Tato práce představuje souhrn dostupných informací týkajících se potravinářských aditiv. Jednotlivá aditiva jsou zde rozčleněna do skupin podle účelu, který plní v potravinářských výrobcích z hlediska chuťového, estetického, hygienického, zpracovatelského, zdravotního a z hlediska ekonomie výroby. O jejich převažujícím pozitivním vlivu a průmyslové důležitosti není pochyb. Je však třeba tuto oblast chemie důkladně sledovat, neboť má mimořádný vliv na zdraví obyvatelstva.
Anotace v angličtině
Diese Arbeit stellt eine Zusammenfassung von zugänglichen Informationen vor die sich auf Zusatzstoffe in Lebensmitteln beziehen. Einzelne Zusatzstoffe sind aufgeteilt in Gruppen entsprechend ihres Zwecks der in Lebensmittelprodukten erfüllt werden soll, aus der Sicht des Geschmacks, der ästhetik, der Hygiene, des Verarbeiten, der Gesundheit und aus der Sicht der ökonomischen Herstellung. über den überwiegenden positiven Einfluss und die industrielle Wichtigkeit gibt es keinen Zweifel. Es ist jedoch nötig diesen Chemiebereich genau zu beobachten, denn er hat einen besonderen Einfluss auf die Gesundheit der Bevölkerung.
Klíčová slova
Antioxidanty, Konzervační činidla, Emulgátory,Aromatické látky
Tato práce představuje souhrn dostupných informací týkajících se potravinářských aditiv. Jednotlivá aditiva jsou zde rozčleněna do skupin podle účelu, který plní v potravinářských výrobcích z hlediska chuťového, estetického, hygienického, zpracovatelského, zdravotního a z hlediska ekonomie výroby. O jejich převažujícím pozitivním vlivu a průmyslové důležitosti není pochyb. Je však třeba tuto oblast chemie důkladně sledovat, neboť má mimořádný vliv na zdraví obyvatelstva.
Anotace v angličtině
Diese Arbeit stellt eine Zusammenfassung von zugänglichen Informationen vor die sich auf Zusatzstoffe in Lebensmitteln beziehen. Einzelne Zusatzstoffe sind aufgeteilt in Gruppen entsprechend ihres Zwecks der in Lebensmittelprodukten erfüllt werden soll, aus der Sicht des Geschmacks, der ästhetik, der Hygiene, des Verarbeiten, der Gesundheit und aus der Sicht der ökonomischen Herstellung. über den überwiegenden positiven Einfluss und die industrielle Wichtigkeit gibt es keinen Zweifel. Es ist jedoch nötig diesen Chemiebereich genau zu beobachten, denn er hat einen besonderen Einfluss auf die Gesundheit der Bevölkerung.
Klíčová slova
Antioxidanty, Konzervační činidla, Emulgátory,Aromatické látky
Proveďte literární průzkum na dané téma s použitím odborné literatury, internetu a databází.
Sestavte asnovu bakalářské práce a uspořádejte získaný dostupný materiál do žádané formy.
Výsledky kriticky zhodnoťte.
Zásady pro vypracování
Proveďte literární průzkum na dané téma s použitím odborné literatury, internetu a databází.
Sestavte asnovu bakalářské práce a uspořádejte získaný dostupný materiál do žádané formy.
Výsledky kriticky zhodnoťte.
Seznam doporučené literatury
Dle pokynů vedoucího bakalářské práce
Seznam doporučené literatury
Dle pokynů vedoucího bakalářské práce
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Diplomantka odpověděla na dotazy uvedené v oponentním posudku a na dotazy položené členy komise.