil v rámci BP dvě otázky. Doc. Valášek připomínkoval BP a položil doplňující otázky.