Předmětem bakalářské práce je analýza současného stavu řízení rizik v potravinářském podniku Drumas s r.o, Teoretická část obecně popisuje riziko a vybrané metody, které jsou nástrojem analýzy řízení rizik, charakterizuje současný stav potravinářského průmyslu České republiky a systémy řízení rizik v potravinářském průmyslu. V praktické části je provedena prezentace podniku Drumas s r. o., jeho výrobků a seznámení se současným stavem řízení rizik tohoto podniku. Následně byl vybrán jeden z výrobních procesů, který byl podroben analýze rizik. Výsledky této analýzy byly použity k návrhu opatření na eliminaci potenciálních rizik a doporučení ke zlepšení kvality řízení rizik podniku.
Anotace v angličtině
The subject of the bachelor thesis is the analysis of the current state of risk management in the food processing company Drumas s.r.o.. The theoretical part of the thesis generally describes the risks and the methods chosen as tools for the analysis of risk management; it further covers the current state of the food industry in the Czech Republic as well as risk management systems in the food industry. The practical part of the thesis contains the introduction of Drumas s.r.o., including its products, and presents the current state of risk management in the company. A production process has been subsequently selected and used for the performance of a risk analysis. The results of the analysis have been used to propose measures for the elimination of potential risks and to offer recommendations with regard to the improvement of risk management quality in the company.
Klíčová slova
riziko, řízení rizik, HACCP , jednoduchá bodová polokvantitativní metoda "PNH", Ishikawůw diagram, SWOT
Předmětem bakalářské práce je analýza současného stavu řízení rizik v potravinářském podniku Drumas s r.o, Teoretická část obecně popisuje riziko a vybrané metody, které jsou nástrojem analýzy řízení rizik, charakterizuje současný stav potravinářského průmyslu České republiky a systémy řízení rizik v potravinářském průmyslu. V praktické části je provedena prezentace podniku Drumas s r. o., jeho výrobků a seznámení se současným stavem řízení rizik tohoto podniku. Následně byl vybrán jeden z výrobních procesů, který byl podroben analýze rizik. Výsledky této analýzy byly použity k návrhu opatření na eliminaci potenciálních rizik a doporučení ke zlepšení kvality řízení rizik podniku.
Anotace v angličtině
The subject of the bachelor thesis is the analysis of the current state of risk management in the food processing company Drumas s.r.o.. The theoretical part of the thesis generally describes the risks and the methods chosen as tools for the analysis of risk management; it further covers the current state of the food industry in the Czech Republic as well as risk management systems in the food industry. The practical part of the thesis contains the introduction of Drumas s.r.o., including its products, and presents the current state of risk management in the company. A production process has been subsequently selected and used for the performance of a risk analysis. The results of the analysis have been used to propose measures for the elimination of potential risks and to offer recommendations with regard to the improvement of risk management quality in the company.
Klíčová slova
riziko, řízení rizik, HACCP , jednoduchá bodová polokvantitativní metoda "PNH", Ishikawůw diagram, SWOT
Zpracujte teoretické rešerše týkající se problematiky řízení rizik podniku.
Analyzujte současný stav a potenciální rizika v podniku Drumas spol. s r. o.
Na základě zpracovaných výsledků analýzy navrhněte doporučení pro zvolený podnik.
Zásady pro vypracování
Zpracujte teoretické rešerše týkající se problematiky řízení rizik podniku.
Analyzujte současný stav a potenciální rizika v podniku Drumas spol. s r. o.
Na základě zpracovaných výsledků analýzy navrhněte doporučení pro zvolený podnik.
Seznam doporučené literatury
[1] HNILICA, Jiří a Jiří FOTR. Aplikovaná analýza rizika ve finančním managementu a investičním rozhodování, 1.vyd. Praha: Grada, 2009,262 s. Expert (Grada). ISBN 978-80-247-2560-4. \vsp{1,5mm}
[2] MERNA, Tony. Risk management: řízení rizika ve firmě. vyd. 1. Brno: Computer Press, c2007, xii, 194 s. ISBN 978-80-251-1547-3. \vsp{1,5mm}
[3] SMEJKAL, Vladimír. Řízení rizik. 1. vyd. Praha: Grada, 2003, 270 s.
ISBN 80-247-0198-7. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] HNILICA, Jiří a Jiří FOTR. Aplikovaná analýza rizika ve finančním managementu a investičním rozhodování, 1.vyd. Praha: Grada, 2009,262 s. Expert (Grada). ISBN 978-80-247-2560-4. \vsp{1,5mm}
[2] MERNA, Tony. Risk management: řízení rizika ve firmě. vyd. 1. Brno: Computer Press, c2007, xii, 194 s. ISBN 978-80-251-1547-3. \vsp{1,5mm}
[3] SMEJKAL, Vladimír. Řízení rizik. 1. vyd. Praha: Grada, 2003, 270 s.
ISBN 80-247-0198-7. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
1 x CD
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student prezentoval svoji bakalářskou práci. Předseda komise přečetl posudky. Vedoucí práce neměl doplňující otázky.
Otázky k obhajobě bakalářské práce:
1. Mohl byste věcně charakterizovat pojem ''kritický kontrolní bod? Podle čeho se stanovuje?
2. N obr. 4 na str. 4, stejně jako v názvu kap. 7.3.3 na str. 42 a dále, se vyskytuje položka ''Přídavné látky''. Vysvětlete a uveďte na pravou míru.
3. Na str. 44 uvádíte ''V průběhu tepelného opracování dochází k odstranění nežádoucích organizmů k aktivaci enzymů což má za následek po dobu trvanlivosti výrobku jeho zdravotní nezávadnost''. Vysvětlete a uveďte na pravou míru. Doc. Novák i doktorka Jelšovská ocenili diagramy v bakalářské práci. Doktor Hart měl formální připomínku k tabulkám. Student odpověděl na otázky oponenta.