Cílem této bakalářské práce je pojednat o významu lázeňství pro společnost, o historii lázeňství ve světě i u nás a dále o formách stravování a jednotlivých druzích diet, které jsou pro lázeňské stravování důležitým kritériem.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor´s thesis is to deal with the importance of spa for the society, the history of spa both in the world and in our country, and with forms of catering and the different types of diets that represent an important criterion for spa catering.
Klíčová slova
lázně, lázeňství, lázeňské procedury, stravování, stravovací systém, diety
Cílem této bakalářské práce je pojednat o významu lázeňství pro společnost, o historii lázeňství ve světě i u nás a dále o formách stravování a jednotlivých druzích diet, které jsou pro lázeňské stravování důležitým kritériem.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor´s thesis is to deal with the importance of spa for the society, the history of spa both in the world and in our country, and with forms of catering and the different types of diets that represent an important criterion for spa catering.
Klíčová slova
lázně, lázeňství, lázeňské procedury, stravování, stravovací systém, diety
KNOP, K. a kol. Lázeňství - ekonomika a managment. Praha. ISBN 80-7169-717-6
DOBERSKÝ, P., ŠIMONČIČ, R., BUČKO, A. a kol. Vyd. 1. Martin: 1983, 488 s. ISBN 70-104-83
DOBERSKÝ, P. Nauka o výživě a dietetice I. Vyd. 1. Praha: 1983, 236 s. ISBN 08-047-83
Kolektiv autorů. Lázeňský dietní systém pro dospělé I. díl. Praha: 1982, 670 s.
Seznam doporučené literatury
KNOP, K. a kol. Lázeňství - ekonomika a managment. Praha. ISBN 80-7169-717-6
DOBERSKÝ, P., ŠIMONČIČ, R., BUČKO, A. a kol. Vyd. 1. Martin: 1983, 488 s. ISBN 70-104-83
DOBERSKÝ, P. Nauka o výživě a dietetice I. Vyd. 1. Praha: 1983, 236 s. ISBN 08-047-83
Kolektiv autorů. Lázeňský dietní systém pro dospělé I. díl. Praha: 1982, 670 s.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Prof. Ing. St.Kráčmar, Dr.Sc. - uvedl rozpravu k obhajobě BP seznámením komise s posudky- vedoucího BP a oponenta BP - Vysvětlete pojem celiatika - jaká je indikace, složení, charakteristika, doporučená technologická úprava, výběr potravin a zcela nevhodné potraviny.
MVDr.Ivan Holko, Ph.D. - práce má velmi málo uvedených zdrojů
Prof. Ing. Mária Angelovičová, Ph.D. - Komise při hodnocení BP konstatovala,že práce není v souladu s doporučenou metodikou tohoto typu práce. (viz seznam použité literatury a zdrojů)
Studentka danou problematiku ovládá, ale některé dílčí problémy řešila povrchně, bez potřebného zdůvodnění. Její vystoupení bylo méně jisté a přesvědčivé. Na většinu otázek komise odpověděl správně.