Bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem přípravku pro měření creepového chování v ohybu sendvičových struktur, konkrétně při tříbodovém a čtyřbodovém zatížení.
Součástí studie je teoretická část, která obsahuje rešerši o problematice sendvičových konstrukcí, jejich strukturu, výrobu a testování se zaměřením na testování v ohybu. Dále se zabývá creepovým chováním sendvičových struktur. Praktická část je zaměřena na samotnou konstrukci přípravku, přípravu výrobní dokumentace a popis jednotlivých dílů navrženého přípravku. V neposlední řadě je také v této části uvedeno ekonomické zhodnocení jednotlivých návrhů.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with a construction of device for measuring of flexural creep behavior of sandwich structures, specifically in three-point and four-point loading.
The theoretical part contains of research about the issue of sandwich products, their structure, manufacturing and Mechanical testing, namelly flexural tests focused on testing in the bend. Creep behavior of sandwich structures is also reviewed in this part. The practical part is focused on construction design, preparation of drawings and documents and a description of the individual components of the proposed product. Finally, economic evaluation of individual construction design is also provided in this part.
Bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem přípravku pro měření creepového chování v ohybu sendvičových struktur, konkrétně při tříbodovém a čtyřbodovém zatížení.
Součástí studie je teoretická část, která obsahuje rešerši o problematice sendvičových konstrukcí, jejich strukturu, výrobu a testování se zaměřením na testování v ohybu. Dále se zabývá creepovým chováním sendvičových struktur. Praktická část je zaměřena na samotnou konstrukci přípravku, přípravu výrobní dokumentace a popis jednotlivých dílů navrženého přípravku. V neposlední řadě je také v této části uvedeno ekonomické zhodnocení jednotlivých návrhů.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with a construction of device for measuring of flexural creep behavior of sandwich structures, specifically in three-point and four-point loading.
The theoretical part contains of research about the issue of sandwich products, their structure, manufacturing and Mechanical testing, namelly flexural tests focused on testing in the bend. Creep behavior of sandwich structures is also reviewed in this part. The practical part is focused on construction design, preparation of drawings and documents and a description of the individual components of the proposed product. Finally, economic evaluation of individual construction design is also provided in this part.
1. Vypracujte literární rešerši o problematice creepového chování
sendvičových struktur.
- Základní definice sendvičových struktur, způsoby výroby, aplikace
- Creepové chování, definice
- Testování creepového chování
2. Experimentální část
- Návrh konstrukce pro testování creepového chování
- Tvorba modelu a výkresové dokumentace vybrané konstrukce
3. Zhodnocení návrhu a závěry
Zásady pro vypracování
1. Vypracujte literární rešerši o problematice creepového chování
sendvičových struktur.
- Základní definice sendvičových struktur, způsoby výroby, aplikace
- Creepové chování, definice
- Testování creepového chování
2. Experimentální část
- Návrh konstrukce pro testování creepového chování
- Tvorba modelu a výkresové dokumentace vybrané konstrukce
3. Zhodnocení návrhu a závěry
Seznam doporučené literatury
[1] Bitzer, T., Honeycomb Technology: Materials, design,
manufacturing,applications and testing. London; Champan & Hall
Publishing, 1997.
[2] Zenkert, D., Nordic Industrial Fund: The Handbook of Sandwich
Construction. Worcestershire; EMAS Publishing, 1997.
[3] ASTM C480/480M-08, Standard Test Method for Flexure Creep of
Sandwich Constructions, ASTM International, 2008
[4] Vinson, J. R.,The Behavior of Sandwich Structures of Isotropic and
Composite Materials, CRC Press, 1999
[5] Elektronické zdroje dle doporučení vedoucího bakalářské práce
Seznam doporučené literatury
[1] Bitzer, T., Honeycomb Technology: Materials, design,
manufacturing,applications and testing. London; Champan & Hall
Publishing, 1997.
[2] Zenkert, D., Nordic Industrial Fund: The Handbook of Sandwich
Construction. Worcestershire; EMAS Publishing, 1997.
[3] ASTM C480/480M-08, Standard Test Method for Flexure Creep of
Sandwich Constructions, ASTM International, 2008
[4] Vinson, J. R.,The Behavior of Sandwich Structures of Isotropic and
Composite Materials, CRC Press, 1999
[5] Elektronické zdroje dle doporučení vedoucího bakalářské práce
Přílohy volně vložené
1 CD ROM, 52 výkresů A4, 8 výkresů A3
Přílohy vázané v práci
ilustrace, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Ing. Josef Chladil, CSc.
1.) Kdo Vám naceňoval materiál?
2.) Ve kterém programu jste prováděl návrh?
doc. Ing. Jan Muras, CSc.
1.) Jak by jste realizoval zkoušku, kdyby jste chtěl měřit pouze ohyb jádra sendvičové struktury?