Tématem bakalářské práce je výběr dodavatelů v systému zásobování podniku. Teoretická část práce se zaměřuje na nákup a jeho hlavní funkce, dodavatele a zásobování. Hlavním bodem jsou dodavatelé, kde se řeší hlavně problematika jejich hodnocení a výběru. V praktické části se aplikují poznatky z teorie na konkrétní firmu, což je Rudolfovo pekařství s. r. o., zabývající se pekárenskou výrobou. Řeší se zásobování podniku a hlavně výběr a hodnocení dodavatelů. Výsledkem bakalářské práce jsou návrhy na zlepšení současného stavu ve firmě.
Anotace v angličtině
The theme of bachelor thesis is selection of supplier for company's inventory management.The theoretical part of thesis is aimed on purchase and its main use, suppliers and supply.The essential point are suppliers together with rating and selection issues. The knowledges from scientific literature are applied on specific company which are Rudolf's bakery Ltd. The inventory management, selection and rating of suppliers are settled. Output of thesis are recommendation for improvement of present condition in company.
Klíčová slova
nákup, dodavatel, výběr dodavatelů, kriterium, metoda
Klíčová slova v angličtině
purchase, supplier, selection of suppliers, criterion, method
Rozsah průvodní práce
60 s. (65 069 znaků).
Jazyk
CZ
Anotace
Tématem bakalářské práce je výběr dodavatelů v systému zásobování podniku. Teoretická část práce se zaměřuje na nákup a jeho hlavní funkce, dodavatele a zásobování. Hlavním bodem jsou dodavatelé, kde se řeší hlavně problematika jejich hodnocení a výběru. V praktické části se aplikují poznatky z teorie na konkrétní firmu, což je Rudolfovo pekařství s. r. o., zabývající se pekárenskou výrobou. Řeší se zásobování podniku a hlavně výběr a hodnocení dodavatelů. Výsledkem bakalářské práce jsou návrhy na zlepšení současného stavu ve firmě.
Anotace v angličtině
The theme of bachelor thesis is selection of supplier for company's inventory management.The theoretical part of thesis is aimed on purchase and its main use, suppliers and supply.The essential point are suppliers together with rating and selection issues. The knowledges from scientific literature are applied on specific company which are Rudolf's bakery Ltd. The inventory management, selection and rating of suppliers are settled. Output of thesis are recommendation for improvement of present condition in company.
Klíčová slova
nákup, dodavatel, výběr dodavatelů, kriterium, metoda
Klíčová slova v angličtině
purchase, supplier, selection of suppliers, criterion, method
Zásady pro vypracování
Vyberte, soustřeďte a použijte odpovídající informační zdroje ke zpracování teoretické části práce
Analyzujte systém výběru dodavatelů ve vybrané firmě, nalezněte úzká místa
Navrhněte řešení vedoucí k odstranění úzkých míst v systému výběru dodavatelů a zhodnoťte jejich přínos pro firmu
Zásady pro vypracování
Vyberte, soustřeďte a použijte odpovídající informační zdroje ke zpracování teoretické části práce
Analyzujte systém výběru dodavatelů ve vybrané firmě, nalezněte úzká místa
Navrhněte řešení vedoucí k odstranění úzkých míst v systému výběru dodavatelů a zhodnoťte jejich přínos pro firmu
Seznam doporučené literatury
[1] LUKOSZOVÁ Xenie. Nákup a jeho řízení. 1. vydání, Brno : Computer Press. 2004. 170 s. ISBN 80-251-0174-6. \vsp{1,5mm}
[2] NENADÁL, Jaroslav. Management partnerství s dodavateli : nové perspektivy firemního nakupování. Vyd. 1. Praha : Management Press. 2006. 323 s. ISBN 80-7261-152-6. \vsp{1,5mm}
[3] TOMEK, Jan; HOFMAN, Jiří. Moderní řízení nákupu podniku. Vyd. 1. Praha : Management Press. 1999. 276 s. ISBN 8085943735. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] LUKOSZOVÁ Xenie. Nákup a jeho řízení. 1. vydání, Brno : Computer Press. 2004. 170 s. ISBN 80-251-0174-6. \vsp{1,5mm}
[2] NENADÁL, Jaroslav. Management partnerství s dodavateli : nové perspektivy firemního nakupování. Vyd. 1. Praha : Management Press. 2006. 323 s. ISBN 80-7261-152-6. \vsp{1,5mm}
[3] TOMEK, Jan; HOFMAN, Jiří. Moderní řízení nákupu podniku. Vyd. 1. Praha : Management Press. 1999. 276 s. ISBN 8085943735. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Otázky vedoucího:
1. Jaký přínos by měla realizace navržených opatření?
2. Je s výsledky práce seznámen podnik a uvažuje o jejich zavedení?
3. Jaké další metody pro výběr a hodnocení dodavatelů lze využít?
Otázky oponenta:
1. Která úzká místa vám v řešené problematice vyplynuly z analýzy bakalářské práce?
Jaký přínos bude mít pro pekárnu zavedení Vámi navrhovaných opatření? Vyjmenujte je a vyčíslete jejich ekonomický přínos!
Doplňující otázky:
Lukoszová: Co patří do zásobování firmy?
Novák: Jaká jste dala kritéria pro výběr dodavatelů? Dala jste váhy kritériím?
Studentka částečně odpověděla na otázky a vznesené dotazy