I. Teoretická část
Luštěniny, jejich chemické složení, zpracování a význam ve výživě
Čočka, charakteristika vybraných druhů, chemické složení
Vláknina a její druhy, význam vlákniny ve výživě
Trávicí soustava, trávení základních živin, účinky trávicích enzymů
II. Praktická část
Stanovení sušiny a popela u vybraných druhů čočky v syrovém, vařeném a naklíčeném stavu
Stanovení hrubé a neutrálně detergentní vlákniny u vybraných druhů čočky v syrovém, vařeném a naklíčeném stavu
Stanovení stravitelnosti u vybraných druhů čočky v syrovém, vařeném a naklíčeném stavu
Statistické vyhodnocení a diskuze výsledků
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Luštěniny, jejich chemické složení, zpracování a význam ve výživě
Čočka, charakteristika vybraných druhů, chemické složení
Vláknina a její druhy, význam vlákniny ve výživě
Trávicí soustava, trávení základních živin, účinky trávicích enzymů
II. Praktická část
Stanovení sušiny a popela u vybraných druhů čočky v syrovém, vařeném a naklíčeném stavu
Stanovení hrubé a neutrálně detergentní vlákniny u vybraných druhů čočky v syrovém, vařeném a naklíčeném stavu
Stanovení stravitelnosti u vybraných druhů čočky v syrovém, vařeném a naklíčeném stavu
Statistické vyhodnocení a diskuze výsledků
Seznam doporučené literatury
VELÍŠEK, Jan a Karel CEJPEK. Biosynthesis of Food Components. Tábor: OSSIS, 2008. ISBN 978-80-86659-12-1.
SOUČEK, M., J. VORLÍČEK, J. ŠPINAR, P. SVAČINA a kol. Vnitřní lékařství. 1. vyd., Praha: Grada, 2011. ISBN 978-80-247-2110-1.
CHLOUPEK, O., PROCHÁZKOVÁ, B., HRUDOVÁ, E. Pěstování a kvalita rostlin. MZLU v Brně: 2005. ISBN 80-7157-897-5.
YU, Liangli, Rong TSAO a Fereidoon SHAHIDI. Cereals and pulses: nutraceutical propertities and health benefits. Ames, Iowa: Wiley-Blackwell, 2012. ISBN 978-1-118-22941-5.
CANDELA, M., I. ASTIARASAN a J. BELLO. Cooking and Warm-Holding: Effect on General Composition and Amino Acids of Kidney Beans (Phaseolus vulgaris), Chickpeas (Cicer arietinum) and Lentils (Lens culinaris). Journal of Agriculture and Food Chemistry. 1997, roč. 45, č. 12, s. 4763-4767. ISSN 1520-5118.
RULZ, R. G., Keith R. P., A. E. ARTHUR, M. E. ROSE, M. J. C. RHODES a R. G. FENWICK. Effect of Soaking and Cooking on the Saponin Content and Composition of Chickpeas (Cicer artietinum) and Lentils (Lens culinaris). Journal of Agriculture and Food Chemistry. 1996, roč. 44, č. 6, s. 1526-1530. ISSN 1520-5118.
Seznam doporučené literatury
VELÍŠEK, Jan a Karel CEJPEK. Biosynthesis of Food Components. Tábor: OSSIS, 2008. ISBN 978-80-86659-12-1.
SOUČEK, M., J. VORLÍČEK, J. ŠPINAR, P. SVAČINA a kol. Vnitřní lékařství. 1. vyd., Praha: Grada, 2011. ISBN 978-80-247-2110-1.
CHLOUPEK, O., PROCHÁZKOVÁ, B., HRUDOVÁ, E. Pěstování a kvalita rostlin. MZLU v Brně: 2005. ISBN 80-7157-897-5.
YU, Liangli, Rong TSAO a Fereidoon SHAHIDI. Cereals and pulses: nutraceutical propertities and health benefits. Ames, Iowa: Wiley-Blackwell, 2012. ISBN 978-1-118-22941-5.
CANDELA, M., I. ASTIARASAN a J. BELLO. Cooking and Warm-Holding: Effect on General Composition and Amino Acids of Kidney Beans (Phaseolus vulgaris), Chickpeas (Cicer arietinum) and Lentils (Lens culinaris). Journal of Agriculture and Food Chemistry. 1997, roč. 45, č. 12, s. 4763-4767. ISSN 1520-5118.
RULZ, R. G., Keith R. P., A. E. ARTHUR, M. E. ROSE, M. J. C. RHODES a R. G. FENWICK. Effect of Soaking and Cooking on the Saponin Content and Composition of Chickpeas (Cicer artietinum) and Lentils (Lens culinaris). Journal of Agriculture and Food Chemistry. 1996, roč. 44, č. 6, s. 1526-1530. ISSN 1520-5118.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka potvrdila hodnocení vedoucího práce jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázala hluboké znalosti teoretických zásad studované problematiky. K obhajobě diplomové práce nebyly ze strany komise žádné připomínky.