Diplomová práce se zabývá vlivem takzvané sezónnosti, to je podmínkami prostředí, jako je teplota nebo relativní vlhkost na vlastnosti plniv a kaučukových směsí. V práci je dále popsáno složení kaučukových směsí, způsob skladování surovin a jejich zkoušení. Také jsou zde uvedeny metody stanovení obsahu vlhkosti. Naměřená data jsou graficky zpracována a výsledky jsou porovnány a vyhodnoceny. Měření jsou prováděna ve firmě Continental Barum s r.o. Otrokovice a v laboratořích FT UTB ve Zlíně.
Anotace v angličtině
This diploma thesis looks into the influence of so called seasoning which is the environment conditions such as temperature or relative humidity on the character of fillings and rubber mixtures. In this piece of work there is also described the content of rubber mixtures, way of storing raw materials and their testing. There are also mentioned methods of stating the dampness volume here. Measured data are graphically processed and the results are compared and evaluated. The measurements are done in the company Continental Barum s r.o. Otrokovice and in the laboratory of FT UTB in Zlín.
Klíčová slova
plnivo, kaučuková směs, vlhkost, sušicí křivka, vnitřní guma, hustota, porozita
Diplomová práce se zabývá vlivem takzvané sezónnosti, to je podmínkami prostředí, jako je teplota nebo relativní vlhkost na vlastnosti plniv a kaučukových směsí. V práci je dále popsáno složení kaučukových směsí, způsob skladování surovin a jejich zkoušení. Také jsou zde uvedeny metody stanovení obsahu vlhkosti. Naměřená data jsou graficky zpracována a výsledky jsou porovnány a vyhodnoceny. Měření jsou prováděna ve firmě Continental Barum s r.o. Otrokovice a v laboratořích FT UTB ve Zlíně.
Anotace v angličtině
This diploma thesis looks into the influence of so called seasoning which is the environment conditions such as temperature or relative humidity on the character of fillings and rubber mixtures. In this piece of work there is also described the content of rubber mixtures, way of storing raw materials and their testing. There are also mentioned methods of stating the dampness volume here. Measured data are graphically processed and the results are compared and evaluated. The measurements are done in the company Continental Barum s r.o. Otrokovice and in the laboratory of FT UTB in Zlín.
Klíčová slova
plnivo, kaučuková směs, vlhkost, sušicí křivka, vnitřní guma, hustota, porozita
\begin {arab}
Zpracujte studijní část na zvolené téma
Připravte experiment
Proveďte experimentální práci
Vyhodnoťte experimenty a proveďte diskuzi výsledků
\end {arab}
Zásady pro vypracování
\begin {arab}
Zpracujte studijní část na zvolené téma
Připravte experiment
Proveďte experimentální práci
Vyhodnoťte experimenty a proveďte diskuzi výsledků
\end {arab}
Seznam doporučené literatury
\begin {arab}
DUCHÁČEK, Vratislav. Gumárenské suroviny a jejich zpracování. Praha: VŠCHT, 1990. ISBN 80-7080-077-1.
DVOŘÁK, Zdeněk. Zpracovatelské procesy gumárenské pro konstrukční směry. Zlín, 2011, 182 s
\end {arab}
Seznam doporučené literatury
\begin {arab}
DUCHÁČEK, Vratislav. Gumárenské suroviny a jejich zpracování. Praha: VŠCHT, 1990. ISBN 80-7080-077-1.
DVOŘÁK, Zdeněk. Zpracovatelské procesy gumárenské pro konstrukční směry. Zlín, 2011, 182 s
\end {arab}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Ing. Jan Muras, CSc.
- Proč měla směs A menší hustotu?
doc. Ing. Vladimír Klepal, CSc.
- Kolikrát byla každá směs měřena?
- Jak funguje měření hustoty?