Bakalářská práce se zabývá problematikou řízení rizik ve vybraném podniku, konkrétně v potravinářském podniku. V teoretické části obeznamuji se základní charakteristikou rizik, řízení rizik a analýzy rizik. Dále se zmiňuji o potravinářském průmyslu České republiky, konkrétně o legislativě a standardech pro kvalitu a bezpečnost potravin. V další části práce, tedy praktické části, se zabývám možnými riziky ve výrobním procesu zvoleného podniku. Předmětem této části je analýza výrobního procesu konkrétního výrobku, kde stanovuji možná rizika, která mohou vzniknout u jednotlivých částí procesu výroby. Tato rizika danou metodou ohodnotím, výsledky zpracuji a stanovím návrhy na opatření.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the problems of risk management in the selected company, particularly in the food-processing company. In the theoretical part I briefly introdukce basic characteristic of the risks, risk management and risk analysis. Then I mention the fo-od-processing industry in Czech Republic, particularly the legislature and the standards for food quality and safety. In the practical part I deal with potential risks in production process of selected company. The aim of this part is the analysis of the production process of the specific product, where I define possible risks that may arise for different parts of the production process. I rate these risks by a given method and through the obtained data I will propose suitable safety measures.
Klíčová slova
Riziko, řízení rizik, potravinářský průmysl.
Klíčová slova v angličtině
Risk, risk management, food-processing industry.
Rozsah průvodní práce
62 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá problematikou řízení rizik ve vybraném podniku, konkrétně v potravinářském podniku. V teoretické části obeznamuji se základní charakteristikou rizik, řízení rizik a analýzy rizik. Dále se zmiňuji o potravinářském průmyslu České republiky, konkrétně o legislativě a standardech pro kvalitu a bezpečnost potravin. V další části práce, tedy praktické části, se zabývám možnými riziky ve výrobním procesu zvoleného podniku. Předmětem této části je analýza výrobního procesu konkrétního výrobku, kde stanovuji možná rizika, která mohou vzniknout u jednotlivých částí procesu výroby. Tato rizika danou metodou ohodnotím, výsledky zpracuji a stanovím návrhy na opatření.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the problems of risk management in the selected company, particularly in the food-processing company. In the theoretical part I briefly introdukce basic characteristic of the risks, risk management and risk analysis. Then I mention the fo-od-processing industry in Czech Republic, particularly the legislature and the standards for food quality and safety. In the practical part I deal with potential risks in production process of selected company. The aim of this part is the analysis of the production process of the specific product, where I define possible risks that may arise for different parts of the production process. I rate these risks by a given method and through the obtained data I will propose suitable safety measures.
Klíčová slova
Riziko, řízení rizik, potravinářský průmysl.
Klíčová slova v angličtině
Risk, risk management, food-processing industry.
Zásady pro vypracování
Zpracujte teoretickou část související s problematikou rizik v podniku a jejich řízením.
Analyzujte současný stav a možná rizika výrobního procesu ve vybraném podniku.
Zpracujte výsledky analýzy a navrhněte opatření pro daný podnik.
Zásady pro vypracování
Zpracujte teoretickou část související s problematikou rizik v podniku a jejich řízením.
Analyzujte současný stav a možná rizika výrobního procesu ve vybraném podniku.
Zpracujte výsledky analýzy a navrhněte opatření pro daný podnik.
Seznam doporučené literatury
[1] SMEJKAL, Vladimír a Karel RAIS. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 2.,aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada Publishing, a.s., 2006, 296 s. ISBN 80-247-1667-4. \vsp{1,5mm}
[2] ŠEFČÍK, Vladimír. Analýza rizik. 1. vyd. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009, 98 s. ISBN 978-80-7318-696-8. \vsp{1,5mm}
[3] TICHÝ, Milík. Ovládání rizika: analýza a management. 1. vyd. Praha: C. H. Beck, 2006, 396 s. ISBN 80-7179-415-5. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] SMEJKAL, Vladimír a Karel RAIS. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 2.,aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada Publishing, a.s., 2006, 296 s. ISBN 80-247-1667-4. \vsp{1,5mm}
[2] ŠEFČÍK, Vladimír. Analýza rizik. 1. vyd. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009, 98 s. ISBN 978-80-7318-696-8. \vsp{1,5mm}
[3] TICHÝ, Milík. Ovládání rizika: analýza a management. 1. vyd. Praha: C. H. Beck, 2006, 396 s. ISBN 80-7179-415-5. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. et Ing. Konečný Ph.D. přečetl hodnocení BP vedoucího i oponenta.
Vedoucí BP otázky nepokládá. Otázky oponenta BP:1. Vychystávání je jedním z postupů výroby čaje, které se provádí ručně bez pomoci strojů
(viz str. 57). Nejjednodušším opatřením v reakci na zjištěná nebezpečí by bylo zavést
strojní vychystávání, které podnik odmítá z příčin uchování přírodních složek a jedinečné
kvality. Jaký postup volí konkurenční podniky? Nesnižuje uvedený odmítavý postoj
konkurenceschopnost podniku?
2. Která z navrhovaných opatření mají podle Vašeho názoru největší naději na rychlé
uplatnění v podniku a která naopak ne? Vysvětlete. Prof. Navrátil - V dané firmě nebyla prováděna kontrola skladových podmínek?