Tato bakalářská práce se bude zabývat analýzou konkurenčního prostředí firmy RUSAVA SKI, s.r.o., která provozuje lyžařský vlek. Práce bude rozdělena do dvou částí teoretické a praktické. V praktické části se budu zabývat samotnou analýzou konkurenčního prostředí a také jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými konkurenty. V práci bude použita analýza SWOT, PEST a Porterův 5- ti faktorový model. Na závěr práce, budou uvedeny návrhy a doporučení pro firmu jak zlepšit svoji konkurenceschopnost a svoje postavení na trhu, vyplývající z předešlých analýz.
Anotace v angličtině
This Bachelor thesis will be deal with the analysis of competitive enviroment of RUSAVA SKI, s.r.o., which owns ski tow. This work will be dividend in two parts theoretical and practical. In practical part, I am going to deal with the analysis of competitive enviroment and with particular differences between competitors. In this work, will be used SWOT analysis, PEST analysis and Porter's competitive model. At the end of the work, will be stated some proposals and recommendations for this company, how to improve their competitiveness and their position on the market, which arise from previous analysis of competition.
Tato bakalářská práce se bude zabývat analýzou konkurenčního prostředí firmy RUSAVA SKI, s.r.o., která provozuje lyžařský vlek. Práce bude rozdělena do dvou částí teoretické a praktické. V praktické části se budu zabývat samotnou analýzou konkurenčního prostředí a také jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými konkurenty. V práci bude použita analýza SWOT, PEST a Porterův 5- ti faktorový model. Na závěr práce, budou uvedeny návrhy a doporučení pro firmu jak zlepšit svoji konkurenceschopnost a svoje postavení na trhu, vyplývající z předešlých analýz.
Anotace v angličtině
This Bachelor thesis will be deal with the analysis of competitive enviroment of RUSAVA SKI, s.r.o., which owns ski tow. This work will be dividend in two parts theoretical and practical. In practical part, I am going to deal with the analysis of competitive enviroment and with particular differences between competitors. In this work, will be used SWOT analysis, PEST analysis and Porter's competitive model. At the end of the work, will be stated some proposals and recommendations for this company, how to improve their competitiveness and their position on the market, which arise from previous analysis of competition.
Prostudujte odbornou literaturu týkající se konkurence se zaměřením na konkurenční analýzu.
II. Praktická část
Popište a zhodnoťte současnou konkurenci firmy.
Proveďte analýzu vnitřního a vnějšího prostředí.
Porovnáním předností a nedostatků zhodnoťte jednotlivé konkurenty.
Na základě výsledků analýzy navrhněte doporučení ke zvýšení konkurenceschopnosti.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Prostudujte odbornou literaturu týkající se konkurence se zaměřením na konkurenční analýzu.
II. Praktická část
Popište a zhodnoťte současnou konkurenci firmy.
Proveďte analýzu vnitřního a vnějšího prostředí.
Porovnáním předností a nedostatků zhodnoťte jednotlivé konkurenty.
Na základě výsledků analýzy navrhněte doporučení ke zvýšení konkurenceschopnosti.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BERNANKE, Ben a Robert H. FRANK. Ekonomie. 1. vyd. Praha: Grada, 2003, 803 s. ISBN 80-247-0471-4.
DVOŘÁČEK, Jiří. Podnik a jeho okolí: jak přežít v konkurenčním prostředí. 1. vyd. V Praze: C. H. Beck, 2012, 173 s. ISBN 978-80-7400-224-3.
HOLMAN, Robert. Ekonomie. 2. přeprac. a dopl. vyd. Praha: Oxford University Press, 2001, 714 s. ISBN 80-717-9387-6.
KOTLER, Philip. Moderní marketing. 1. vyd. Praha: Grada, 2007, 1041 s. ISBN 978-80-247-1545-2.
SHARP, Byron. Marketing: theory, evidence, practice. 1. vyd. South Melbourne: Oxford University Press, 2013, 609 s. ISBN 978-0-19-557355-8.
VLČEK, Josef. Ekonomie a ekonomika. 4. zcela přeprac. vyd. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, 2009, 515 s. ISBN 978-80-7357-478-9.
Seznam doporučené literatury
BERNANKE, Ben a Robert H. FRANK. Ekonomie. 1. vyd. Praha: Grada, 2003, 803 s. ISBN 80-247-0471-4.
DVOŘÁČEK, Jiří. Podnik a jeho okolí: jak přežít v konkurenčním prostředí. 1. vyd. V Praze: C. H. Beck, 2012, 173 s. ISBN 978-80-7400-224-3.
HOLMAN, Robert. Ekonomie. 2. přeprac. a dopl. vyd. Praha: Oxford University Press, 2001, 714 s. ISBN 80-717-9387-6.
KOTLER, Philip. Moderní marketing. 1. vyd. Praha: Grada, 2007, 1041 s. ISBN 978-80-247-1545-2.
SHARP, Byron. Marketing: theory, evidence, practice. 1. vyd. South Melbourne: Oxford University Press, 2013, 609 s. ISBN 978-0-19-557355-8.
VLČEK, Josef. Ekonomie a ekonomika. 4. zcela přeprac. vyd. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, 2009, 515 s. ISBN 978-80-7357-478-9.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí BP: 46 bodů
Oponent BP: 42 bodů
Mgr. Olga Kadlčíková:
1. Co by mohlo pozitivně nebo negativně ovlivnit vstup nových konkurentů? (odpověděla zcela)
2. Co je podle Vás největší hrozba pro tento druh podnikání? (odpověděla zcela)
Ing. Hana Brišová:
1. Jaké podklady jste použila pro tvorbu SWOT analýzy, konkrétně jejího vnitřního prostředí? (odpověděla částečně)
2. V rámci analýzy konkurence píšete, že cena zahraničních zájezdů se neustále snižuje. Na základě čeho jste k tomuto závěru dospěla? (odpověděla částečně)
3. Podle jakých kritérií jste vybírala lyžařská střediska pro konkurenční srovnání? (odpověděla zcela)