Cílem této bakalářské práce je poukázat na problematiku při nakládání s odpady v běžném životě. Zabývá se také otázkou nakládání a likvidací odpadu v hotelovém provozu. V této práci jsou zahrnuty předpisy, nařízení a normy, které musí hotely splňovat. Řeší se zde otázka dopadu nesprávného zacházení s odpady a jeho vliv na životní prostředí. Je zde zmíněna i aktuální problematika životní prostředí a Evropská unie.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor's thesis is to point to the issues of handling waste in everyday life. It also deals with the matter of handling and disposal of waste in hotel operation. This the-sis also includes regulations, ordinances and standarts that the hotels have to meet. Ina-ppropriate handling of waste and its impacts on the environment are also adressed in this thesis. Moreover, there are mentioned current environmental and EU issues.
Klíčová slova
Odpady, odpadové hospodářství, odstranění odpadu, odpady ze stravování, skládkování, gastronomie, životní prostředí, Evropská unie
Klíčová slova v angličtině
waste, waste management, waste disposal, waste from eating, waste dumping, gastronomy, environment, European Union
Rozsah průvodní práce
48
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem této bakalářské práce je poukázat na problematiku při nakládání s odpady v běžném životě. Zabývá se také otázkou nakládání a likvidací odpadu v hotelovém provozu. V této práci jsou zahrnuty předpisy, nařízení a normy, které musí hotely splňovat. Řeší se zde otázka dopadu nesprávného zacházení s odpady a jeho vliv na životní prostředí. Je zde zmíněna i aktuální problematika životní prostředí a Evropská unie.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor's thesis is to point to the issues of handling waste in everyday life. It also deals with the matter of handling and disposal of waste in hotel operation. This the-sis also includes regulations, ordinances and standarts that the hotels have to meet. Ina-ppropriate handling of waste and its impacts on the environment are also adressed in this thesis. Moreover, there are mentioned current environmental and EU issues.
Klíčová slova
Odpady, odpadové hospodářství, odstranění odpadu, odpady ze stravování, skládkování, gastronomie, životní prostředí, Evropská unie
Klíčová slova v angličtině
waste, waste management, waste disposal, waste from eating, waste dumping, gastronomy, environment, European Union
Zásady pro vypracování
Odpad
Druhy odpadů v kuchyni
Rozdělení stravovacích úseků
Životní prostředí
Životní prostředí a EU
Zásady pro vypracování
Odpad
Druhy odpadů v kuchyni
Rozdělení stravovacích úseků
Životní prostředí
Životní prostředí a EU
Seznam doporučené literatury
Křížek F., Neufus J., Moderní hotelový management, Grada, Praha 2011
Římanová D., Zákon o odpadech č. 185/2001 Sb. včetně prováděcích předpisů s kometářem, 2. aktualizované vydání, Polygon, Praha 2002
Haberle G. a kolektiv, Technika životního prostředí pro školu i praxi, Europa-Sobotáles cz, Praha 2003
Weisman A., Svět bez nás, Argo, Praha 2009
Voštová V., Altmann V., Fries J., Jeřábek K., Logistika odpadového hospodářství, ČVUT, Praha 2009
http://www.mzp.cz/cz/plan_odpadoveho_hospodarstvi
Seznam doporučené literatury
Křížek F., Neufus J., Moderní hotelový management, Grada, Praha 2011
Římanová D., Zákon o odpadech č. 185/2001 Sb. včetně prováděcích předpisů s kometářem, 2. aktualizované vydání, Polygon, Praha 2002
Haberle G. a kolektiv, Technika životního prostředí pro školu i praxi, Europa-Sobotáles cz, Praha 2003
Weisman A., Svět bez nás, Argo, Praha 2009
Voštová V., Altmann V., Fries J., Jeřábek K., Logistika odpadového hospodářství, ČVUT, Praha 2009
http://www.mzp.cz/cz/plan_odpadoveho_hospodarstvi
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student potvrdil hodnocení vedoucího práce jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázal hluboké znalosti teoretických zásad studované problematiky. K obhajobě diplomové práce nebyly ze strany komise žádné připomínky.
Otázky komise:
Ing. Robert Gál, Ph.D.: Popište využití odpadní vody při praní užitkového prádla. Jakým způsobem jsou v HACCP ošetřeny odpady živočišného původu?
doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.: Lze odpadní tuky spalovat?