Práce se zabývá vlivem výchovy a socializace jedince od útlého dětství v rodině, později ve škole a koneckonců i v zaměstnání prostřednictvím dodržování kulturních a etických zásad chování při stolování. Výzkumnou otázkou bude zajištění úrovně stolování a stravování studentů policejních škol ministerstva vnitra. Vliv osobnostní dvorní etikety
Anotace v angličtině
The work deals with the influence of education and socialization of individuals from early childhood within the family, later in school and after all even in the workplace through respect for cultural and ethical behaviour during dinning. The research question will be ensuring the level of dining of police students on schools of Ministry of Interior. The in-fluence of personal court ethics.
Klíčová slova
socializace,etika,etiketa, kultura, stravování a stolování.
Klíčová slova v angličtině
socialization, ethics, etiquette, culture, food and dining.
Rozsah průvodní práce
57
Jazyk
CZ
Anotace
Práce se zabývá vlivem výchovy a socializace jedince od útlého dětství v rodině, později ve škole a koneckonců i v zaměstnání prostřednictvím dodržování kulturních a etických zásad chování při stolování. Výzkumnou otázkou bude zajištění úrovně stolování a stravování studentů policejních škol ministerstva vnitra. Vliv osobnostní dvorní etikety
Anotace v angličtině
The work deals with the influence of education and socialization of individuals from early childhood within the family, later in school and after all even in the workplace through respect for cultural and ethical behaviour during dinning. The research question will be ensuring the level of dining of police students on schools of Ministry of Interior. The in-fluence of personal court ethics.
Klíčová slova
socializace,etika,etiketa, kultura, stravování a stolování.
Klíčová slova v angličtině
socialization, ethics, etiquette, culture, food and dining.
Zásady pro vypracování
Zadané a zvolené téma bude zpracováno podle pokynů obsažených v materiálu IMS "Metodika psaní odborného textu a výzkum v sociálních vědách" (IMS 2009). Případně podle dalších materiálů, z nichž některé jsou obsaženy v literatuře připojené k tomuto studijnímu textu. Zejména bude dbáno na dodržování zásad publikační etiky a pravidel společenskovědního výzkumu. Průběžné výsledky práce budou pravidelně konzultovány s vedoucím diplomové práce. S vědomím těchto zásad a pravidel a po konzultaci s vědoucím práce bude zaměřena:
-na socializaci jedince
-na etiku a kulturu
-na historii stolování a stravování
-na veřejné stravování
Součástí BP bude výzkum zaměřený na úroveň stolování a stravování studentů policejních škol MV.
Zásady pro vypracování
Zadané a zvolené téma bude zpracováno podle pokynů obsažených v materiálu IMS "Metodika psaní odborného textu a výzkum v sociálních vědách" (IMS 2009). Případně podle dalších materiálů, z nichž některé jsou obsaženy v literatuře připojené k tomuto studijnímu textu. Zejména bude dbáno na dodržování zásad publikační etiky a pravidel společenskovědního výzkumu. Průběžné výsledky práce budou pravidelně konzultovány s vedoucím diplomové práce. S vědomím těchto zásad a pravidel a po konzultaci s vědoucím práce bude zaměřena:
-na socializaci jedince
-na etiku a kulturu
-na historii stolování a stravování
-na veřejné stravování
Součástí BP bude výzkum zaměřený na úroveň stolování a stravování studentů policejních škol MV.
Seznam doporučené literatury
Guth-Jarkovský, J. Společenský katechismus. Praha: Hejda a Tuček, 1921.
Guth-Jarkovský, J. Společenský slabikář. Praha: Hejda a Tuček, 1921.
Mlejnková, L. Služby společného stravování. Praha: VŠE, 2005.
Schmidtová, J. Hygienická péče a předpisy v zařízení potravinářského obchodu a společenského stravování. Praha: Merkur, 1990.
Špaček, L. Nová velká kniha etikety. Praha: Mladá Fronta, 2008.
Seznam doporučené literatury
Guth-Jarkovský, J. Společenský katechismus. Praha: Hejda a Tuček, 1921.
Guth-Jarkovský, J. Společenský slabikář. Praha: Hejda a Tuček, 1921.
Mlejnková, L. Služby společného stravování. Praha: VŠE, 2005.
Schmidtová, J. Hygienická péče a předpisy v zařízení potravinářského obchodu a společenského stravování. Praha: Merkur, 1990.
Špaček, L. Nová velká kniha etikety. Praha: Mladá Fronta, 2008.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
1. Vystoupení studenta
2. Otázky vedoucího a oponenta bakalářské práce - viz posudky
- odpověděl částečně
3. doc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.: Čím Vaše práce přispěla studovanému oboru?
- odpověděl částečně