Diplomová práce se zabývá na základě teoretických poznatků vytvořením nového podniku, který naváže na výrobu bramborových lupínků podniku XY. Konkrétní řešení založení podniku na výrobu bramborových lupínků je vypracováno na základě provedených analýz. Jedná se o analýzu současného stavu podniku XY, analýzu externího prostředí podniku XY a průzkum trhu v okrese Uherské Hradiště. Výstupy z těchto analýz dopomohly k vytvoře-ní reálného projektu založení podniku na výrobu bramborových lupínků.
Anotace v angličtině
The purpose of this thesis is to use the theoretical knowledge to establish new a company. This company resume to production of potato chips company XY. Specific solution to es-tablish a potato chips company is based on actual situation of company XY, the provided analysis, and market research in Uherské Hradiště region. The results led to an actual implementation of the enterprise for the production of potato chips.
Klíčová slova
Založení podniku, podnikatelský plán, analýza podniku, volná živnost, průzkum trhu, právní formy podnikání.
Klíčová slova v angličtině
Establishing company, business plan, analysis of a company, free trade, market research, legal forms of business.
Rozsah průvodní práce
93 s. (126 681 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se zabývá na základě teoretických poznatků vytvořením nového podniku, který naváže na výrobu bramborových lupínků podniku XY. Konkrétní řešení založení podniku na výrobu bramborových lupínků je vypracováno na základě provedených analýz. Jedná se o analýzu současného stavu podniku XY, analýzu externího prostředí podniku XY a průzkum trhu v okrese Uherské Hradiště. Výstupy z těchto analýz dopomohly k vytvoře-ní reálného projektu založení podniku na výrobu bramborových lupínků.
Anotace v angličtině
The purpose of this thesis is to use the theoretical knowledge to establish new a company. This company resume to production of potato chips company XY. Specific solution to es-tablish a potato chips company is based on actual situation of company XY, the provided analysis, and market research in Uherské Hradiště region. The results led to an actual implementation of the enterprise for the production of potato chips.
Klíčová slova
Založení podniku, podnikatelský plán, analýza podniku, volná živnost, průzkum trhu, právní formy podnikání.
Klíčová slova v angličtině
Establishing company, business plan, analysis of a company, free trade, market research, legal forms of business.
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Vyjděte z dostupných literárních zdrojů a zpracujte teoretická východiska založení podniku a marketingového průzkumu.
Praktická část
Proveďte průzkum trhu v oblasti výroby a poptávky bramborových lupínků ve vybrané lokalitě.
Dle předcházejících analýz zhodnoťte a formulujte závěry pro návrh projektu.
Vypracujte konkrétní projektové řešení založení podniku na výrobu bramborových lupínků.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Vyjděte z dostupných literárních zdrojů a zpracujte teoretická východiska založení podniku a marketingového průzkumu.
Praktická část
Proveďte průzkum trhu v oblasti výroby a poptávky bramborových lupínků ve vybrané lokalitě.
Dle předcházejících analýz zhodnoťte a formulujte závěry pro návrh projektu.
Vypracujte konkrétní projektové řešení založení podniku na výrobu bramborových lupínků.
Závěr
Seznam doporučené literatury
ABRAMS, Rhonda. Successful business plan: secrets & strategies. 5th ed. Palo Alto, Calif.: The Planning Shop, 2010, 411 s. ISBN 978-1-933895-14-7.
FOTR, Jiří a Ivan SOUČEK. Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. Praha: Grada Publishing, 2005. 356 s. ISBN 80-247-0939-2.
KOLÁŘOVÁ, Monika. Velká kniha pro podnikání. 2., aktualiz. vyd. Olomouc: Rubico, 2013. 183 s. ISBN 978-80-7346-157-7.
KORÁB, Vojtěch, Mária REŽŇÁKOVÁ a Jiří PETERKA. Podnikatelský plán. Brno: Computer Press, 2007. 216 s. ISBN 978-80-251-1605-0.
MARIOTTI, Steve a Caroline GLACKIN. Entrepreneurship: starting and operating a small business. 3rd ed. Upper Saddle River: Pearson/Prentice Hall, 2013, 570 s. ISBN 978-0-13-278408-5.
Seznam doporučené literatury
ABRAMS, Rhonda. Successful business plan: secrets & strategies. 5th ed. Palo Alto, Calif.: The Planning Shop, 2010, 411 s. ISBN 978-1-933895-14-7.
FOTR, Jiří a Ivan SOUČEK. Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. Praha: Grada Publishing, 2005. 356 s. ISBN 80-247-0939-2.
KOLÁŘOVÁ, Monika. Velká kniha pro podnikání. 2., aktualiz. vyd. Olomouc: Rubico, 2013. 183 s. ISBN 978-80-7346-157-7.
KORÁB, Vojtěch, Mária REŽŇÁKOVÁ a Jiří PETERKA. Podnikatelský plán. Brno: Computer Press, 2007. 216 s. ISBN 978-80-251-1605-0.
MARIOTTI, Steve a Caroline GLACKIN. Entrepreneurship: starting and operating a small business. 3rd ed. Upper Saddle River: Pearson/Prentice Hall, 2013, 570 s. ISBN 978-0-13-278408-5.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
mapy, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
VP: (19b) doc. Tučková: bez otázek
OP: (19b) Ing. Slinták, Ph.D.: Co byste označila za konkurenční výhodu u nově vzniklého projektu (kromě ceny)? Zodpovězeno zcela. Jak bude vypadat hodnotová křivka nabízeného produktu oproti zbylým konkurentům (zpracujte ji tak, aby obsahovala minimálně čtyři srovnávací kritéria)? Zodpovězeno zcela.
Doplňující otázky: prof. Ondrčka: V čem je výhoda ručně smažených brambůrků? Zodpovězeno částečně. dr. Papadaki: Dělala jste si průzkum, zda brambůrky lidem chutnají? Zodpovězeno zcela.
Ing. Krůžela: Jakým způsobem Vy zajišťujete kvalitu suroviny (brambor)? Zodpovězeno zcela.