Cílem bakalářské práce je zjištění rizik při počátcích podnikání. Předmětem teoretické části je souhrn možných rizik, právní formy podnikání, podnikatelský plán, SWOT a PEST analýza. Praktická část se věnuje založení podniku v gastronomickém odvětví. Na tento podnik je sestaven podnikatelský plán a jsou zde aplikovány analýzy z teoretické části. Závěr práce je věnován rizikům, která se týkají zakládání gastronomických provozoven. Dále je zde uvedeno doporučení podnikatelům.
Anotace v angličtině
The aim of this work is to identify risks in starting of a business. The subject of the theoretical part is a summary of the potential risks, legal forms of business, business plan, SWOT and PEST analysis. The practical part is devoted to setting up a business in the gastronomic sector. On this venture there is set up a business plan and are applied to the analysis of the theoretical part. The conclusion is devoted to risks relating to the establishment of gastronomic establishments. There is also giving advice to entrepreneurs.
Klíčová slova
SWOT analýza, PEST analýza, marketingový mix, finanční plán, právní forma podniků, založení restaurace
Klíčová slova v angličtině
SWOT analysis, PEST analysis, marketing mix, Business plan, the legal form of business, Established restaurant
Rozsah průvodní práce
67 s. (70 548 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem bakalářské práce je zjištění rizik při počátcích podnikání. Předmětem teoretické části je souhrn možných rizik, právní formy podnikání, podnikatelský plán, SWOT a PEST analýza. Praktická část se věnuje založení podniku v gastronomickém odvětví. Na tento podnik je sestaven podnikatelský plán a jsou zde aplikovány analýzy z teoretické části. Závěr práce je věnován rizikům, která se týkají zakládání gastronomických provozoven. Dále je zde uvedeno doporučení podnikatelům.
Anotace v angličtině
The aim of this work is to identify risks in starting of a business. The subject of the theoretical part is a summary of the potential risks, legal forms of business, business plan, SWOT and PEST analysis. The practical part is devoted to setting up a business in the gastronomic sector. On this venture there is set up a business plan and are applied to the analysis of the theoretical part. The conclusion is devoted to risks relating to the establishment of gastronomic establishments. There is also giving advice to entrepreneurs.
Klíčová slova
SWOT analýza, PEST analýza, marketingový mix, finanční plán, právní forma podniků, založení restaurace
Klíčová slova v angličtině
SWOT analysis, PEST analysis, marketing mix, Business plan, the legal form of business, Established restaurant
Zásady pro vypracování
Zpracujte teoretickou rešerši vztahující se k problematice zakládání podniku.
Proveďte analýzu potenciálních rizik.
Vyhodnoťte výsledky analýzy, formulujte závěry a doporučení.
Zásady pro vypracování
Zpracujte teoretickou rešerši vztahující se k problematice zakládání podniku.
Proveďte analýzu potenciálních rizik.
Vyhodnoťte výsledky analýzy, formulujte závěry a doporučení.
Seznam doporučené literatury
[1] SMEJKAL, Vladimír a Karel RAIS. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 2.vyd. Praha. Grada. 2006. 300 s. ISBN 80-247-1667-4 \vsp{1,5mm}
[2] SYNEK, Miloslav a kol. Manažerská ekonomika. 4. vyd. Praha. Grada. 2007. 452 s. ISBN 80-274-1992-4 \vsp{1,5mm}
[3] SYNEK, Miloslav, Eva KISLINGEROVÁ a kol. Podniková ekonomika. 5. vyd. Praha. C. H. Beck. 2010. 498 s. ISBN 978-80-7400-336-3 \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] SMEJKAL, Vladimír a Karel RAIS. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 2.vyd. Praha. Grada. 2006. 300 s. ISBN 80-247-1667-4 \vsp{1,5mm}
[2] SYNEK, Miloslav a kol. Manažerská ekonomika. 4. vyd. Praha. Grada. 2007. 452 s. ISBN 80-274-1992-4 \vsp{1,5mm}
[3] SYNEK, Miloslav, Eva KISLINGEROVÁ a kol. Podniková ekonomika. 5. vyd. Praha. C. H. Beck. 2010. 498 s. ISBN 978-80-7400-336-3 \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vyjádření studenta:
Student se vyjádřil k posudku oponenta a snažil bakalářskou práci obhájit.
Dr. Musil: Našel jsem 4 cíle práce, který platí?
Odpověď: Cílem bylo zhodnotit rizika, sestavit podnikatelský plán a finanční analýzu.
Dr. Musil: V uplatnění metod nevidím problém a máte velkou míru aktuální literatury.
Dr. Tomaštík: Na jaký tip zákazníků zaměřujete?
Odpověď: Zaměřil jsem se na motoristy, cyklisty a místní obyvatele. Restaurace se nachází blízko silnice, kde je velká frekvence motoristů a cyklistů. V blízkosti je cyklostezka.