Tato bakalářská práce pojednává o historii makadamie, získávání makadamiového oleje, jeho složení, základních vlastnostech, vlivu na pokožku a jeho využití v kosmetických přípravcích. Jsou zde vypsány některé receptury využívající makadamiového oleje.
Anotace v angličtině
This bachelor theses deals with history of macadamia, retrieval of macadamia nut oil, its composition, basic characteristics, effect on skin and its use in cosmetics. There are some recipes using macadamia nut oil listed here.
Tato bakalářská práce pojednává o historii makadamie, získávání makadamiového oleje, jeho složení, základních vlastnostech, vlivu na pokožku a jeho využití v kosmetických přípravcích. Jsou zde vypsány některé receptury využívající makadamiového oleje.
Anotace v angličtině
This bachelor theses deals with history of macadamia, retrieval of macadamia nut oil, its composition, basic characteristics, effect on skin and its use in cosmetics. There are some recipes using macadamia nut oil listed here.
Vypracujte literární rešerši na dané téma.
Charakterizujte makadamiový olej, popište jeho vlastnosti, získávání a význam.
Dále se věnujte praktickému využití makadamiového oleje v kosmetice.
Zásady pro vypracování
Vypracujte literární rešerši na dané téma.
Charakterizujte makadamiový olej, popište jeho vlastnosti, získávání a význam.
Dále se věnujte praktickému využití makadamiového oleje v kosmetice.
Seznam doporučené literatury
GUNSTONE, Frank. Vegetable oils in food technology: composition, properties and uses. UK: Wiley-Blackwell, 2011. ISBN 978-144-4332-681.
Kusmirek, J.: Tekuté slunce: rostlinné oleje pro masáže, aromaterapii, kosmetiku a výživu. 1. vyd. Praha: One Woman Press, 2005. ISBN 80-86356-41-8.
O´BRIEN, RICHARD D. Fat and Oils : Formulating and Processing for Appli-cations. 3rd Edition. New York: CRC Press, 2009. ISBN 978-1-4200-6166-6.
BOCKISCH, M. Fats and Oils Handbook. AOCS Press, 1998. ISBN 0-935315-82-9.
GUNSTONE, FRANK D. The chemismy of oils and fats: Sources, Composition, Properties and Uses. Blackwell Publishing Ltd., 2004. ISBN 1-4051-1626-9.
Seznam doporučené literatury
GUNSTONE, Frank. Vegetable oils in food technology: composition, properties and uses. UK: Wiley-Blackwell, 2011. ISBN 978-144-4332-681.
Kusmirek, J.: Tekuté slunce: rostlinné oleje pro masáže, aromaterapii, kosmetiku a výživu. 1. vyd. Praha: One Woman Press, 2005. ISBN 80-86356-41-8.
O´BRIEN, RICHARD D. Fat and Oils : Formulating and Processing for Appli-cations. 3rd Edition. New York: CRC Press, 2009. ISBN 978-1-4200-6166-6.
BOCKISCH, M. Fats and Oils Handbook. AOCS Press, 1998. ISBN 0-935315-82-9.
GUNSTONE, FRANK D. The chemismy of oils and fats: Sources, Composition, Properties and Uses. Blackwell Publishing Ltd., 2004. ISBN 1-4051-1626-9.
Přílohy volně vložené
CD
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka zodpověděla otázky oponenta (viz. posudek oponenta) i dotazy členů zkušební komise.
Jakou polaritu má makadamiový olej?
Jak si vysvětlujete tvrzení, že makadamiový olej redukuje vrásky?