Cílem diplomové práce je navrhnutí projektu založení nového podniku služeb s cukrářskými výrobky ve Zlíně. Teoretická část je věnována problematice podnikání a jeho formám, struktuře a obsahu podnikatelského plánu, dále analytickým metodám, které jsou použity v práci, a závěr teoretické části je věnován problematice financování podniku. V praktické části je provedena analýza trhu a jsou aplikovány definované analytické metody. Obsahem praktické části je dále zpracování konkrétního podnikatelského plánu k založení nového podniku, který vychází ze zpracovaných analýz. Závěrem diplomové práce je provedeno ekonomické zhodnocení projektu.
Anotace v angličtině
The aim of the diploma thesis is to propose a project of company foundation with confecti-onery in Zlin. The theoretical part is focused on business and its forms, structure and con-tent of the business plan, as well as analytical methods that are used in the thesis, and the conclusion of the theoretical part is focused on financing. In the practical part is the market analysis and applied defined analytical methods. The other content of the practical part is processing of a specific business plan for starting a new business that comes from processed analyzes. At the end of the thesis is economic evaluation of the project.
Klíčová slova
podnikatelský plán, SWOT analýza, Porterův model pěti konkurenčních sil, dotazníkové šetření, společnost s ručením omezeným
Klíčová slova v angličtině
business plan, SWOT analysis, Porter five forces analysis, survey research, limited company
Rozsah průvodní práce
100 s. (156 529 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem diplomové práce je navrhnutí projektu založení nového podniku služeb s cukrářskými výrobky ve Zlíně. Teoretická část je věnována problematice podnikání a jeho formám, struktuře a obsahu podnikatelského plánu, dále analytickým metodám, které jsou použity v práci, a závěr teoretické části je věnován problematice financování podniku. V praktické části je provedena analýza trhu a jsou aplikovány definované analytické metody. Obsahem praktické části je dále zpracování konkrétního podnikatelského plánu k založení nového podniku, který vychází ze zpracovaných analýz. Závěrem diplomové práce je provedeno ekonomické zhodnocení projektu.
Anotace v angličtině
The aim of the diploma thesis is to propose a project of company foundation with confecti-onery in Zlin. The theoretical part is focused on business and its forms, structure and con-tent of the business plan, as well as analytical methods that are used in the thesis, and the conclusion of the theoretical part is focused on financing. In the practical part is the market analysis and applied defined analytical methods. The other content of the practical part is processing of a specific business plan for starting a new business that comes from processed analyzes. At the end of the thesis is economic evaluation of the project.
Klíčová slova
podnikatelský plán, SWOT analýza, Porterův model pěti konkurenčních sil, dotazníkové šetření, společnost s ručením omezeným
Klíčová slova v angličtině
business plan, SWOT analysis, Porter five forces analysis, survey research, limited company
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Na základě dostupné literatury zpracujte teoretická východiska týkající se založení podniku.
Praktická část
Proveďte analýzu současného stavu v oblasti nabídky a poptávky po cukrářských výrobcích na místním trhu Zlín.
Na základě analýz stanovte kritéria pro vytvářený podnik.
Vypracujte konkrétní projektové řešení založení podniku služeb s cukrářskými výrobky.
Proveďte ekonomické zhodnocení tohoto projektového řešení.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Na základě dostupné literatury zpracujte teoretická východiska týkající se založení podniku.
Praktická část
Proveďte analýzu současného stavu v oblasti nabídky a poptávky po cukrářských výrobcích na místním trhu Zlín.
Na základě analýz stanovte kritéria pro vytvářený podnik.
Vypracujte konkrétní projektové řešení založení podniku služeb s cukrářskými výrobky.
Proveďte ekonomické zhodnocení tohoto projektového řešení.
Závěr
Seznam doporučené literatury
KOLÁŘOVÁ, Monika. Velká kniha pro podnikání. 2. aktualiz. vyd. Olomouc: Rubico, 2013, 183 s. ISBN 978-80-7346-157-7.
MULAČOVÁ, Věra a Petr MULAČ. Obchodní podnikání ve 21. století. Praha: Grada, 2013, 520 s. ISBN 978-80-247-4780-4.
RUSKIN-BRAUN, Ian. Marketing Your Service Business. London: Thorogood Publishing, 2005. ISBN 1 85418 311 7.
SUTTON, Garrett. Writing winning business plans: how to prepare a business plan that investors will want to read and invest in. 1st ed. in BZK Press. Minden, NV: BZK Press, 2012, 241 s. ISBN 978-1-937832-01-8.
Živnostenské podnikání: a další předpisy regulující podnikání: živnostenské úřady, obsahové náplně živností, investiční pobídky, Hospodářská a Agrární komora ČR, podpora podnikání, uznávání odborné kvalifikace, cestovní ruch, zastavárny, volný pohyb služeb: podle stavu k 3.2.2014. Ostrava: Sagit, 2014, 256 s. ISBN 978-80-7488-042-1.
Seznam doporučené literatury
KOLÁŘOVÁ, Monika. Velká kniha pro podnikání. 2. aktualiz. vyd. Olomouc: Rubico, 2013, 183 s. ISBN 978-80-7346-157-7.
MULAČOVÁ, Věra a Petr MULAČ. Obchodní podnikání ve 21. století. Praha: Grada, 2013, 520 s. ISBN 978-80-247-4780-4.
RUSKIN-BRAUN, Ian. Marketing Your Service Business. London: Thorogood Publishing, 2005. ISBN 1 85418 311 7.
SUTTON, Garrett. Writing winning business plans: how to prepare a business plan that investors will want to read and invest in. 1st ed. in BZK Press. Minden, NV: BZK Press, 2012, 241 s. ISBN 978-1-937832-01-8.
Živnostenské podnikání: a další předpisy regulující podnikání: živnostenské úřady, obsahové náplně živností, investiční pobídky, Hospodářská a Agrární komora ČR, podpora podnikání, uznávání odborné kvalifikace, cestovní ruch, zastavárny, volný pohyb služeb: podle stavu k 3.2.2014. Ostrava: Sagit, 2014, 256 s. ISBN 978-80-7488-042-1.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Hodnoceni vedoucí: 21 bodů
Otázky: Na str 71. prezentujete soustavu cílů rozvrženou do několika let. Jak budete řešit jejich nedosažení?
Zodpovězeno
Hodnoceni oponent: 20 bodů
Otázky:
Pomoci jakých metod jste dosáhla výstupu - přehledu rizik projektu v kapitole 7.10.
Zodpovězeno
Kapitola se nazývá Hodnocení rizik. Jak byste tedy rizika kvantifikovala? Pomocí jakých metod?