Bakalářská práce se zabývá zdravou výživou a správným životním stylem při kardiovaskulárních onemocněních. Dokazuje, že dodržení určitých režimových opatření, aktivní styl života a správné stravovací návyky mají svůj význam při prevenci i léčbě nemocí srdce a cév.
Anotace v angličtině
The thesis deals with a healthy diet and healthy lifestyle for cardiovascular disease. Demonstrates that compliance with certain lifestyle changes, active lifestyle and good eating habits are significant in the prevention and treatment of diseases of the heart and blood vessels.
atherosclerosis, coronary heart disease, myocardial infarction, diabetes mellitus, high blood pressure, obesity and overweight, high cholesterol, physical activity, smoking, stress, prevention, risk factors
Rozsah průvodní práce
45
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá zdravou výživou a správným životním stylem při kardiovaskulárních onemocněních. Dokazuje, že dodržení určitých režimových opatření, aktivní styl života a správné stravovací návyky mají svůj význam při prevenci i léčbě nemocí srdce a cév.
Anotace v angličtině
The thesis deals with a healthy diet and healthy lifestyle for cardiovascular disease. Demonstrates that compliance with certain lifestyle changes, active lifestyle and good eating habits are significant in the prevention and treatment of diseases of the heart and blood vessels.
atherosclerosis, coronary heart disease, myocardial infarction, diabetes mellitus, high blood pressure, obesity and overweight, high cholesterol, physical activity, smoking, stress, prevention, risk factors
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerže k danému tématu.
Zásady výživy člověka při prevenci civilizačních chorob
Zásady výživy člověka při kardiovaskulárních onemocnění
Zprácování závěrů a doporučení
Seznam doporučené literatury
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerže k danému tématu.
Zásady výživy člověka při prevenci civilizačních chorob
Zásady výživy člověka při kardiovaskulárních onemocnění
Zprácování závěrů a doporučení
Seznam doporučené literatury
Seznam doporučené literatury
Hromadová, D.: Kardiovaskulární onemocnění. Brno: NEPTUN 2004. 190 s. ISBN 80-902896-8-1
Panek, J. a kol.: Základy výživy. 1.vyd. Praha: Svoboda servis. 2002. 207s. ISBN 80-86320-23-5
Kunová, V. Zdravá výživa. 1.vyd. Praha: Grada Publishing, 2004. 136 s. ISBN 80-247-0736-5
Kovář, L.: Stop civilizačním nemocem. 1. vyd. Olomouc: Fontána, 1998. 200s. ISBN 80-86179-02-8
Widimský, J., Víšek, V.: Preventivní kardiologie. 1. vyd. Praha: Avicenum, 1981. 396 s.
Seznam doporučené literatury
Hromadová, D.: Kardiovaskulární onemocnění. Brno: NEPTUN 2004. 190 s. ISBN 80-902896-8-1
Panek, J. a kol.: Základy výživy. 1.vyd. Praha: Svoboda servis. 2002. 207s. ISBN 80-86320-23-5
Kunová, V. Zdravá výživa. 1.vyd. Praha: Grada Publishing, 2004. 136 s. ISBN 80-247-0736-5
Kovář, L.: Stop civilizačním nemocem. 1. vyd. Olomouc: Fontána, 1998. 200s. ISBN 80-86179-02-8
Widimský, J., Víšek, V.: Preventivní kardiologie. 1. vyd. Praha: Avicenum, 1981. 396 s.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Otázky komise:
doc. Ing. Pavel Valášek, CSc.: Co byste doporučila konzumovat osobě s nadváhou a cukrovkou?
Studentka prokázala dobré znalosti dané problematiky a schopnost jejich aplikace. Vystoupení bylo jisté a přesvědčivé. Na otázky reagovala věcně správně, ale méně pohotově.