Diplomová práca sa zaoberá výskumom účinku vybraných fosforečnanov a amarantového prášku na pH, väznosť, tvrdosť a kohezívnosť jemne mletých mäsových výrobkov.
Anotace v angličtině
Diploma thesis deals with study of influence of phosphates and amaranthus powder on pH, water holding capacity, toughness and cohesivity of minced meat products.
Diplomová práca sa zaoberá výskumom účinku vybraných fosforečnanov a amarantového prášku na pH, väznosť, tvrdosť a kohezívnosť jemne mletých mäsových výrobkov.
Anotace v angličtině
Diploma thesis deals with study of influence of phosphates and amaranthus powder on pH, water holding capacity, toughness and cohesivity of minced meat products.
Technologie výroby jemně mělněných masných výrobků
Technologické vlastnosti masa
Přídatné látky v masných výrobcích
II. Praktická část
Laboratorní příprava vzorků masných výrobků
Měření vlastností masných výrobků
Srovnání získaných hodnot
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Technologie výroby jemně mělněných masných výrobků
Technologické vlastnosti masa
Přídatné látky v masných výrobcích
II. Praktická část
Laboratorní příprava vzorků masných výrobků
Měření vlastností masných výrobků
Srovnání získaných hodnot
Seznam doporučené literatury
[1] STEINHAUSER, Ladislav a kol. Hygiena a technologie masa. Brno:LAST, 1995. ISBN 80-9002260-4-4.
[2] PIPEK, Petr. Technologie masa I. 2. vydání. Praha: Ediční středisko VŠCHT, 1991. ISBN 80-7080-106-9.
[3] ANJANEYULU, A. S. R., SHARMA, N. and N. KONDAIAH. Evaluation of salt, polyphosphates and their blends at different levels on physicochemical properties of buffalo meat and patties. Meat Science. 1989, 25(4), 293-306.
[4] BAUBLITS, R.T., POHLMAN, F.W., BROWN, J.A.H. and Z.B.JOHNSON. Effects of enhancement with varying phosphate types and concentrations, at two different pump rates on beef biceps femoris instrumental color characteristics. Meat Science. 2005, 71(2), 264-276.
[5] YOUNG, O.A., ZHANG, S.X., FAROUK, M.M. and C. PODMORE. Effects of pH adjustment with phosphates on attributes and functionalities of normal and high pH beef. Meat Science. 2005, 70(1), 133-139.
Seznam doporučené literatury
[1] STEINHAUSER, Ladislav a kol. Hygiena a technologie masa. Brno:LAST, 1995. ISBN 80-9002260-4-4.
[2] PIPEK, Petr. Technologie masa I. 2. vydání. Praha: Ediční středisko VŠCHT, 1991. ISBN 80-7080-106-9.
[3] ANJANEYULU, A. S. R., SHARMA, N. and N. KONDAIAH. Evaluation of salt, polyphosphates and their blends at different levels on physicochemical properties of buffalo meat and patties. Meat Science. 1989, 25(4), 293-306.
[4] BAUBLITS, R.T., POHLMAN, F.W., BROWN, J.A.H. and Z.B.JOHNSON. Effects of enhancement with varying phosphate types and concentrations, at two different pump rates on beef biceps femoris instrumental color characteristics. Meat Science. 2005, 71(2), 264-276.
[5] YOUNG, O.A., ZHANG, S.X., FAROUK, M.M. and C. PODMORE. Effects of pH adjustment with phosphates on attributes and functionalities of normal and high pH beef. Meat Science. 2005, 70(1), 133-139.
Přílohy volně vložené
1 CD ROM
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student prokázal hluboké teoretické znalosti dané problematiky a schopnost jejich aplikace. Obhajoba diplomové práce byla přesvědčivá a úplná. Na otázky vedoucího, oponenta a komise odpovídal pohotově, věcně a správně.