Bakalářská práce s názvem Analýza zajištění stravování v mateřské škole se vztahuje k analýze rizik spojených se zajištěním stravování v předškolním zařízení. Práce sestává ze dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část je věnována vysvětlení základních pojmů analýzy rizik vztažených ke stravování dětí předškolního věku. Dále obsahuje popis vybraných metod, sloužících k vlastní analýze a vyhodnocení stávající situace v konkrétní mateřské škole. Praktická část bakalářské práce na základě vyhodnocení provedené PESTLE analýzy, SWOT analýzy a HACCP analýzy předkládá zhodnocení současného stavu zajištění stravování a následně návrh opatření vedoucích k eliminaci nežádoucích rizik.
Anotace v angličtině
This Bachelor work entitled Analysis of Providing Meals in a Kindergarten refers to the analysis of risks associated with the provision of meals in pre-school facilities, The work consists of two parts - a theoretical and practical part. The theoretical part is devoted to the explanation of basic concepts of risk analysis related to the diet of preschool children. It also contains a description of selected methods used for the own analysis and evaluation of the current situation in the particular kindergarten. The practical part of the thesis assesses the current state of providing meals on the basis of the evaluation by the PESTLE analysis, SWOT analysis and HACCP analysis and then drafts certain measures to eliminate unwanted risks.
Bakalářská práce s názvem Analýza zajištění stravování v mateřské škole se vztahuje k analýze rizik spojených se zajištěním stravování v předškolním zařízení. Práce sestává ze dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část je věnována vysvětlení základních pojmů analýzy rizik vztažených ke stravování dětí předškolního věku. Dále obsahuje popis vybraných metod, sloužících k vlastní analýze a vyhodnocení stávající situace v konkrétní mateřské škole. Praktická část bakalářské práce na základě vyhodnocení provedené PESTLE analýzy, SWOT analýzy a HACCP analýzy předkládá zhodnocení současného stavu zajištění stravování a následně návrh opatření vedoucích k eliminaci nežádoucích rizik.
Anotace v angličtině
This Bachelor work entitled Analysis of Providing Meals in a Kindergarten refers to the analysis of risks associated with the provision of meals in pre-school facilities, The work consists of two parts - a theoretical and practical part. The theoretical part is devoted to the explanation of basic concepts of risk analysis related to the diet of preschool children. It also contains a description of selected methods used for the own analysis and evaluation of the current situation in the particular kindergarten. The practical part of the thesis assesses the current state of providing meals on the basis of the evaluation by the PESTLE analysis, SWOT analysis and HACCP analysis and then drafts certain measures to eliminate unwanted risks.
Teoretické vymezení pojmů vztahující se k analýze rizik a k předškolnímu stravování
Analýza rizik zajištění stravování v mateřské škole - sběr dat, bezpečnostní prohlídka, kontrolní seznam, SWOT analýza
Návrh opatření pro snížení a eliminaci rizik
Zásady pro vypracování
Teoretické vymezení pojmů vztahující se k analýze rizik a k předškolnímu stravování
Analýza rizik zajištění stravování v mateřské škole - sběr dat, bezpečnostní prohlídka, kontrolní seznam, SWOT analýza
Návrh opatření pro snížení a eliminaci rizik
Seznam doporučené literatury
[1] ŠEFČÍK Vladimír. Analýza rizik. Zlín: UTB ve Zlíně, 2009. 98 s. ISBN
978-80-7318-696-8 \vsp{1,5mm}
[2] PÁNEK Jan a kol. Základy výživy a výživová politika. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 2006. 207 s. ISBN 80-239-6202-7 \vsp{1,5mm}
[3] KNECHTGES Paul L. Food Safety. Theory and Practice. USA, 2012. 460 s. ISBN 978-0-7637-8556-7. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] ŠEFČÍK Vladimír. Analýza rizik. Zlín: UTB ve Zlíně, 2009. 98 s. ISBN
978-80-7318-696-8 \vsp{1,5mm}
[2] PÁNEK Jan a kol. Základy výživy a výživová politika. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 2006. 207 s. ISBN 80-239-6202-7 \vsp{1,5mm}
[3] KNECHTGES Paul L. Food Safety. Theory and Practice. USA, 2012. 460 s. ISBN 978-0-7637-8556-7. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
1 mapa
Přílohy vázané v práci
ilustrace, mapy, plány, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prezentovala svoji bakalářskou práci. Byly přečteny posudky vedoucího i oponenta práce. Studentka zodpověděla otázky vedoucího a oponenta bakalářské práce.
dr. Bartošíková: Připomínka k přednesu - čtení z přípravy.
dr. Taraba: Kladně hodnotí metody v práci. Formální nedostatky.
doc. Tomek: Jak MŠ kontroluje potraviny, zaměřuje se na kvalitu? Kamarádi v barevném školce - jaká je návaznost na potraviny? Odkazy na tabulky, obrázky.