Bakalářská práce je zaměřena na cereálie, výrobu mouky a faktory ovlivňující jakost. V úvodu je popsánvýznam cereálie z pohledu nutričního, chemického složení i jednotlivé druhy cereálií.
V další části jsem se zabývala samotnou výrobou mouky z pšenice, hlavními technologickými postupy a definovala vybrané faktory, ketré ovlivňují jakost mouky.
Anotace v angličtině
The thesis is focused on the production of cereals, flour and factors affecting its quality. The introduction describes the importance of cereals in itermsof nutrition, chemical composition and differnt kinds of cereals.
In the part I dealt with the actual production of wheat flour, the main technological processes defined and selected factors that influence the quality of flour.
Klíčová slova
cereálie, obilí, mouka, pšenice
Klíčová slova v angličtině
cereal, grain, flour, wheat
Rozsah průvodní práce
70 (78949)
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce je zaměřena na cereálie, výrobu mouky a faktory ovlivňující jakost. V úvodu je popsánvýznam cereálie z pohledu nutričního, chemického složení i jednotlivé druhy cereálií.
V další části jsem se zabývala samotnou výrobou mouky z pšenice, hlavními technologickými postupy a definovala vybrané faktory, ketré ovlivňují jakost mouky.
Anotace v angličtině
The thesis is focused on the production of cereals, flour and factors affecting its quality. The introduction describes the importance of cereals in itermsof nutrition, chemical composition and differnt kinds of cereals.
In the part I dealt with the actual production of wheat flour, the main technological processes defined and selected factors that influence the quality of flour.
Klíčová slova
cereálie, obilí, mouka, pšenice
Klíčová slova v angličtině
cereal, grain, flour, wheat
Zásady pro vypracování
Technologie skladování a příprava zrna k mletí
Druhy a typy mouk
Chemické složení mouky
Faktory ovlivňující jakost mouky
Zásady pro vypracování
Technologie skladování a příprava zrna k mletí
Druhy a typy mouk
Chemické složení mouky
Faktory ovlivňující jakost mouky
Seznam doporučené literatury
KADLEC, P. a kol. Technologie potravin, 1. vydání, VŠCHT, Praha 2007
KUČEROVÁ, J.Technologie cereálií, 1. vydání, MENDELU, Brno 2004
HRABĚ, J., BUŇKA, F., HOZA, I. Technologie výroby potravin rostliného původů, 1. vydání, UTB, Zlín 2007
Seznam doporučené literatury
KADLEC, P. a kol. Technologie potravin, 1. vydání, VŠCHT, Praha 2007
KUČEROVÁ, J.Technologie cereálií, 1. vydání, MENDELU, Brno 2004
HRABĚ, J., BUŇKA, F., HOZA, I. Technologie výroby potravin rostliného původů, 1. vydání, UTB, Zlín 2007
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc. - seznámil komisi s posudky vedoucího a oponenta BP.
Požádal o odpovědi na otázky oponenta:
1. Jak obsah lepku ovlivňuje objem pečiva?
2. Vysvětlete význam vlákniny v potravinách.
3. Vysvětlete pojem nízko- a vysokovymletá mouka.
Prof. Ing. Mária Angelovičová, Ph.D.- přednesla připomínky k BP
Studentka danou problematiku ovládá, ale její aplikace jí činila potíže. Vystoupení při obhajobě bylo méně jisté a přesvědčivé. Na většinu otázek komise odpověděl správně.