Bakalářská práce je zaměřena na fosforečnany a jejich následné využití v masných výrobcích, kde se záměrně přidávají. Práce se zabývá masnými výrobky ve spojitosti s fosforečnany, které jsou jejich nedílnou součástí. Hlavní část práce je zaměřena na vlastnosti, funkce a charakteristiku jednotlivých fosforečnanů.
Anotace v angličtině
Bachelor? s thesis is focused on phosphates and their subsequent use of the meat products, which are intentionally added. The thesis deals with meat products in connection with phosphates, which are an integral part of it. The main part of the work is focused on the properties, functions, and characteristics of various phosphates.
Klíčová slova
maso a masné výrobky, přídatné látky, fosforečnany, vlastnosti, fuknce a charakteristika
Klíčová slova v angličtině
meat and meat products, additives, phosphates, properties, functions, and characteristics
Rozsah průvodní práce
57
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce je zaměřena na fosforečnany a jejich následné využití v masných výrobcích, kde se záměrně přidávají. Práce se zabývá masnými výrobky ve spojitosti s fosforečnany, které jsou jejich nedílnou součástí. Hlavní část práce je zaměřena na vlastnosti, funkce a charakteristiku jednotlivých fosforečnanů.
Anotace v angličtině
Bachelor? s thesis is focused on phosphates and their subsequent use of the meat products, which are intentionally added. The thesis deals with meat products in connection with phosphates, which are an integral part of it. The main part of the work is focused on the properties, functions, and characteristics of various phosphates.
Klíčová slova
maso a masné výrobky, přídatné látky, fosforečnany, vlastnosti, fuknce a charakteristika
Klíčová slova v angličtině
meat and meat products, additives, phosphates, properties, functions, and characteristics
Zásady pro vypracování
Obecná charakteristika masa.
Přehled a charakteristika výroby masných výrobků.
Pomocné a přídatné látky v masné výrobě.
Využití fosforečnanů v masných výrobcích.
Zásady pro vypracování
Obecná charakteristika masa.
Přehled a charakteristika výroby masných výrobků.
Pomocné a přídatné látky v masné výrobě.
Využití fosforečnanů v masných výrobcích.
Seznam doporučené literatury
[1] STEINHAUSER, L. a kol., Hygiena a technologie masa, LAST Brno, 1995, 1. vydání. ISBN 80-9002260-4-4; stran 664.
[2] PIPEK, P. Technologie masa I, 2. vydání, Praha 1991, ediční středisko VŠCHT, ISBN 80-7080-106-9, str. 172.
[3] STEINHAUSER, L. a kolektiv, Produkce masa, LAST Tišnov, 2000, 1. vydání ISBN 80-900260-7-9, s. 464.
[4] DRDÁK, M., STUDNICKÝ, J., MÓROVÁ, E., KAROVIČOVÁ, J.; Základy potravinářských technológií; Vydavateľstvo Malé centrum, Bratislava 1996.
Seznam doporučené literatury
[1] STEINHAUSER, L. a kol., Hygiena a technologie masa, LAST Brno, 1995, 1. vydání. ISBN 80-9002260-4-4; stran 664.
[2] PIPEK, P. Technologie masa I, 2. vydání, Praha 1991, ediční středisko VŠCHT, ISBN 80-7080-106-9, str. 172.
[3] STEINHAUSER, L. a kolektiv, Produkce masa, LAST Tišnov, 2000, 1. vydání ISBN 80-900260-7-9, s. 464.
[4] DRDÁK, M., STUDNICKÝ, J., MÓROVÁ, E., KAROVIČOVÁ, J.; Základy potravinářských technológií; Vydavateľstvo Malé centrum, Bratislava 1996.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka danou problematiku částečně ovládá, ale její aplikace jí činila potíže. Její vystoupení při obhajobě bylo méně jisté a přesvědčivé. Na většinu otázek komise odpověděla správně.