Bakalářská práce pojednává o procesu výroby červeného a růžového vína. Je zde zahrnuta charakteristika červeného a růžového vína, odrůdy vinné révy vhodné pro výrobu červených a růžových vín a zpracování hroznů. Dále je popsána technologie výroby červených vín a technologie výroby růžových vín. V závěru práce je popsáno skladování vína a jeho podávání.
Anotace v angličtině
The bachelor project deals with the production process of red and rose wines. It also includes characteristics of red and rose wines, varieties of grapes suitable for production of red and rose wines and the grapes processing. Production technology of red and rose wines is described as well. Storing and serving process is mentioned in the end of the project.
Klíčová slova
červené víno, růžové víno, zpracování hroznů, výroba vína, zrání vína
Klíčová slova v angličtině
red wine, rose wine, grapes processing, wine production, aging of wine
Rozsah průvodní práce
75 s. (13 092 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce pojednává o procesu výroby červeného a růžového vína. Je zde zahrnuta charakteristika červeného a růžového vína, odrůdy vinné révy vhodné pro výrobu červených a růžových vín a zpracování hroznů. Dále je popsána technologie výroby červených vín a technologie výroby růžových vín. V závěru práce je popsáno skladování vína a jeho podávání.
Anotace v angličtině
The bachelor project deals with the production process of red and rose wines. It also includes characteristics of red and rose wines, varieties of grapes suitable for production of red and rose wines and the grapes processing. Production technology of red and rose wines is described as well. Storing and serving process is mentioned in the end of the project.
Klíčová slova
červené víno, růžové víno, zpracování hroznů, výroba vína, zrání vína
Klíčová slova v angličtině
red wine, rose wine, grapes processing, wine production, aging of wine
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerše k danému tématu.
Charakteristika růžového a červeného vína
Odrůdy vinné révy vhodné pro výrobu červených a růžových vín
Zpracování hroznů a vinifikace
Skladování vína
Zprácování závěrů a doporučení
Seznam doporučené literatury
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerše k danému tématu.
Charakteristika růžového a červeného vína
Odrůdy vinné révy vhodné pro výrobu červených a růžových vín
Zpracování hroznů a vinifikace
Skladování vína
Zprácování závěrů a doporučení
Seznam doporučené literatury
Seznam doporučené literatury
STEIDL, Robert. Sklepní hospodářství. V českém jazyce vyd. 2., aktualiz. Překlad Jiří Sedlo. Valtice: Národní vinařské centrum, 2010, 309 s. ISBN 978-80-903201-9-2
KRAUS, Vilém, Vítězslav HUBÁČEK a Petr ACKERMANN. Rukověť vinaře. Vyd. 1. Praha: Brázda, 2000, 262 s., [12] s. barev. obr. příl. ISBN 80-853-6234-1
PAVLOUŠEK, Pavel. Výroba vína u malovinařů. 2. aktualizované a rozšířené vydání. Praha: Grada publishing, 2010, 120 s. ISBN 978-80-247-3487-3
KRAUS, Vilém. Encyklopedie českého a moravského vína. 1. vyd. Praha: Melantrich, 1997, 224 s. ISBN 80-702-3250-1
BUREŠOVÁ, Pavla. Sommelier v současné české gastronomii. Vyd. 1. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2007, 89 s. ISBN 978-80-86578-72-9
Seznam doporučené literatury
STEIDL, Robert. Sklepní hospodářství. V českém jazyce vyd. 2., aktualiz. Překlad Jiří Sedlo. Valtice: Národní vinařské centrum, 2010, 309 s. ISBN 978-80-903201-9-2
KRAUS, Vilém, Vítězslav HUBÁČEK a Petr ACKERMANN. Rukověť vinaře. Vyd. 1. Praha: Brázda, 2000, 262 s., [12] s. barev. obr. příl. ISBN 80-853-6234-1
PAVLOUŠEK, Pavel. Výroba vína u malovinařů. 2. aktualizované a rozšířené vydání. Praha: Grada publishing, 2010, 120 s. ISBN 978-80-247-3487-3
KRAUS, Vilém. Encyklopedie českého a moravského vína. 1. vyd. Praha: Melantrich, 1997, 224 s. ISBN 80-702-3250-1
BUREŠOVÁ, Pavla. Sommelier v současné české gastronomii. Vyd. 1. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2007, 89 s. ISBN 978-80-86578-72-9
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Otázky komise:
doc. Ing. Pavel Valášek, CSc.: Jaké způsoby výroby růžových vín znáte?
Ing. Magda Doležalová, Ph.D.: Připomínka k jazykové úpravě BP.
Studentka prokázala hluboké teoretické znalosti dané problematiky a schopnost jejich aplikace. Obhajoba diplomové práce byla přesvědčivá a úplná. Na otázky oponenta a komise odpovídala pohotově, věcně a správně.