Cílem této diplomové práce je popsat základní pojmy a podmínky podnikání v České republice a na základě těchto podmínek sestavit podnikatelský plán na založení podniku poskytující stravo-vací služby. V závěru práce je provedena SWOT analýza projektu a jeho zhodnocení.
Anotace v angličtině
The goal of this diploma thesis is to describe the basic terms and conditions of business in the Czech Republic and under these conditions to process a business plan for setting up a busi-ness providing catering services. In the conclusion of thesis is made SWOT analysis of the pro-ject and its evaluation.
Klíčová slova
podnikání, právní forma podnikání, průzkum trhu, společnost s ručením omezeným, podnikatelský plán, finanční plán, SWOT analýza
Klíčová slova v angličtině
business, legal formo f business, market research, a limited liability company, business plan, financial plan, a SWOT analysis
Rozsah průvodní práce
82 s. (81 500 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem této diplomové práce je popsat základní pojmy a podmínky podnikání v České republice a na základě těchto podmínek sestavit podnikatelský plán na založení podniku poskytující stravo-vací služby. V závěru práce je provedena SWOT analýza projektu a jeho zhodnocení.
Anotace v angličtině
The goal of this diploma thesis is to describe the basic terms and conditions of business in the Czech Republic and under these conditions to process a business plan for setting up a busi-ness providing catering services. In the conclusion of thesis is made SWOT analysis of the pro-ject and its evaluation.
Klíčová slova
podnikání, právní forma podnikání, průzkum trhu, společnost s ručením omezeným, podnikatelský plán, finanční plán, SWOT analýza
Klíčová slova v angličtině
business, legal formo f business, market research, a limited liability company, business plan, financial plan, a SWOT analysis
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Na základě dostupné literatury zpracujte teoretická východiska týkající se oblasti založení podniku poskytujícího služby.
II. Praktická část
Proveďte analýzu současného stavu na trhu v oblasti přípravy a rozvozu jídel do firem ve Zlíně.
Vytvořte konkrétní projektové řešení založení podniku poskytujícího služby.
Zhodnoťte možné přínosy a rizika daného projektu.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Na základě dostupné literatury zpracujte teoretická východiska týkající se oblasti založení podniku poskytujícího služby.
II. Praktická část
Proveďte analýzu současného stavu na trhu v oblasti přípravy a rozvozu jídel do firem ve Zlíně.
Vytvořte konkrétní projektové řešení založení podniku poskytujícího služby.
Zhodnoťte možné přínosy a rizika daného projektu.
Závěr
Seznam doporučené literatury
ABRAMS, R. Obchodní plán: Vytvořte ho správně a rychle! Praha: Pragma, 2007. ISBN 978-80-7349-052-2.
FOTR, J. a I. SOUČEK. Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-0939-2.
KORÁB, V., M. REŽŇÁKOVÁ a J. PETERKA. Podnikatelský plán. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1605-0.
VEBER, J. a J. SRPOVÁ. Podnikání malé a střední firmy. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2409-6.
WUPPERFELD, U. Podnikatelský plán pro úspěšný start. Praha: Management Press, 2003. ISBN 80-7261-075-9.
Seznam doporučené literatury
ABRAMS, R. Obchodní plán: Vytvořte ho správně a rychle! Praha: Pragma, 2007. ISBN 978-80-7349-052-2.
FOTR, J. a I. SOUČEK. Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-0939-2.
KORÁB, V., M. REŽŇÁKOVÁ a J. PETERKA. Podnikatelský plán. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1605-0.
VEBER, J. a J. SRPOVÁ. Podnikání malé a střední firmy. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2409-6.
WUPPERFELD, U. Podnikatelský plán pro úspěšný start. Praha: Management Press, 2003. ISBN 80-7261-075-9.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student byl požádán přejít přímo k projektové části své prezentace.
Otázky vedoucího: otázka směřovaná na kalkulace byla zodpovězena. Doc. Drábek vidí některé nedostatky.
Otázky oponenta: zodpovězeny.
Komise má výhrady k celé diplomové práci, především z ekonomického hlediska jsou zde nedostatky. Doc. Belás navazuje na ekonomickou stránku práce a prezentované kalkulace, ptá se na rentabilitu tržeb. Student s výhradami odpovídá. Ing. Novák upozorňuje na spoustu zásadních chyb v práci.