Bakalářská práce řeší problematiku výživy dětí předškolního věku při Diabetes mellitus. V úvodu práce je popsáno onemocnění Diabetes meliitus dále je věnována pozornost výživě dětí předškolního věku a jednotlivým výživovým parametrům a jejich stručné charakteristice. Závěrem práce je krátce shrnut postup doporučení pacientům k porozumění průběhu nemoci a navrhnout správné stravovací postupy.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis focuses on the nutrition of preschool children suffering from Diabetes mellitus. The introduction describes the disease Diabetes mellitus and is dedicated to the nutrition of children at pre-school age and to individual nutritional parameters and their brief characteristics. Finally, the end of this work shortly summarizes the procedure re-commended to patients to understand the courseof the illness and suggests correct diets.
Klíčová slova
Diabetes melitus, výživa dětí předškolního věku,
Klíčová slova v angličtině
Diabetes mellitus, nutrition of preschool children,
Rozsah průvodní práce
35 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce řeší problematiku výživy dětí předškolního věku při Diabetes mellitus. V úvodu práce je popsáno onemocnění Diabetes meliitus dále je věnována pozornost výživě dětí předškolního věku a jednotlivým výživovým parametrům a jejich stručné charakteristice. Závěrem práce je krátce shrnut postup doporučení pacientům k porozumění průběhu nemoci a navrhnout správné stravovací postupy.
Anotace v angličtině
Bachelor thesis focuses on the nutrition of preschool children suffering from Diabetes mellitus. The introduction describes the disease Diabetes mellitus and is dedicated to the nutrition of children at pre-school age and to individual nutritional parameters and their brief characteristics. Finally, the end of this work shortly summarizes the procedure re-commended to patients to understand the courseof the illness and suggests correct diets.
Klíčová slova
Diabetes melitus, výživa dětí předškolního věku,
Klíčová slova v angličtině
Diabetes mellitus, nutrition of preschool children,
Zásady pro vypracování
Zpracování literatury k danému tématu
Charakteristiky nutričních parametrů při onemocnění diabetes mellitus
Závěry a doporučení
Literatura
Zásady pro vypracování
Zpracování literatury k danému tématu
Charakteristiky nutričních parametrů při onemocnění diabetes mellitus
Závěry a doporučení
Literatura
Seznam doporučené literatury
VELÍŠEK, J. Chemie potravin 2, OSSIS, Tábor 2013
CABALARO, G. Encyklopedia of human nutrition, secodn edition, Oxford 2005
KERESTEŠ, J. a kol. Zdravie a výživa ludí, CAD PRESS, Bratislava 2011, 1040 s., ISBN 978-80-88969-57-0
Seznam doporučené literatury
VELÍŠEK, J. Chemie potravin 2, OSSIS, Tábor 2013
CABALARO, G. Encyklopedia of human nutrition, secodn edition, Oxford 2005
KERESTEŠ, J. a kol. Zdravie a výživa ludí, CAD PRESS, Bratislava 2011, 1040 s., ISBN 978-80-88969-57-0
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student prokázal, že danou problematiku pochopil v širších souvislostech a ovládá i metodiku jejího uplatnění v praxi.