Tato bakalářská práce vyjadřuje několik pohledů na technologii a ekonomiku výroby piva v minipivovaru. V první části je pohled do historie piva v evropském měřítku. V druhé části se práce zabývá surovinami potřebnými a pouţívanými k výrobě piva v současnosti. Ve třetí části je popsán technologický proces výroby a charakteristika zásadních a podstatných rozdílů ve výrobě v rozdílných podmínkách, vzhledem k velikosti výrobního zařízení. V části čtvrté jde o porovnání minipivovarů u nás a ve světě. V poslední páté části je pohled zaměřen na ekonomickou stránku konkrétního minipivovaru.
Anotace v angličtině
This thesis expresses some views on the technology and economics of production of beer in a microbrewery. The first part is a look into the history of beer in Europe. The second part of the thesis deals with the necessary raw materials and used for beer production at present. The third section describes the technological process of production and characteri-zation of critical and substantial differences in production in different conditions in terms of the size of the production equipment. The last part is the comparison of the microbreweries in our country and around the world. The last fifth part is the view-Ren focused on the economics of a particular microbrewery in general.
Klíčová slova
minipivovar, pivo, technologie pivovarnictví, analýza swot
Tato bakalářská práce vyjadřuje několik pohledů na technologii a ekonomiku výroby piva v minipivovaru. V první části je pohled do historie piva v evropském měřítku. V druhé části se práce zabývá surovinami potřebnými a pouţívanými k výrobě piva v současnosti. Ve třetí části je popsán technologický proces výroby a charakteristika zásadních a podstatných rozdílů ve výrobě v rozdílných podmínkách, vzhledem k velikosti výrobního zařízení. V části čtvrté jde o porovnání minipivovarů u nás a ve světě. V poslední páté části je pohled zaměřen na ekonomickou stránku konkrétního minipivovaru.
Anotace v angličtině
This thesis expresses some views on the technology and economics of production of beer in a microbrewery. The first part is a look into the history of beer in Europe. The second part of the thesis deals with the necessary raw materials and used for beer production at present. The third section describes the technological process of production and characteri-zation of critical and substantial differences in production in different conditions in terms of the size of the production equipment. The last part is the comparison of the microbreweries in our country and around the world. The last fifth part is the view-Ren focused on the economics of a particular microbrewery in general.
Klíčová slova
minipivovar, pivo, technologie pivovarnictví, analýza swot
Technologické postupy výroby v rozdílných podmínkách.
Minipivovary u nás a ve světě.
Analýza technologického výrobního procesu za použití ekonomicko-
marketingových metod.
Zásady pro vypracování
Pivo z historického hlediska.
Suroviny pro výrobu piva.
Technologické postupy výroby v rozdílných podmínkách.
Minipivovary u nás a ve světě.
Analýza technologického výrobního procesu za použití ekonomicko-
marketingových metod.
Seznam doporučené literatury
[1] DANĚK,J.-BROŽEK,K. Technologie sladu a piva, SNTL 1980.
[2] KUČEROVÁ,J. Technologie - kvasná technologie, SNTL 1988.
[3] KOSAŘ,K.-PROCHÁZKA,S. Technologie výroby sladu a piva, VÚPS,a.s.,Praha 2000.
[4] ČÁPKOVÁ,V.-JANÍK,P.-POTĚŠIL,V. Restaurační minipivovary v České republice, VÚPS,a.s. Praha 1999.
Seznam doporučené literatury
[1] DANĚK,J.-BROŽEK,K. Technologie sladu a piva, SNTL 1980.
[2] KUČEROVÁ,J. Technologie - kvasná technologie, SNTL 1988.
[3] KOSAŘ,K.-PROCHÁZKA,S. Technologie výroby sladu a piva, VÚPS,a.s.,Praha 2000.
[4] ČÁPKOVÁ,V.-JANÍK,P.-POTĚŠIL,V. Restaurační minipivovary v České republice, VÚPS,a.s. Praha 1999.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Otázky komise:
doc. Chovancová: Připomínky ke SWOT analýze a ekonomické stránce práce.
Student danou problematiku částečně ovládá, ale její aplikace mu činila potíže. Jeho vystoupení při obhajobě bylo méně jisté a přesvědčivé. Na většinu otázek komise odpověděl správně.