V diplomové práci byla porovnávána jatečná výtěžnost ve 35 dnech a jatečná výtěžnost ve 42 dnech u nejpoužívanějších masných hybridů v České republice ROSS 308, COBB 500, HUBBARD FLEX. Dále je uvedeno porovnání s literaturou a statistické vyhodnocení jatečného rozboru.
Anotace v angličtině
In the dissertation was comparised slaughterhouse ration in 35 days and slaughtehouse ration in 42 days of the most used meat hybrid in Czech republic ROSS 308, COBB 500, HUBBARD FLEX. Further is stated the comparison with the literature and statistical evaluation of slaughterhouse analysis.
V diplomové práci byla porovnávána jatečná výtěžnost ve 35 dnech a jatečná výtěžnost ve 42 dnech u nejpoužívanějších masných hybridů v České republice ROSS 308, COBB 500, HUBBARD FLEX. Dále je uvedeno porovnání s literaturou a statistické vyhodnocení jatečného rozboru.
Anotace v angličtině
In the dissertation was comparised slaughterhouse ration in 35 days and slaughtehouse ration in 42 days of the most used meat hybrid in Czech republic ROSS 308, COBB 500, HUBBARD FLEX. Further is stated the comparison with the literature and statistical evaluation of slaughterhouse analysis.
I. Teoretická část
Význam chovu drůbeže
Hybridní kombinace masného typu používané v ČR
Technologie výkrmu
Konvenční produkce kuřat
II. Praktická část
Jatečná výtěžnost masného typu ve 35 dnech
Jatečná výtěžnost masného typu ve 42 dnech
Porovnání a statistické vyhodnocení experimentu
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Význam chovu drůbeže
Hybridní kombinace masného typu používané v ČR
Technologie výkrmu
Konvenční produkce kuřat
II. Praktická část
Jatečná výtěžnost masného typu ve 35 dnech
Jatečná výtěžnost masného typu ve 42 dnech
Porovnání a statistické vyhodnocení experimentu
Seznam doporučené literatury
STEINHAUSER, L. a kol. Hygiena a technologie masa, 1. vydání, LAST Brno, 1995
PIPEK, P. Technologie masa I, 2.vydání, ediční středisko VŠCHT
STEINHAUSER, L. a kol. Produkce masa, 1. vydání, LAST Tišnov, 2000
SIMEONOVOVÁ, J. a kol. Technologie drůbeže, vajec a minoritních živočišných produktů, 1. vydání, ediční středisko MZLU Brno, 1999
ŽIŽLAVSKÝ, J. a kol. Chov hospodářských zvířat, 1. vydání, MZLU Brno, 2005
Seznam doporučené literatury
STEINHAUSER, L. a kol. Hygiena a technologie masa, 1. vydání, LAST Brno, 1995
PIPEK, P. Technologie masa I, 2.vydání, ediční středisko VŠCHT
STEINHAUSER, L. a kol. Produkce masa, 1. vydání, LAST Tišnov, 2000
SIMEONOVOVÁ, J. a kol. Technologie drůbeže, vajec a minoritních živočišných produktů, 1. vydání, ediční středisko MZLU Brno, 1999
ŽIŽLAVSKÝ, J. a kol. Chov hospodářských zvířat, 1. vydání, MZLU Brno, 2005
Přílohy volně vložené
1 CD ROM
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Gál Robert, Ing. Ph.D. - vedoucí DP seznámil s posudkem a položil doplňující otázku: Z jakých praktických důvodů jsou v chovatelské praxi výkrmu využívány různé hybridní kombinace brojlerových kuřat? Nebylo by účelnější plošně využívat jednu hybridní kombinaci?
Fišera Miroslav, doc. Ing. CSc. - seznámil členy komise s posudkem oponenta - doc. Ing. Jana Hraběte, Ph.D. :
Jak se nazývá počínající fáze kažení masa a jaké chemické látky při tom vznikají?
Proč je limitující aminokyselinou metionin a ne tryptofan? Z výsledků uvedených v tab. 2 mi to není jasné. Spočítala jste si CS (chemické skóre)?
Čím vysvětlujete skutečnost, že Vaše dosažené výsledky u prováděných experimentů byly takřka ve všech hodnocených ukazatelích lepší než výsledky srovnávacích experimentů, resp. literární údaje?
Při dodávkách porcovaného drůbežího masa do závodů veřejného stravování se provádí kalibrace dodávky. O jakou operaci se jedná?
Studentka prokázala velmi dobré znalosti problematiky a schopnost jejich aplikace. Vystoupení při obhajobě bylo jisté a přesvědčivé. Na otázky členů komise odpovídala méně pohotově, ale věcně správně.