Diplomová práce se zabývá problematikou týkající se založení a vzniku nového podnikání se zaměřením na marketingový plán. V teoretické části jsou zpracovány poznatky spojené se založením a vznikem podnikání, spolu s poznatky souvisejícími s marketingovým plá-nem. V praktické části je cílem sestavit reálný marketingový plán nově vznikající kavárny. Tento projekt vzniká na základě provedených analýz. Součástí praktické části jsou také popsány potřebné kroky k založení nové kavárny. Na závěr práce jsou stanovena možná rizika projektu, je zobrazen časový harmonogram marketingových akcí a analýza SWOT.
Annotation in English
The Master Thesis deals with issues relating to the establishment of new business with focus on marketing plan. The theoretical part summarizes the findings associated with the business establishment and marketing plan. The aim of the practical part is to draw up a realistic marketing plan of newly emerging café. The project is based on performed analy-zes. The practical part also describes steps necessary to establishment of the new café. Fi-nally, the Thesis determines possible risks of the project and presents time schedule of marketing activities as well as SWOT analysis.
Keywords
Podnik, podnikání, marketing služeb, plán marketingové komunikace, maketingová strategie, založení podniku
Diplomová práce se zabývá problematikou týkající se založení a vzniku nového podnikání se zaměřením na marketingový plán. V teoretické části jsou zpracovány poznatky spojené se založením a vznikem podnikání, spolu s poznatky souvisejícími s marketingovým plá-nem. V praktické části je cílem sestavit reálný marketingový plán nově vznikající kavárny. Tento projekt vzniká na základě provedených analýz. Součástí praktické části jsou také popsány potřebné kroky k založení nové kavárny. Na závěr práce jsou stanovena možná rizika projektu, je zobrazen časový harmonogram marketingových akcí a analýza SWOT.
Annotation in English
The Master Thesis deals with issues relating to the establishment of new business with focus on marketing plan. The theoretical part summarizes the findings associated with the business establishment and marketing plan. The aim of the practical part is to draw up a realistic marketing plan of newly emerging café. The project is based on performed analy-zes. The practical part also describes steps necessary to establishment of the new café. Fi-nally, the Thesis determines possible risks of the project and presents time schedule of marketing activities as well as SWOT analysis.
Keywords
Podnik, podnikání, marketing služeb, plán marketingové komunikace, maketingová strategie, založení podniku
Proveďte průzkum literárních pramenů vztahující se k problematice podnikání spojenou se založením nového podniku.
Zpracujte poznatky z marketingového plánování se zaměřením na oblast služeb.
II. Praktická část
Analyzujte současné podmínky pro podnikání.
Zpracujte marketingový plán podnikatelského záměru.
Proveďte studii proveditelnosti projektu.
Závěr
Research Plan
Úvod
I. Teoretická část
Proveďte průzkum literárních pramenů vztahující se k problematice podnikání spojenou se založením nového podniku.
Zpracujte poznatky z marketingového plánování se zaměřením na oblast služeb.
II. Praktická část
Analyzujte současné podmínky pro podnikání.
Zpracujte marketingový plán podnikatelského záměru.
Proveďte studii proveditelnosti projektu.
Závěr
Recommended resources
FILL, Chris. Marketing communications: engagements, strategies and practice. 4th ed. Harlow: Pearson Education, 2005, 898 s. ISBN 0-273-68772-7.
KORÁB, Vojtěch, Mária REŽŇÁKOVÁ a Jiří PETERKA. Podnikatelský plán. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2007, 216 s. ISBN 978-80-251-1605-0.
KOTLER, Philip. Moderní marketing. 1. vyd. Praha: Grada, 2007, 1041 s. ISBN 978-80-247-1545-2.
KOTLER, Philip a Gary ARMSTRONG. Principles of marketing. 11th ed. Upper Saddle River, N.J.: Pearson Prentice Hall, 2005, 651 s. ISBN 978-013-1968-790.
VAŠTÍKOVÁ, Miroslava. Marketing služeb: efektivně a moderně. 1. vyd. Praha: Grada, 2008, 232 s. ISBN 978-80-247-2721-9.
Recommended resources
FILL, Chris. Marketing communications: engagements, strategies and practice. 4th ed. Harlow: Pearson Education, 2005, 898 s. ISBN 0-273-68772-7.
KORÁB, Vojtěch, Mária REŽŇÁKOVÁ a Jiří PETERKA. Podnikatelský plán. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2007, 216 s. ISBN 978-80-251-1605-0.
KOTLER, Philip. Moderní marketing. 1. vyd. Praha: Grada, 2007, 1041 s. ISBN 978-80-247-1545-2.
KOTLER, Philip a Gary ARMSTRONG. Principles of marketing. 11th ed. Upper Saddle River, N.J.: Pearson Prentice Hall, 2005, 651 s. ISBN 978-013-1968-790.
VAŠTÍKOVÁ, Miroslava. Marketing služeb: efektivně a moderně. 1. vyd. Praha: Grada, 2008, 232 s. ISBN 978-80-247-2721-9.
Enclosed appendices
1 CD
Appendices bound in thesis
-
Taken from the library
No
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
Vedoucí 48 bodů, otázky:
V jaké fázi realizace se nacházíte s Vašim projektem? - zodpovězeno zcela
Co považujete za největší ohrožení v průběhu fungování Vašeho podniku? Jakým způsobem budete udržovat loajalitu zákazníků. - zodpovězeno zcela
Oponent 45 bodů, otázky:
Může diplomantka objasnit smysl příležitostí v rámci provedené SWOT analýzy nově vznikající kavárny Café Relax? - zodpovězeno zcela
Jaké jsou konkrétní přínosy navrženého projektu? - zodpovězeno zcela
Otázky komise:
doc. Lipták: Jak byste vydefinovala pojem zdravá kavárna či zdravá káva? Jakým způsobem chcete určit, že je káva pro zákazníka zdravá? - zodpovězeno zcela
doc. Lipták: Jak byste vydefinovala pojem zdravá kavárna či zdravá káva? Jakým způsobem chcete určit, že je káva pro zákazníka zdravá? - zodpovězeno zcela
Ing. Schneider - V práci uvádíte několik analýz, dokážete vyjmenovat z jakých zdrojů jste čerpala? V práci také hovoříte o různých spoluprácích s dalšími institucemi, můžete to specifikovat ?