Diplomová práce se zabývá projektem rekonstrukce restaurace na penzion. Práce je rozvržena do tří částí. První část tvoří teoretické poznatky z oblasti cestovního ruchu a hotelových služeb. Ve druhé části jsou provedeny analýzy, a to geografická analýza, analýza konkurence, PESTE analýza a SWOT analýza. Poslední část diplomové práce je věnována zpracování projektu rekonstrukce restaurace. Součástí projektu je zajištění lidských zdrojů, technické a technologické vybavení, dopady na životní prostředí, zajištění finančních zdrojů, zdroje financování provozu penzionu, marketingový plán, finanční plán a analýza řízení rizik.
Anotace v angličtině
Thesis deals with the project focused on reconstruction of a restaurant at the guesthouse. The thesis is divided into three parts. The first part consists of theoretical information about tourism and hotel services. In the second part the analysis are performed and it is a geographic analysis, analysis of competitors, PESTE analysis and SWOT analysis. The last part of the thesis is devoted to creating the project of the restaurant reconstruction. It includes the provision of human resources, technical and technological equipment, environmental impacts, ensuring financial resources, sources of financing guesthouse operations, marketing plan, financial planning and analysis and risk management.
Diplomová práce se zabývá projektem rekonstrukce restaurace na penzion. Práce je rozvržena do tří částí. První část tvoří teoretické poznatky z oblasti cestovního ruchu a hotelových služeb. Ve druhé části jsou provedeny analýzy, a to geografická analýza, analýza konkurence, PESTE analýza a SWOT analýza. Poslední část diplomové práce je věnována zpracování projektu rekonstrukce restaurace. Součástí projektu je zajištění lidských zdrojů, technické a technologické vybavení, dopady na životní prostředí, zajištění finančních zdrojů, zdroje financování provozu penzionu, marketingový plán, finanční plán a analýza řízení rizik.
Anotace v angličtině
Thesis deals with the project focused on reconstruction of a restaurant at the guesthouse. The thesis is divided into three parts. The first part consists of theoretical information about tourism and hotel services. In the second part the analysis are performed and it is a geographic analysis, analysis of competitors, PESTE analysis and SWOT analysis. The last part of the thesis is devoted to creating the project of the restaurant reconstruction. It includes the provision of human resources, technical and technological equipment, environmental impacts, ensuring financial resources, sources of financing guesthouse operations, marketing plan, financial planning and analysis and risk management.
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Proveďte průzkum literárních zdrojů a zpracujte literární rešerši v oblasti hotelových služeb.
Popište analytické metody použité v práci.
Praktická část
Charakterizujte Restauraci pod Věží a služby, které poskytuje.
Proveďte analýzu trhu, konkurence a cílové skupiny v turistickém regionu Jižní Morava.
Vypracujte projektové řešení rekonstrukce zvolené restaurace.
Podrobte projekt nákladové a ekonomické analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Proveďte průzkum literárních zdrojů a zpracujte literární rešerši v oblasti hotelových služeb.
Popište analytické metody použité v práci.
Praktická část
Charakterizujte Restauraci pod Věží a služby, které poskytuje.
Proveďte analýzu trhu, konkurence a cílové skupiny v turistickém regionu Jižní Morava.
Vypracujte projektové řešení rekonstrukce zvolené restaurace.
Podrobte projekt nákladové a ekonomické analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BERÁNEK, Jaromír. Moderní řízení hotelového provozu. 5., zcela přeprac. vyd. Praha: MAG Consulting, 2013, 335 s. ISBN 978-80-86724-45-4.
GOELDNER, Charles R. a J. R. Brent RITCHIE. Tourism: principles, practices, philosophies. 9 edt. Hoboken, N.J.: John Wiley, 2009, 624 s. ISBN 9780470084595.
HRALA, Václav a Viktor ŠAFAŘÍK. Geografie cestovního ruchu. 6., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Idea servis, 2013, 197 s. ISBN 978-80-85970-79-1.
KŘÍŽEK, Felix a Josef NEUFUS. Moderní hotelový management: nové trendy a metody v řízení hotelů, aktualizované informace o hotelovém provozu a jeho organizaci, optimalizace provozu s ohledem na ekologii a etiku, praktické příklady a fotografická příloha. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2014, 224 s. ISBN 978-80-247-4835-1.
ROBINSON, Peter, Michael LÜCK a Stephen L. SMITH. Tourism. Oxfordshire: CAB International, 2013, 525 s. ISBN 9781780642970.
Seznam doporučené literatury
BERÁNEK, Jaromír. Moderní řízení hotelového provozu. 5., zcela přeprac. vyd. Praha: MAG Consulting, 2013, 335 s. ISBN 978-80-86724-45-4.
GOELDNER, Charles R. a J. R. Brent RITCHIE. Tourism: principles, practices, philosophies. 9 edt. Hoboken, N.J.: John Wiley, 2009, 624 s. ISBN 9780470084595.
HRALA, Václav a Viktor ŠAFAŘÍK. Geografie cestovního ruchu. 6., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Idea servis, 2013, 197 s. ISBN 978-80-85970-79-1.
KŘÍŽEK, Felix a Josef NEUFUS. Moderní hotelový management: nové trendy a metody v řízení hotelů, aktualizované informace o hotelovém provozu a jeho organizaci, optimalizace provozu s ohledem na ekologii a etiku, praktické příklady a fotografická příloha. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2014, 224 s. ISBN 978-80-247-4835-1.
ROBINSON, Peter, Michael LÜCK a Stephen L. SMITH. Tourism. Oxfordshire: CAB International, 2013, 525 s. ISBN 9781780642970.
Přílohy volně vložené
2 CD
Přílohy vázané v práci
plány, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Hodnoceni vedoucí: 20 bodů
Otázky: Pro případnou realizaci rekonstrukce počítáte pouze s cizími zdroji jako financování. V případě nedostatku těchto zdrojů byste tuto situaci řešila jak? Zodpovězeno Hodnoceni oponent: 21 bodů Otázky: Odhadněte negativní dopady rekonstrukce do hospodářského výsledku restaurace Zodpovězeno Otázky k obhajobě: Doc. Popesko: Jaké mzdy mají pracovníci? Zodpovězeno Co se týče cen ubytování. Cena se uvádí za pokoj. Cena 750/lůžko. Kolik by stálo dvoulůžko? Zodpovězeno Dr. Kramoliš: Je podnik na síti TripAdviser? Doporučují více peněz do marketingu. Brala jste v potaz strategie informačního centra ve městě realizace? Dr. Slinták: V hrozbách SWOT analýzy máte uvedeno legislativu? Co tím myslíte? Proč jste nepoužila peněžní bod zvratu?