V teoretické části bakalářské práce jsou vysvětleny pojmy potravinová soběstačnost, biopotravina spolu s vymezením nabídky biopotravin na českém trhu. V praktické části je popsána míra soběstačnosti v oblasti nabídky biopotravin v České republice ve vybraných komoditách, jako jsou například masné a mléčné výrobky, vejce a dětská výživa. Pro zjištění případných rizik je zvolena metoda analýzy rizik.
Annotation in English
The theoretical part explains the concepts of food self-sufficiency, bio - food together with the definition of organic food on the Czech market. The practical part describes the degree of self-sufficiency in organic food in the Czech Republic in selected commodities, such as meat and dairy products, eggs and baby food. For disclosure - ing potential risks have selected the method of risk analysis.
V teoretické části bakalářské práce jsou vysvětleny pojmy potravinová soběstačnost, biopotravina spolu s vymezením nabídky biopotravin na českém trhu. V praktické části je popsána míra soběstačnosti v oblasti nabídky biopotravin v České republice ve vybraných komoditách, jako jsou například masné a mléčné výrobky, vejce a dětská výživa. Pro zjištění případných rizik je zvolena metoda analýzy rizik.
Annotation in English
The theoretical part explains the concepts of food self-sufficiency, bio - food together with the definition of organic food on the Czech market. The practical part describes the degree of self-sufficiency in organic food in the Czech Republic in selected commodities, such as meat and dairy products, eggs and baby food. For disclosure - ing potential risks have selected the method of risk analysis.
Teoretické vymezení potravinové soběstačnosti, pojmu biopotravina a nabídky biopotravin na českém trhu
Analýza míry soběstačnosti v oblasti nabídky biopotravin ve vybraných kategoriích potravin
Analýza rizik míry soběstačnosti v oblasti nabídky biopotravin v ČR a doporučení
Research Plan
Teoretické vymezení potravinové soběstačnosti, pojmu biopotravina a nabídky biopotravin na českém trhu
Analýza míry soběstačnosti v oblasti nabídky biopotravin ve vybraných kategoriích potravin
Analýza rizik míry soběstačnosti v oblasti nabídky biopotravin v ČR a doporučení
Recommended resources
[1] FORŠT, J. Kapesní biolexikon: průvodce biotrhem a trhem zdravé výživy. Praha: IFP Publishing & Engineering, 2007. \vsp{1,5mm}
[2] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. 1. vyd. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7 \vsp{1,5mm}
[3] ŠEFČÍK, Vladimír. Analýza rizik. 1. vyd. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009. ISBN: 978-80-7318-696-8 \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Recommended resources
[1] FORŠT, J. Kapesní biolexikon: průvodce biotrhem a trhem zdravé výživy. Praha: IFP Publishing & Engineering, 2007. \vsp{1,5mm}
[2] LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jana BILÍKOVÁ, Zdeněk MÁLEK a Vladimír ŠEFČÍK. Potravinová (ne)bezpečnost. 1. vyd. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7 \vsp{1,5mm}
[3] ŠEFČÍK, Vladimír. Analýza rizik. 1. vyd. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009. ISBN: 978-80-7318-696-8 \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Enclosed appendices
CD
Appendices bound in thesis
illustrations, graphs, tables
Taken from the library
No
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
Ing. Lukášková přečetla hodnocení vedoucího BP, doc. Valášek přečetl hodnocení oponenta BP a položil čtyři otázky. Ing. Hart položil doplňující otázky ohledně SWOT analýzy. Prof. Chalachula